Szerintetek az egyház=Isten?
Minden benne van a hitről, az egyházról, ...
"Isten országa bennetek van s körülöttetek. Nem fából és kőből épült házakban. Hasítsd szét a fát és ott leszek, emeld fel követ és megtalálsz"
2.Hsz,kérdező.
Én református lelkészként találkozom rendszeresen ezzal a problémával,amit feszegetsz!
Mivel én a Bibliát tanítottam szemben a református vallással,majdnem elbocsájtottak.
Amikor feltettem a kérdést,hogy "Miben hiszünk?,a Sola kálvinizmusban,vagy a Sola Scripturában",majdnem megköveztek.
Kedves 12.!
Megkérdezhetem, hogy érted? Kifejtenéd bővebben a hozzászólásod?
Én úgy gondolom, és úgy tanultam, hogy azért fontos istentiszteletre járni, mert itt kapjuk az igehirdetést, ami Isten szava, a lelkész mindössze eszköz ennek tolmácsolásában.
Természetesen Jézus Krisztus nem volt sem református, sem katolikus, etc. Reformátusok pusztán azért vagyunk, meg meggyőződésünk szerint a református hitelvek állnak legközelebb az igazsághoz vezető úthoz. Természetesen Kálvin is ember volt és mint olyan, tökéletlen.
A véleményem ez, és szerintem Jézus egyháza sem református vagy katolikus. Az számít, ami a szívben van, hiszen az Isten a sziveknek vizsgálója.
Előre is köszönöm, ha kifejted az gondolatmeneted.
8
"Azaz először Isten országát szükséges keresnünk magunkban, belül."
Isten szava alapján Isten országa, vagy királysága nem egy érzés, hanem egy létező valós kormányzat. Jézus nem véletlen tanította azt, hogy az imáinkban mondjuk el, hogy mennyire várjuk, hogy eljöjjön az az időszak, amikor a Földön is Isten hatalma fogja irányítani, vezetni az emberi gyermekeit, ahogy kezdetben is tervezte.
Ennek a kormányzatnak, mint ahogy a Bibliában olvashatjuk, van királya, igazgatási rendszere, törvényei, és "alattvalói", (ha szabad ilyen kifejezést használni)
Ezért is van fordítva helyesen az a vers, hogy ez a királyság nem bennünk van, hanem közöttünk. Ez azért is helyes, mert a leendő királya ott volt köztük, és nem bennük.
Ennek fényében lett úgy lefordítva, hogy nem csak a szövegkörnyezetnek feleljen meg, hanem annak is amit eredetileg kívánt közölni velünk Krisztusunk.
Ha ez a királyság élő, és elfogadjuk annak uralkodóját, akkor nyilván az következik ebből, hogy a törvényeit, és a vezetését is az életünk részévé tesszük, elsőbbséget biztosítva annak.
A Biblia teljes egészében azt olvassuk, hogy Isten királyi hatalmat ad felkentjének, ezer évre. amit majd visszaad az Atyjának, hogy vissza álljon az eredeti állapot, amiben Ádámék voltak.
A megváltó személye sokáig ismeretlen volt, homály fedte, ezért nem imádott háromságot senki.
Jézus tanításáról is úgy beszéltek, mint tévedésről, sőt úgy vélték, hogy új tanítás, mivel megszoktak egy olyan imádatot, ami nagyon eltért az eredeti judaizmustól.
(Márk 1:27) 27 Az emberek pedig mindnyájan annyira meg voltak döbbenve, hogy tanakodni kezdtek maguk között: „Mi ez? Új tanítás! . . .
Bizonyos értelemben volt új, ahogy a prófécia is szólt, hogy "új szövetséget köt" Isten az emberekkel, aminek Jézus adja az alapját.
De az eredeti erkölcsi értékek, alapelvek, nem lettek megváltoztatva.
Sajnos Ők is beleestek abba a hibába, hogy nem ismerték fel a próféciák megvalósulását. Mert a megszokott hagyományos tanítást részesítették előnyben, amin Isten épen változtatni akart.
14.Hsz!
Szószékről visszatérően hirdetem,hogy senki se kövessen egyetlen felekezetet se,mert mindet emberek alapították és fogalmazták meg dogmáit,ráadásul üdvösséget egyetlen egy sem képes adni!...Azt egyedül Krisztus képes, hitünkre válaszként.
Egyedül Krisztust kövessük,aki az út,az igazság és az örök élet!
Emigrációs közösségemben most 7 különböző felekezeti háttérből érkeztek. Ha mindenki követi eredeti felekezetét,7 különböző irányba tartunk és sosem leszünk egységesek. Ha mindnyájan Krisztust követjük, van üdvösségünk és közösségünk egymással ebben is.
13
Kicsit kíváncsivá tettél, hogy hol lehet bekövetni YT-n ?
Én is Jézust követem, segítőnek hívott el az Úr.... Őrállóként várom, figyelem az Úr mit tanít az Ő országáról.
Mostanában a hamis és igaz egyházat ismétlem További szép estét, napot Úr drága jelenlétében.
Senki se véli úgy, hogy az Egyház Isten lenni, hogy röppenhet ki valaki agyából ekkora ökörség?
A Biblia Krisztus jegyesének nevezi az Egyházat, illetve egyszerre Krisztus titokzatos testének is.
Az pedig irreleváns, hogy valaki hány évig olvas valamit, ha sokszor elolvasva is képtelen a legcsekélyebb értelemben felfogni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!