Tanítják-e a királyságterem vénei a következő Bibliai igazságokat?
-Az újszövetség jobb szövetség mint az ószövetség....
-A szolga és a fiú között különbség van....
-Az angyalok és Jézus között különbség van....
-Jézus Isten ezt több dolog igazolja....
49#
A nagy baj ott van, ahol nincs hallás....nem hallják Jézust mit mond...
Úgy látom nem érted meg, hogy Jézus nem beszél Isten szava ellen, amit a szellemével íratott....
Hát ennyi.
Jézus nem beszél ellen, hanem megmagyarázza, világossá teszi.
JW Biblia 1 Kor 14
2 Mert aki más nyelven szól, nem emberekhez beszél, hanem Istenhez, mert senki sem figyel,pedig szent titkokat mond a szellem által.
Ezt az egy mondatot csak érted magadtól is, nemde ?
Mondanám, hogy hallgass meg erről olyan tanítást,akik kaptak ilyen ajándékot a Szent Szellemtől.
Van egy nagy küldetésetek állítólag, de közben nem ismeritek Jézust személyesen.
Erre fogja azt mondani Isten, hogy nem ismerlek Benneteket.
Ugyanazt fogjátok kapni...
JW
Máté 7,21 Nem mindenki fog bemenni az egek királyságába, aki azt mondja nekem, hogy »Uram, Uram«, hanem csak az, aki cselekszi égi Atyám akaratát.
23 De én akkor ezt mondom nekik: »Semmi közöm hozzátok!* Távozzatok tőlem, ti törvényszegők!«
Én szóltam....térjetek meg, amíg van lehetőségetek rá.
53.
Szervusz.
Sajnos ismét kiragadásra került egy Biblia vers, amit másként értelmezel, mint amit a szövegkörnyezet, és Jézus más szavai is mondanak.
Amiről írsz, az azt jelenti, hogy ha nincs tolmács aki fordítson, akkor csendben kell maradnia.
(1Korintusz 14:28) 28 Ha azonban nincs tolmács, akkor hallgassanak a gyülekezetben, és csak a szívükben szóljanak Istenhez.
Az általad idézett vers keresztutalása, az 5-ös versre utal.
(1Korintusz 14:1, 2) . . .. 2 Mert aki más nyelven szól, nem emberekhez beszél, hanem Istenhez, mert senki sem figyel, . . .
(1Korintusz 14:5) 5 Szeretném, ha mindnyájan tudnátok nyelveken szólni, de jobbnak tartom, ha prófétáltok. Igen, nagyobb az, aki prófétál, mint aki nyelveken szól, hacsak nem tolmácsol is, hogy a gyülekezet épüljön.
Te tolmácsolod, vagy lefordítod?
Mert senki sem figyel rád, ahogy olvashatjuk is.
ezenkívül:
(1Korintusz 12:30, 31) 30 Talán mindenki megkapta a gyógyítás ajándékát? Talán mindenki nyelveken szól? Talán mindenki tolmács? 31 Törekedjetek pedig arra, hogy megkapjátok a nagyobb ajándékokat. De mutatok nektek egy kimagasló utat.
Az apostol, nem nevezi nagyobb ajándéknak ezt a képességet, és nem mindenki kapta meg ezt, ahogy olvassuk is.
(1Korintusz 14:6) 6 Ha pedig most, testvérek, elmennék, és nyelveken szólnék hozzátok, mi jót tennék veletek? Csak úgy tudok jót tenni veletek, ha kinyilatkoztatással, ismerettel, próféciával vagy tanítással szólok hozzátok.
Isten szava szerint azzal nem teszel jót, ha "nyelveken" szólsz. Ugyanakkor nem is fordítod le.
A nagyobb ajándékról, a kimagasló útról pedig ezt olvassuk a keresztutalásban:
(1Korintusz 13:8) 8 A szeretet soha nem múlik el. De a prófétálás vagy a nyelveken szólás ajándéka, és az, hogy valaki csoda útján ismeretet kap, meg fog szűnni.
A szeretet a kimagasló út, az akkor kapott ajándékok pedig megszüntek.
Csak az önfeláldozó szeretet lesz az azonosító jele a keresztény életet élők azonosító jele, ahogy Krisztus Úrunk is határozottan ezt jelőlte meg, nem pedig a nyelveken szólást.
(János 13:35) 35 Arról fogja tudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretet van köztetek.”
Milyen szeretet?
(János 13:34) . . .Ahogy én szeretlek titeket, ti is úgy szeressétek egymást.
Egy keresztény az életét adja a testvéreiért.
A szellem ajándéka közé tartozik a hit is ami csodával ért fel, segített a keresztényeknek abban, hogy leküzdjék a szolgálatuk elé tornyosuló, hegyszerű akadályokat.
A prófétálás nagyobb ajándéknak számított, mint a nyelveken szólás, mivel a gyülekezet épülésére volt. A keresztény gyülekezetben mindenki beszélt az Isten Szavában feljegyzett próféciák teljesedéséről.
Én nem találkoztam olyan személlyel, aki nyelveken tud szólni, és a próféciák beteljesedéséről is beszélt, amit Isten leíratott. Sőt a próféciákat teljesen kizárták az életükből és nem figyelnek ezekre.
54#
Csak azért értelmezem másképp, mert nem a JW tanításai szerint tudom.
Jézus tanítványaként a Szent Szellem vezetett el erre az igazságra.
A Szent Szellem ajándékát nem emberek előtt használom. Hanem itthon, főleg közbenjáró imádkozáskor.
Szerinted, ha én látom, hogy Te meg vagy téveszte és nem szólok Neked az helyes Krisztusi szeretet?
Minap azt mondták nekem az ismerős JW tanúim, hogy majd meglátjuk melyikünk hite igaz
Nem is aggódtak, hogy elveszek...
Én itt próbálok Jézusra mutatni, hogy Őt kell imádni - Aki Őt imádja, imádja az Atyát is- de csak a JW tanítását nyomatod...
55
"próbálok Jézusra mutatni, hogy Őt kell imádni - Aki Őt imádja, imádja az Atyát is"
Sajnos valóban megrögzötten úgy véled, hogy a Tanúk nem a Biblia alapján tanítanak. A fent említett szavaid után Jézus kijelentése jutott eszembe:
(Máté 4:10) . . .Istenedet imádd, és egyedül neki végezz szent szolgálatot.«”
»Szeresd... a te Istenedet egész szíveddel, egész lelkeddel, egész erőddel és egész elméddel«, és »felebarátodat, mint önmagadat«.”
Jézus soha nem tanította, hogy az imádat neki is jár. Összhangban a törvénnyel, amit betöltött, azt emelte ki, hogy az imádat kizárólag az Atyjának, Istenének jár.
Jézusnak engedelmességgel, szófogadással tartozunk.
Mivel Jézus az Atyjával egységben van, ezért akkor leszünk mi is egységben Krisztussal, és az Atyjával, ha a kinevezett messiási király vezetését és tanítását alkalmazzuk a minden napi életben.
Jézus nem a saját akaratát teszi, amit rendre mindig ki is hangsúlyozott, ezzel elismerve, hogy Ő is az Atyjának mutat be imádatot, amikor azt teszi amit az Atyja kér.
Jézust pedig mint mindenben, ebben is utánoznunk kell.
Ő nem parancsolta azt, hogy Őt imádjuk, hanem azt parancsolta, hogy ami feladatot kiosztott nekünk azt végezzük el.
Ha Jézus azt kérte volna, hogy Őt imádjuk, vagy Őt is, akkor elbitorolta volna az Atyjának járó kizárólagos imádatot. Ilyet pedig soha nem tett, és nem tesz.
Az emberek egyébként is Jézusnak mutatnak be imádatot, és az atyja emiatt háttérbe szorult, még ha néha megemlítik is.
Jézus soha nem tett ilyet, nem saját magára hívta fel a figyelmet.
Jézus egyedüli Istennek nevezte az Atyját. Más Isten nincs rajta kívül.
(János 17:3) 3 Az örök élethez az szükséges, hogy megismerjenek téged, az egyetlen igaz Istent, és azt, akit elküldtél, Jézus Krisztust.
Isten senkivel nem osztozott soha, és nem is osztozkodik a neki járó imádatban.
Ha Te úgy véled, hogy Jézusnak is jár az imádat, tedd.
Jézus szavai és tettei szerint, Az Atyjának jár kizárólag az imádat, a törvény ezen a részén nem változtatott. Mindent amit teszünk Jézus szavai alapján, azt Isten dicsőségére tesszük.
Jézus élete, szolgálata, és halála is Isten dicsőségére, nevének megszentelésére történt. Illetve az emberek örökké tartó életének helyreállítására.
55#
Ezért is tudom azt mondani megint, ha nem egy iszunk nen érthetünk egyet.
Azért, mert a JW Bibliában átírták az Urat Jehovára Te nen is tudsz mást tenni.
Az én Uram Jézus Krisztus, akit Pál Apostol hirdetett.
Úgy imádom Jézust, mint Lukács 7 ben a bűnös asszony... Teljes szívemből és teljes erőmből.
Így válok eggyé Jézussal, így tud kirajzolodni bennen Krisztus.
Szívemmel megérintem az Ő szívét és érzem mennyire szeret engem és Téged... Áldás, el ne vesszél!
Talán még annyit, hogy Jézus közvetítő jelenleg az Atyja, és az emberek között. Amikor szolgálatot végzünk, ahogy Jézus is szolgálatot végzett, akkor Istennek mutatunk be imádatot, nem Jézusnak.
Tehát az imádat, az egész életünkkel végzett szolgálatot jelenti.
Vagy is az életünk minden területén végzett tetteink, Istennek járó imádat, amennyiben összhangban van Isten kéréseivel, elvárásaival.
Jézus nem tért el egy pontban sem attól, nem keverte bele a saját elhatározását, vagy akaratát, esetleg más vallások, vagy szokások formáit. Ezért az imádata tiszta maradt.
Erre tanította a követőit, tanítványait is, a példájával.
Rómaiakhoz 10:9
Ha tehát megvallod, hogy Jézus az Úr, mert a szívedben hiszed, hogy Isten feltámasztotta őt a halálból, akkor üdvözülsz.
JW fordítás
8 Hanem mit mond? „A szó közel van hozzád. Ott van a saját szádban és a saját szívedben”,l mármint a hit „szava”, amelyet hirdetünk. 9 Mert ha a száddal nyilvánosan hirdeted, hogy Jézus Úr, és a szívedben hiszel abban, hogy Isten feltámasztotta őt a halottak közül, meg leszel mentve. 10 Mert az tesz valakit igazságossá, ha bizonyítja, hogy a hite szívből jövő, ha pedig megvallja a hitét, megmenekül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!