Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A kereszténység mikor süllyedt...

A kereszténység mikor süllyedt ennyire mélyre?

Figyelt kérdés

Sose voltam nagyon nagy vallásos, de eddig úgy voltam vele, ha a kereszténység ad egy morális tartást, akkor rendben van.

De az utóbbi időben nézem a keresztényeket és elképesztő, miket engednek meg. Mások lejáratása, sértegetés, folyamatos hazudozás, lopás. Nézem a keresztény kormány által megosztott tartalmakat, folyamatosan megy más emberek ellen az uszítás. Azt hittem a felebaráti szeretet ezt nem engedi.

Ez a vallás nagyon leadta magát a szememben, hogy semmilyen morális korlátot nem ad a követőinek.

Mi lenne, ha a tanok legalább a lopást, mások lejáratását, mások tulajdonának elvételét tiltanák?

Jelenleg jobban örülnék egy ateista kormánynak. Nem hittem volna, hogy ha a kereszténység politikai szintre emelkedik, az ilyen undorító dolgokkal jár.

De mikor züllött le ennyire, vagy mindig is morálisan ennyire alja vallás volt?

2024. márc. 9. 20:02
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim ***** válasza:
0%

9

Nem értem, hogy miért kellene nekem leszámolni velük?

A kérdés arról szól, hogy miért süllyedt le mélyre?

2024. márc. 9. 22:23
 12/52 anonim ***** válasza:
100%

"Nézem a keresztény kormány által megosztott tartalmakat"

Ott a gond, hogy bekajálod azt, hogy ez a kormány keresztény. Csak a propagandájukban hangoztatják ezt. Ugyanolyan propaganda, minthogy a kommunisták olyan sokat tettek a szegénység felszámolására.

A kereszténység Jézus Krisztus tanítására épül. Lehet Jézussal nem egyetérteni és nem kötelező követni sem. De a kereszténység Jézus lelkületét, magatartását, tanítását követi. És az egészet, nem szemezgetve, hogy épp mi tetszik.

Aki nem eszerint próbál élni, az mondhat bármit magáról, de keresztény nem lesz. A jelenlegi magyar kormány tettei túlnyomó részével nem hogy nem követi a keresztény tanítást, hanem egyenesen szembemegy vele.

2024. márc. 9. 22:24
 13/52 anonim ***** válasza:
0%

Kedves válaszoló

Eredetileg, a keresztény életet élőnek, vagy is Jézus tanítványainak, semmilyen közük sem lehet az emberi hatalmakhoz. Nem vállalhatnak, és tölthetnek be politikai, vagy világi tisztségeket.

Ahogy Jézus mondta, Ők ne úgy éljenek mint más emberek.

(Máté 20:25, 26) . . .„Tudjátok, hogy a nemzetek uralkodói hatalmaskodnak az emberek felett, és a nagyjaik hatalmuk alatt tartják őket. 26 De köztetek ennek nem szabad így lennie. . . .

Jézus szembe állította a saját életét, pozicióját az emberi uralkodók életével:

(Márk 10:45) . . .az Emberfia sem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon másokat, és hogy az életét váltságul adja cserébe sokakért.”

Ezért lesz az Ő hatalma más, mint az emberi hatalmak. Nem véletlen tanította azért imádkozni a juhait, hogy jöjjön el Isten uralma, királysága, a földre vonatkozóan is.

2024. márc. 9. 22:32
 14/52 anonim ***** válasza:
93%

Keresztény politikus egyedül Ángyán József volt, szegényt hamar ki is golyózták a FIDESZ-ből, nem volt hajlandó asszisztálni a becstelenségekhez.

A legnagyobb görög filozófus, Szókratész sem vállalt politikai szerepet, pedig az athéni demokrácia virágkorában élt. Nem véletlenül. A mostani világ meg még sokkal rosszabb, sokkal koszosabb a politika. Keresztény ember nem tud megmaradni benne ld. Ángyán.

2024. márc. 9. 22:57
 15/52 anonim ***** válasza:
34%

Lehet nem tudod, de a miniszter is szolgát jelent, hol van akkor ellentmondás Jézus tanításával? Sehol, vannak ilyenek és olyanok, az apostolok között is volt Júdás, ahogy volt János is.

2024. márc. 9. 23:03
 16/52 anonim ***** válasza:
39%

15

Igen tudom, hogy "szolgát" jelent. De nem úgy élnek, mint ha szolgálnának.

Hol van ellentmondás?

Abban, hogy a keresztény amint Jézus mondta is, nem vállal politikai "szolgaságot".

A politikában, nacionalista szellem is van.

A keresztényeknél pedig testvériség van. Olyan egy keresztény szótárában nincs, hogy "Svéd, Német, Magyar, Angol, Portugál, Spanyol, vagy török, Stb."

A keresztény embernek nincs emberi uralkodója.

Ahogy sokáig, az Izraelitáknak sem volt, mert Isten vezetése alatt éltek.

2024. márc. 9. 23:10
 17/52 IstenGyermeke1 ***** válasza:
34%

Kérdező!

Amit írsz, annak 99%-a hazugság, rágalom, mocskolódás, alaptalan előítéletek. Mi keltett benned ilyen gyűlöletet irántunk? Én nem ítélkeznék ilyen komolyan semmi felett.

Miért teszel egyenlőségjelet a mostani kormány és Isten népe közé? Rengeteg dolog, mit a kereszt jelével elkövettek sajnos nagyon messze állt Krisztus Urunk tanításaitól.

Milyen keresztényeket néztél? Mert érdekes, akiket ÉN nézek, azoktól az általad leírt vádak mind távol állnak. Esetleg példát tudsz írni? Én is szívesen írok neked keresztény oldalt.

Krisztus tanítása mind tiltja, amiket írsz. A kormányunk nem egyenlő az Egyházzal!!!

Egy többmillió fős vallást akarsz megítélni egy kisebb csoportosulás után! Nem igazságtalan ez egy kicsit nagyon? És nem éppen TE teszed azt, mit annyira sérelmeztél: a mások lejáratását? Mindenképpen elgondolkodtató. 🤔

Summa summarum, te most vagy lejáratni akarod a teljes kereszténységet néhány ember alapján; vagy pedig tudatlanul teszed ugyanezt, ebben az esetben nem is értem miért akarsz ilyen erős véleményt formálni.

Én mindkét esetet felháborítónak tartom.

2024. márc. 10. 08:06
 18/52 anonim ***** válasza:
60%

3 az a probléma, hogy sok keresztényt sem zavar az amit csinálnak. Sőt múltkor egy másik kérdés alatt egy hívő nagyban fejtegette, hogy milyen előnyökhöz jut ő és társai az által, hogy a jelenlegi kormány van hatalmon ezért nem gond nekik az, hogy milyen rosszat tesznek.

Lehet rájuk mondani, hogy nem igazi keresztények de hol lesz a határ amikor már bele esünk a nem igazi skót érvelési hibába?

[link]

Arról nem is beszélve, hogy ha elkezdünk így válogatni akkor vajon hány keresztény maradna végül.

Persze a keresztény tanításokban ott van a ne lopj, ne hazudj és mások becsületében ... de ha a hívek ezt nem tartják az igenis minősíti a vallást is és a vallás vezetőit is.

2024. márc. 10. 09:41
 19/52 anonim ***** válasza:
64%

Az van, hogy orvosok között is találsz olyat, aki életet ment, míg más alkalmatlan a pályára és halálba küld egy nem megfelelően elvégzett ellátással. Mégsem mondod azt, hogy a világ összes orvosa gerinctelen kontár.

Egy késsel fel lehet szeletelni egy almát, de embert is lehet vele ölni. Ezt csak attól függ, kinek a kezében van.

Az a szomorú, hogy a közmédia csak általánosítani tud, és egy szőnyeg alá húzni az összes hívő embert.

Ami még rosszabb, hogy hiteltelen, kamukeresztény oligarchák miatt ítélik el a hívőket.

2024. márc. 10. 11:09
 20/52 anonim ***** válasza:
45%

Annyival színesebb a keresztény emberek palettája, mint ahogy egyesek lefestik…

Én nem vagyok se konzervatív, se heteroszexuális keresztényként. Mégis vannak elveim, gyakorló hívő vagyok, de nem én leszek az, aki szitkozódva papol neked az utcán.

2024. márc. 10. 11:13
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!