Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek az egyház=Isten?

Pupusz kérdése:

Szerintetek az egyház=Isten?

Figyelt kérdés
Sokan úgy vélik, hogy az egyház Isten. A pápa Isten földi helytartója. Ezek szerint, ahogy mentek és mennek ma is a világ dolgai, ez Isten akarata. Pedig 25 év bibliaolvasás után határozottan állíthatom, hogy nem. Az embernek szabad akarata van. Szabadon választhat jó és rossz között. Az ember mindig a rosszat választja. Az elnyomást, az igazságtalanságot, a kapzsiságot, az önimádatot, egoista vezetőket. Az egyház mindenzt úgy állítja be, hogy ez Isten akarata. Ez az egész, ami a világunkban van. Isteneknek állítják be magukat. Csak náluk lehet imádni Istent, csak ők tudják, hogy kell. Nektek mi a véleményetek erről? Lehet hinni Istenben egyházak nélkül? Az egyházaknak mennyi közük van Istenhez?

febr. 28. 16:51
 81/101 A kérdező kommentje:
80-as köszönöm szépen! Megkaptam. Nem tudtam, hogy te írtad. Ha van kedved felvehetjük a kapcsolatot emailen, messengeren, nagyon szimpatikusak a hozzászólásaid. Biztosan jót lehet veled beszélgetni és sokat lehet tőled tanulni.
márc. 1. 18:45
 82/101 anonim ***** válasza:

78. Nem tudom azt írni, hogy elképedem, mert erre már nincsenek szavak. Egy bizonyos szimbolikus határt erőteljesen átléptél. Nem haragszom rád, de nagyon fáj ás bánt, bár már megszoktam, de érdekes is azért, mert amennyit tapasztaltam már ilyen téren, mindig jön valaki, aki képes meglepni még ezek után is. Egyszerűen nem tudod, éled lélekből a szavaknak a súlyát, és azt főleg nem, kinek címzed, bár ez senkinek sem való. Engedd meg, hogy Isten ítéljen, hagyd rá azt, kinek van szüksége orvosra. A saját lelki gyógyulásod legyen számodra az elsődleges, de ez csak Velük megy. Elszomorító dolgok ezek, de amiatt helyénvalóak, hogy azonnal megmutatják a fa gyümölcsét. Igazán sajnálatos, hogy mindabból, ami meg lett törve, ezt állapítottad meg rólam. Ha személyesen ismernél, nem győznél emiatt bánkódni.

Nem szeretek idézgetni, de ez pontosan ide kívánkozik, és Krisztus szavaival imádkozom a te lelki békességedért is. "Atyám! bocsásd meg nékik; mert nem tudják mit cselekesznek."

Legyen meg a hited szerint, és a Szent Lélek kegyelme gyógyítson meg!

Üdv.

márc. 1. 18:52
 83/101 A kérdező kommentje:
Nézd, ha te a neten a veled egyet nem értést Krisztus kínhalálához hasonlítod a kereszten, akkor hidd el, hogy nagy a probléma. Normális ember ilyet nem tesz. Egyrészt, mert tiszteli Jézus váltságáldozatát annyira, másrészt meg, mert kommenteket nem lehet ahhoz hasonlítani, mint amikor szögeket vernek a kezedbe, lábadba és önmil a véred. Krisztus neve pedig Jézus Krisztus. Jeshua Hamessiah. Jézus a Messiás. Ha bármelyik részét tagadod, akkor a hiteddel is komoly probléma van. Segítségképpen írtam, amit írtam. Legyen már önkritikád, az Isten szerelmére! Ne tartsd magad tökéletesnek, mert nem vagy az, nem is lehetsz az ezen a földön! Hidd el, nincs olyan, hogy csak te tudsz valamit és mindenki más hülye! Ilyenkor felül kell vizsgálnod önmagad. Tarts önvizsgálatot és légy magaddal kemény! Jézus vezessen utadon!
márc. 1. 19:08
 84/101 anonim ***** válasza:

Az egyházak szerepe az ukrajnai háborúban – Mit mond erről a Biblia?

Figyeld meg a következő kijelentéseket befolyásos egyházi vezetőkről az ukrajnai háború kapcsán:

„Az orosz ortodox egyház vezetője, Kirill pátriárka egyetlen szóval sem ítélte el az orosz agressziót ... Az egyházának az Ukrajna elleni módszeres propagandakampánya jogosnak tünteti fel Putyin háborúját” (EUobserver, 2022. március 7.).

„Kirill pátriárka... az eddigi leghatározottabban fejezte ki az egyetértését Ukrajna megszállását illetően, amikor úgy fogalmazott, hogy ez a konfliktus része a bűn ellen vívott harcnak” (AP News, 2022. március 8.).

„Az ukrán ortodox egyház vezetője, Epifanyij kijevi metropolita hétfőn megáldotta az ukrán népet, hogy harcoljanak az orosz megszállók ellen ... Azt is kijelentette, hogy orosz katonát megölni nem bűn” (Jerusalem Post, 2022. március 16.).

„Támogatjuk Ukrajna fegyveres erőit és mindenkit, aki az oldalukon harcol, megáldjuk az erőfeszítéseiket, amelyekkel védelmezik Ukrajnát a támadókkal szemben, és imádkozunk értük” (Az Ukrajnai Egyházak és Vallási Szervezetek Tanácsának a nyilatkozata, 2022. február 24.).

Mit gondolsz? Vajon helyes az, hogy azok a vallások, melyek azt állítják, hogy Jézus Krisztust követik, arra biztatják a tagjaikat, hogy harcoljanak? Mit mond erről a Biblia?

A Biblia azt tanítja, hogy Isten elítéli az olyan vallásokat, amelyek állításuk szerint Jézust képviselik, de a valóságban nem a tanításaival összhangban cselekednek (Máté 7:21–23; Titusz 1:16).

A Jelenések könyve rámutat, hogy Isten ezeket a vallásokat tartja felelősnek mindazok haláláért, „akiket legyilkoltak a földön” (Jelenések 18:21, 24). A „Mi Nagy Babilon?” című cikkből megtudhatod, hogy miért.

Jézus rámutatott, hogy minden olyan vallás, amelyet Isten elítél a gonosztettei miatt, el lesz pusztítva, csakúgy, ahogy egy korhadt fát, amely rossz gyümölcsöt terem, „kivágnak, és tűzbe vetnek” (Máté 7:15–20). Hogy hogyan fog ez megtörténni, arról a „Közel a hamis vallás vége!” című cikkben olvashatsz.

[link]

márc. 1. 22:02
 85/101 anonim ***** válasza:

83. Legyen meg a hited szerint neked is! Nem fogadom el, bocsáss meg érte, nem fogadhatom el, és ezt is jelenti szeretni és tisztelni őt. Krisztust igen, mást nem. Tehát Krisztus vezessen utamon Isten akaratára. Mert nem a név a fontos elsősorban, hanem a lelki cselekedet, ami azt megtölti erővel. A név embertől való, a lélek Istentől.

Üdv.

márc. 1. 22:49
 86/101 A kérdező kommentje:
85. "Nincs üdvösség senki másban. Mert nem adatott más név az ég alatt az embereknek, amelyben üdvözülhetnénk.” Apostolok cselekedetei 4:12.
márc. 2. 10:10
 87/101 A kérdező kommentje:
84. MIndezt én is tudom Jehova tanúi nélkül is. Nem csak a tanúk tájékozódnak. Viszont tele vagytok tévtanításokkal. Jézus istenségének tagadása, pokol tagadása, vitakérdés téveszméje, kitagadás során családok szétszakítása, bármiféle szociális, segítő intézmények hiánya, a szeretet hiánya a nem közétek tartozó emberek iránt. Ellentmondotok a legfőbb parancsolatnak. Szeresd az Urat, a te istenedet, teljes szívedből, teljes lelkedből, minden képességeddel és szeresd felebarátodat, mint magadat. Ez pedig minden emberre vonatkozik a Földön. Ti a kárjhozatba küldenétek magatokon kívül mindenkit. Ez nem szeretet, ez gyűlölet. Be akarjátok dobozolni Istent a kis gyűszűnyi agyatokkal egy gyufásskatulyába. Ez nem megy. Nem olyan Isten, mint amilyet ti hirdettek. Ráadásul nem cselekedetek miatt üdvözülnek az emberek, ahogy tanítjátok, hanem hit által, kegyelemből. "Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék." Efézus 2:8-9. Ezen kívül minden fórumon papagájokként szajkózzátok a jworgos baromságaitokat, amiből az embereknek már elegük van. Nem veszitek észre magatokat soha???
márc. 2. 10:16
 88/101 A kérdező kommentje:

Ne küldjön nekem üzenetet semilyen Jehova tanúja, mert nem olvasom el!!! Két évig köztetek voltam, mert beszippantottátok a feleségemet, alig bírtunk megszabadulni tőletek. Jézus szabadított meg, felnyitiotta az emberek szemét. Van is rólatok egy videósorozat a youtubeon. Azzal értek egyet, minden szavával: Az igazság Jehova tanúiról. Kiemelten veszélyes!

https://www.youtube.com/watch?v=G8RbTaWlMWU&t=6s

márc. 2. 10:20
 89/101 anonim ***** válasza:
44%

86. Legyen meg a hited szerint! Csak attól óvakodj te is, hogy az egyik talmiságból ne menj bele a másikba. Az a fenti név, amire hivatkoztál, hogy az állítólag a Megváltó igaz neve, az szintén alaposan megvizsgálandó a Szent Lélekkel. Az a gond, hogy sokan olvasnak, de nem értenek, nem élnek lélekből szinte semmit, csak azt, amit ők akarnak. Ezért lett ennyire félreértelmezve, kiforgatva az Igazság. Vagy azt látnak bele a legtöbben, amit akarnak, vagy azt, amit nekik mások mondanak.

A név jelentése az nem a szavakból álló nevet jelenti elsősorban, hanem a lelki minőséget takarja, ami a nevet erővel, hatalommal ruházza fel. De így sem a név lesz az, ami megelevenít, hanem a lélek, aki azt használja. Az az idézet, amit idéztél, pontosan ezt takarja. Krisztus neve valójában a Szent Lélek. Ez az ő neve. Az a név, amivel hívogat. Isten Lelki tisztaságra utal, azt tükrözi. Ez nem egy babona meg bálvány, amit szájjal állandóan ki kell mondani. Olyan, mint sokaknál az ima, amit a legtöbben szintén nem élnek lélekből, mi is az a Miatyánk. Az ima sem egy szavakból álló, unalomig ismételt füzér, hanem az van imában, aki Istenben él és cselekszik. Aki ilyen gyermek lélekben, annak ki sem szükséges azt a szájával mondania. A Miatyánk is egy tervrajz, annak a tervrajza, miként lehet Istenhez kapcsolódni és Benne is maradni. Ezt adta át nekünk a Mester rejtjelesen. Sokaknak fogalma sincs arról, mit olvasnak. Idézgetnek, igeidőket vizsgálnak, ragozásokat elemeznek, jegyzetelnek, fél életen át, vagy akár egy egészen át olvassák a Bibliát, de szinte semmit sem értenek, mert a betű megöl.

Nem a névben, a szóban van az erő, hanem a lélekben, ami azt jelentéssel tölti meg! A név csak sugall valamit, tükröz, tájékozta, leír. De nem az a lényeges, hanem a lélek, akiről bizonyságot tesz. Azt írtad nekem fentebb, hogy mindenki balga, csak magam vagyok okos és tökéletes. Ezt senki sem mondta, ezt te gondolod rólam, ezek a te szavaid felém. Mert az emberek zöme nem balga, lekicsinylő módon értelem nélküli, hanem tudatlan az Igazságban, hamisságban élő! Az Igazságot hiszik hazugságnak, és oda-vissza. És amíg ez így van és így lesz, még inkább, addig nem fognak a legtöbben élni lélekből, érteni. És azért, mert ezt valaki ki meri jeleneti, az nem azt takarja, hogy az az ember tökéletes, és sarkítva mindenki más buta.

Valaki írta fentebb, hogy nem érthetem, mert ahhoz alázat szükséges. A valódi alázat azt jelenti, hogy az Igazságot alázatosan fogadjuk! Gyermekként, örömmel, hogy hallhatjuk. Akkor kiben van valójában alázat és kiben nincs? Mennyi ember van, aki az Igazságot (nem a véltet!) örömmel fogadja? Szinte alig, mert azt vagy meggyalázzák vagy lepontozgatják, mivel az nem azt takarja, ami a füleket simogatja.

Legyen meg a hitünk szerint! Imádkozom érte, hogy óvakodj a hamisságtól te is, és ne ess bele egyikből a másikba.

Üdv.

márc. 2. 10:36
 90/101 anonim ***** válasza:

88. Bocsáss meg, de most olvastam ezt a kommentedet, amíg írva lett a másik, nem láthattam.

Tényleg ne haragudj meg, amit írni fogok, kérlek ne vess meg érte, ne gyűlölködj, légy rám mérges, de látod te is, pontosan ezzel van a gond!

Azt írod, hogy kijöttél abból a J betűs szektából. Ez valóban öröm a léleknek, de valójában ugyan úgy benne vagy még a hamisságban, csak azt most nem így hívják! Ez a veszélyes, ezt nem látják meg annyian. Az egyikből átmész a másikba, és azt hiszed magabiztosabban, megnyugodva, hogy az már igaz, rátaláltál az Igazságra. Nem! A J betűs Megváltó neve mellett még azt a szamurájkiáltást véled igaznak, azt a Y-onos valamit. Az egyikből után a másik. Csak nem gondolja valaki, hogy valóban ilyen neveken hívták a Megváltónkat? És ez az oda-vissza sántikálás így megy addig, amíg az ember lelke tönkre nem megy.

A Szent Lélek oltalmazzon téged is!

Üdv.

márc. 2. 10:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!