Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tanítják-e a királyságterem...

Tanítják-e a királyságterem vénei a következő Bibliai igazságokat?

Figyelt kérdés

-Az újszövetség jobb szövetség mint az ószövetség....

-A szolga és a fiú között különbség van....

-Az angyalok és Jézus között különbség van....

-Jézus Isten ezt több dolog igazolja....

márc. 5. 10:10
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/72 Borzas_amobabajusz ***** válasza:

Kérdező, add fel. Nekik nem számít a Biblia, kizárólag az, hogy a vezető testület, akinek az igazsága állandóan változik, hogyan magyarázza meg az adott verset.

Nekik még az is belefér, hogy ha a vers szerint az elragadottak Jézus elé mennek a felhőkbe, a vezető testület szerint a Földön állnak, tehát utóbbit hiszik el. Totális agymosott társaság.

márc. 6. 05:14
 22/72 anonim ***** válasza:

20#

Neked, hogyan történt a találkozás Jézussal, hogyan mentél át a keskeny ajtón ? Amikor valóságosan megtapasztaltad, hogy Jézus él, Ő az Úr, Őt kell követni, imádni ? Miből szabadított meg a Vele való találkozás? Mi tett a Te életedben ?

márc. 6. 07:53
 23/72 anonim ***** válasza:

22

Szia, szép napot kívánok.

Hasonlóan, mint másoknak. Isten szavából a Bibliából ismertem meg Jézus személyiségét, amikor tanulmányoztam az életét, és a munkásságát.

Ezáltal ismertem meg az Atyját is.

A keskeny kapun úgy tudtam át menni, hogy el kellett hagynom azokat a rossz szokásaimat, életmódomat, ami nem összeegyeztethető a keresztény élettel. Leszoktam a dohányzásról, a káromkodó obszcén kifejezésekről, és elkezdtem mindenben becsületesen élni. A cigaretta volt a legnehezebb, mert nagyon erős dohányos voltam, napi 2 dobozzal szívtam el. A türelem területén nagyon sokat kellett változtatnom, ami nem jelenti azt, hogy már mindenben tökéletes vagyok.

Úgy lettem Jézus tanítványa, hogy láthatott bennem valami jót Istenem, és el kezdett vonzani, hogy legyek a fia tanítványa.

(János 6:44) 44 Senki sem jöhet hozzám, csak ha vonzza őt az Atya, aki küldött engem.. . .

Ezért alapos ismeretet szereztem Istenről és Jézusról.

(János 17:3) 3 Az örök élethez az szükséges, hogy megismerjenek téged, az egyetlen igaz Istent, és azt, akit elküldtél, Jézus Krisztust.

Ennek az ismeretnek és Isten szellemének segítségével tapasztaltam meg a Biblia igazságait Jézusról is, valamint Isten szándékáról, amit Jézus halála által fog hamarosan megvalósítani.

Érzem figyelő tekintetét, és kedves vezetését, tanítását.

Sok mindenen keresztül mentem, az életem sem volt biztos. S bár nehézségek mindig is lesznek, de könnyebben viselem, mert nem hagy magamra, sem Istenem, sem megváltó királyom.

Jézus követésre való, illetve méltó példa, az Istennek való imádat bemutatásában.

De imádatot nem Jézusnak, hanem az Atyjának mutatok be.

Jézusnak engedelmességgel tartozom.

márc. 6. 08:15
 24/72 anonim ***** válasza:

Oké, de ezt a Te saját erődből tetted, nem ?

Nem a Szent Szellem végezte el Benned...

Nálam úgy történt, hogy amikor Jézus elhívott és lakozást nyert bennem észre sem vettem, hogy váktozom.

A kolléganőm mondta, hogy nem káromkodok már...

Nekem evéskényszerem volt. Kértem segítséget a Mennyből és a kereszt erejét mutatta a Szent Szellem. Háromszor mondtam az érzésnek, hogy keresztre feszítem a testemet és többet nem kínzott...eltűnt, azóta sem jelentkezett. Szóval nem okozott különösebben nehézséget az Isteni módszer az hogy szabad legyek. Nem a saját erőmből volt : Isten ereje működött bennem, győzelmet hozott a test kívánsága felett.

Arról már írtam, hogy fejfájásban szenvedtem és hívőtestvérek imádkoztak értem és másnap azt éreztem, hogy meggyógyultam. Azóta nem járok orvoshoz. Jézus Krisztus a gyógyítom, a Vele való közösség

élet a testemnek, lelkemnek.

Jézus vérét szoktam imában kérni az életemre, ami megtisztít minden bűntől és minden holt cselekedetektől.

Különben mi az, hogy bemutatsz imádatot ?

Én egyszerűen imádom Jézust a szívemmel, Övé a szívem. Őt figyelem teljes lelkemmel, különben nem tudnám követni.

A Lukács 7, 36-50 szerint. Minden bűnömet megbocsátotta az Úr.

Az én életemben Jézus Krisztus az Úr. Közösségben vagyok a Szent Háromsággal : Atyával, Fiúval és a Szent Szellemmel.

márc. 6. 08:44
 25/72 anonim ***** válasza:

"Különben mi az, hogy bemutatsz imádatot ?"

Az imádat egyfajta szolgálat, ami által Istennek élünk.

Ádám pl azzal mutatott be imádatot, hogy engedelmesen megtette amit Isten kért tőle. (a föld benépesítése, gondozása, az állatokról való szerető törődés. Amikor eltért ezektől, és tilos dolgokat végzett, akkor már nem az Isten szerinti imádatot, vagy szolgálatot végezte.

Az imádat bemutatása többféle módon zajlik.

Régen az Izraeliták avval mutattak be imádatot, hogy Isten szándéka, törvényei szerint éltek, illetve mutattak be áldozatot. Vagy amikor összegyűltek és énekeltek közösen, és tanultak Tőle, és Róla.

Napjainkban már más áldozatot mutatunk be, mivel Jézus halála az állatáldozatokat megszüntette. Ilyen megfelelő áldozat az, amikor olyasmit teszünk amit Isten kér, és nem emberek hagyományaira épül.

(Márk 7:7, 8) 7 Hiába imádnak engem, mert a tanításaikat emberek parancsolataira alapozzák.« 8 Elhagyjátok Isten parancsolatát, és emberek hagyományához ragaszkodtok.”

Pl áldozatot hozunk, amikor elmegyünk a szolgálatba, és beszélgetünk emberekkel, vagy is Jézus parancsa szerint, végezzük a világméretű prédikáló és tanítványképző munkát. Ezzel kutató munkát is végzünk, hiszen Jézus azt mondta, hogy keressük meg azokat, akik méltóak a jó hírre.

Ez is hozzátartozik az Istennek bemutatott imádatba.

DE akkor is imádatot mutatunk be, amikor a gyülekezetbe összejövünk, énekelünk, imádkozunk, és tanulunk Istentől, Jézustól, és a személyükről.

(1Korintusz 10:31) 31 Így tehát akár esztek, akár isztok, akár bármi mást tesztek, mindent Isten dicsőségére tegyetek!

Az étkezéseknél, megköszönjük az élelmet amit elfogyasztunk. Tehát az ima is egy imádat bemutatása.

Ugyan így amikor dolgozunk, vagy bármi egyebet csinálunk, még ha kikapcsolódásról is van szó, Isten dicsőségére tesszük. A nap 24. órájában igyekszünk el hivatásunkhoz méltón élni, és nem szégyent hozni Istenünkre.

Vagy is az egész életünket igyekszünk Isten iránti odaadással élni.

márc. 6. 17:15
 26/72 anonim ***** válasza:

Szerintem ez Nálatok emberi hagyomány... Nem hibáztatlak érte. Nem találkoztàl még Jézussal, hogy úgy tudd szeretni, mint a Luk. 7,36-50.ben szereplő bűnös asszony.

Amúgy melyik a kedvenc zsoltárod ?

márc. 6. 18:38
 27/72 anonim ***** válasza:

24

"ezt a Te saját erődből tetted, nem ?"

Nem. A saját erőmből, nem lettem volna rá képes.

márc. 6. 19:52
 28/72 anonim ***** válasza:

Nálunk nincs emberi hagyomány, mindennek van Bibliai alapja.

Ha nem szeretnénk a megváltónkat, és nem éreznénk hálát a váltságért, akkor semmit nem csinálnánk úgy ahogy kérte.

Az engedelmességünkkel a szófogadásunkkal nem csak elismerjük mint felkent királyt, hanem a hálánkat és a köszönetünket is kifejezzük ezzel.

márc. 6. 19:54
 29/72 anonim ***** válasza:

Asáf éneke a 73. zsoltár.

Persze van több kedvencem is, de ez a legkedvesebb.

márc. 6. 19:57
 30/72 anonim ***** válasza:

Hm ... Egy kicsit olyan, mint a farizeus imája.

No, kívánom a 23 zsoltárt és a 103-ast Neked is.

Áldjon az Úr Jézus Krisztus.

márc. 6. 21:12
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!