Tanítják-e a királyságterem vénei a következő Bibliai igazságokat?
-Az újszövetség jobb szövetség mint az ószövetség....
-A szolga és a fiú között különbség van....
-Az angyalok és Jézus között különbség van....
-Jézus Isten ezt több dolog igazolja....
30
Farizeus imája?
Elnézést, de ez egy ének. Asáf azért írta, mert azt látta, hogy a gonoszoknak gondtalan az életük, ezért majdnem letért a helyes útról.
De amikor bement Isten szentélyébe meglátta, hogy mi lesz a sorsuk.
Amikor kezdtem a keresztény életemet, magam is tapasztaltam ezt az érzést, és ez a zsoltár sokat segített kitartani.
Hogy lehet Isten szavában olvasható énekről azt írni, hogy egy Farizeus imája?
Akkor még nem is voltak Farizeusok. 🤦♀️
Isten szava azért készült, hogy hasznot merítsünk belőle.
(Róma 15:4) 4 Mert mindazt, amit régebben megírtak, az oktatásunkra írták meg, hogy kitartásunk által és az Írásokból származó vigasztalás által reménységünk legyen.
Isten szavának minden részéből lehet tanulni.
A jó példákat követni, a rossz példákat kerülni kell.
27#
Akiket Jézus megszabadít, tehát Isteni erővel szabadulnak... azoknak nem így fogalmaznak : "Leszoktam a dohányzásról, a káromkodó obszcén kifejezésekről, és elkezdtem mindenben becsületesen élni. A cigaretta volt a legnehezebb, mert nagyon erős dohányos voltam, napi 2 dobozzal szívtam el. A türelem területén nagyon sokat kellett változtatnom, ami nem jelenti azt, hogy már mindenben tökéletes vagyok."
Itt csak a magad erejét fogalmaztad meg, mint aki cselekedetekből akar üdvözülni.
Engem Jézus betöltött az örömével, szeretetével. Aztán el kezdett gyógyítani, szabadítani. Teljesen átadtam magam, az életem minden részletét Neki. Amerre járok és lehetőséget ad az Úr, mindenhol ezt el tudom mondani. Jézus tett szabaddá, Ő meggyógyított, megmentett engem. Új szívet adott. Megmutatta, hogy a Menny az otthonom, hozzátartozom. Isten az én drága Mennyei Édesapám.
35
Bocsánatot kérek, a rossz fogalmazásért.De nem gondoltam ennek ellenére sem, hogy a saját erőmből történt.
Úgy kellett volna írnom, hogy :segített leszokni a dohányzásról, és minden más egyébről.
A kérdés egyébként is az volt, hogy miben segített nekem?
Sajnálom, hogy alapból rosszat kell érteni alatta, számomra minden az ő támogatásával történik. A fogalmazás ezen nem változtat, legfeljebb valaki rosszul értelmezi.
Szomorú, hogy az Én esetemet teljesen negatívan értelmezed.
A csak cselekedetekből pedig nem lehet megigazulni, soha nem gondoltam ezt.
Amikor fogadalmat tettem, és megkeresztelkedtem, Én is átadtam magam az akarata cselekvésére. Immár nem a magamé vagyok hanem Istené. Ő rendelkezik az életemmel, és mindenemmel amit kapok tőle.
ezeket pedig elsősorban arra a célra használom, hogy végezzem azt a feladatot, amire elhívott.
Rendszeresen járok a szolgálatba, keresem a lehetőségeket, hogy hirdessem Isten királyságának jó hírét, ami az egyedüli megoldása az emberiség problémáinak.
Illetve akik helyesen viszonyulnak az örök élethez, azoknak segítséget nyújtok tanítvánnyá válni, és megtanítom megtartani Jézus parancsát.
Így egységre jut Krisztussal, és az Atyjával. Illetve megismeri Nem csak Jézus személyét, hanem az Atyja személyét is, valamint megismeri Isten szándékát, elhatározását a földdel és az emberiséggel kapcsolatban.
Nekem a Föld az otthonom, Isten az embereknek a földet hozta létre. Az ég pedig az angyalai otthona. Ettől függetlenül, Én is hozzátartozom, a családjának a része vagyok. Istennek az ember is a gyermeke, vagy is a család tagja. Nem jelent kevesebbet a földön élni, mint az égben.
Eredetileg is ezért hozta létre, és vagyunk a hasonlatossága.
Szerintem hagyjuk abba az eszmecserét.... Nálad minden csak Rólad és Jehova tanúiról szól.
Te is érzed, hogy nem egyet beszélünk, ugye ?
Te nem imádod az én Istenemet én nem ismerem a Te Jehovádat, sőt a Bibliátokat sem olvasnám.
Mindenesetre szóltam, hogy keress olyan közösséget, ahol Jézusról beszélnek és hagyják, hogy a Szent Szellem kiosztja az ajándékait ma is.
Rendben.
Az pedig tévedés, hogy Rólam szól, sokkal inkább Istenről, és a szándékairól.
Jézus sem magáról beszélt, hanem Isten eredeti szándékáról, vagy is Isten királyságról, ez volt a központi témája, ezért jött. A tanítványait is ezzel bízta meg. Ezért hoztak áldozatot az akkor élt hűségesek is.
(Lukács 4:43) . . .„Más városoknak is hirdetnem kell az Isten királyságának jó hírét, mert ezért küldettem el.”
(Lukács 8:1) 8 Röviddel ezután elkezdett városról városra és faluról falura járni, prédikálva és hirdetve az Isten királyságának jó hírét. És vele volt a tizenkettő,
(Máté 9:35) 35 És Jézus körútra indult minden városba és faluba, tanított a zsinagógáikban, prédikálta a királyság jó hírét, . . .
(Máté 4:17) 17 Ettől fogva kezdett Jézus prédikálni, ezt mondva: „Tanúsítsatok megbánást, mert elközeledett az egek királysága.”
8 Ahol pedig bementek egy városba, és befogadnak benneteket, azt egyétek, amit elétek tesznek, 9 gyógyítsátok meg az ott levő betegeket, és mondjátok nekik: »Elközeledett hozzátok az Isten királysága.«
(Lukács 10:11) . . .. De azért tartsátok ezt elmétekben: elközeledett az Isten királysága.«
A halálának köszönhetően a királyság ideje alatt, mindenki meggyógyul, és a halottak is feltámadnak.
Istennek erről a szándékáról kell az embereknek beszélni.
Illetve arról, hogy Jézusnak milyen szerepe volt, és van ebben az Isteni akaratban.
Jézus a gyógyítást akkor azért alkalmazta, hogy ezzel azonosítsa messiási személyét. S bizonyítsa, hogy a megváltás megtörtént, tehát reménykedhetünk Isten ígéreteiben a földdel kapcsolatban.
A Biblia erről szól:
Hogyan fogja Isten megszentelni a nevét, és hogyan fogja megoldani az emebrek próblémáit, a fia halála által.
Sajnos, Istennek ezt a szándékát, amiért földet és embereket teremtett, teljesen kizárták az emberek az életükből. Mindenki az égbe akar menni, pedig nem ez a terve Istennek. Nem is tesznek érte.
Mindig ugyanazt írod...
Jézus Krisztus tegnap ma és mindörökké ugyanaz.
Jézus ma is gyógyít és szabadít. A Szen Szellem kiosztja az ajándékait.
Amúgy elgondolkodtál már azon, hogy igazat írok...mi van, ha még is vannak jelek és csodák ? Gyógyulásra, szabadulásra sok embernek szüksége van ma is. A nyelveken szólásra meg a hívőnek van szüksége, hogy szoros kapcsolatban tudjon lenni Istennel. Azzal, hogy ezt megszűnté nyilvánította a JW ezt, erőtlenné tettétek az ismeretlen Isteneteket. Mert ha ismernétek az én Istenemet nem tennétek ilyent az biztos.
Áldjon meg téged az Úr Jézus Krisztus !
39
"A nyelveken szólásra meg a hívőnek van szüksége, hogy szoros kapcsolatban tudjon lenni Istennel."
Köszönöm, hogy megosztottad ezt a véleményedet.
Talán te is egyetértesz abban, hogy a Biblia a mérvadó mindenben.
Személy szerint nem olvastam sehol, hogy a hívőknek Istennel ez által kell kapcsolatban lenni.
Isten a nyelveken szólás létező emberi nyelvek voltak, amit soha nem tanultak, hogy gyorsabban terjedjen a jó hír. Az Istennel való kapcsolatukat pedig Isten szelleme biztosította, nem valamilyen nyelv.
Pl amikor a szellem megtiltotta nekik hogy elmenjenek valahova, nem nyelveken szólt hozzájuk, hanem akadályozta ennek megvalósulását.
A szent szellem megtiltotta Pálnak, hogy Ázsia tartományban szólja a szót’, de nem Istennel való beszélgetés által. Isten minden nyelvet ért.
Illetve Isten szelleme által íratta a Bibliát, és ez által szól hozzánk.
ellenben minek a Biblia ha Isten személyesen beszélget velünk.
(1Péter 1:23) . . .élő és örökkévaló Isten szava által részesültetek új születésben.
Vagy is mint Isten szent szelleme, harmonikusan együttműködik Isten megmaradó Szavával, melyet ugyanez a szellem ihletett.
Ha valami nem egyezik Isten szavával, az nem Isten szellemétől van.
Jézus irányítja a munkát, de nem nyelveken szólás által.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!