Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek az egyház=Isten?

Pupusz kérdése:

Szerintetek az egyház=Isten?

Figyelt kérdés
Sokan úgy vélik, hogy az egyház Isten. A pápa Isten földi helytartója. Ezek szerint, ahogy mentek és mennek ma is a világ dolgai, ez Isten akarata. Pedig 25 év bibliaolvasás után határozottan állíthatom, hogy nem. Az embernek szabad akarata van. Szabadon választhat jó és rossz között. Az ember mindig a rosszat választja. Az elnyomást, az igazságtalanságot, a kapzsiságot, az önimádatot, egoista vezetőket. Az egyház mindenzt úgy állítja be, hogy ez Isten akarata. Ez az egész, ami a világunkban van. Isteneknek állítják be magukat. Csak náluk lehet imádni Istent, csak ők tudják, hogy kell. Nektek mi a véleményetek erről? Lehet hinni Istenben egyházak nélkül? Az egyházaknak mennyi közük van Istenhez?

febr. 28. 16:51
 51/101 anonim ***** válasza:
59%
Hát nem éppen. Pl Jézus se kényszerített senkit, se nem fogadtatott el semmit. És vallást is csak úgy tudott ő is alapítani, hogy már voltak követői, akik megvallották a tanait.
febr. 29. 19:46
 52/101 anonim ***** válasza:
0%

41. Öröm a léleknek, amikor szelíd és alázatos módon nyilvánul meg valaki. De ugye a gyümölcs mindig árulkodó. Viszont ha valaki Istent és Krisztust vallja, akkor legyen lelke fedezete, ha Róluk szól. Hiszen amilyen az úr, olyan a szolga.

Ha nem haragszol meg érte, vannak dolgok, amelyeket bizony tisztázni szükséges, mert ha ezek meggyökeredznek, akkor azokat a szívből kiírtani már nagyon nehézkes, és ez csak a Szent Léleknek sikerülhet. Mivel a hazugság borzasztó manipulatív, így sokan azt hiszik igaznak. Sokaknak nincsen rálátása a tetteire. Ez a Lélek egyik adománya, legnagyobb kincse, hogy aki lélekben gyermek, annak rálátást biztosít a cselekedeteire. Az az ember már nem hiszi majd az Igazságot, hanem éli lélekből. De amíg valaki ezt nem kapja meg, addig csak hiszi, hogy amit igaznak vél az igaz, mert valójában hamis.

Magam már senkinek sem bizonygatok semmit sem. Elmondom, amire indítást kapok, olykor próbálkozom esetlenebbül, mert gyarló ember vagyok. Viszont már már nem igen gondolkozok el azon, hogy amiket közzéteszek, azok ne lennének igazak. Mert ha az ember így tesz, akkor amit megtör kenyér, az nem igaz bizonyság. Nyílegyenesség és rendíthetetlen bizalom szükséges. Itt már nincs kérdés, hogy ezek igaz dolgok-e. Sokaknak ez a mindent átható, elképesztően erős Igazságban való lelki élésük sincsen, ezért hiszik azt, hogy magam is őrült vagyok, meg kitalálok dolgokat, hamis próféta vagyok és még lehetne sorolni, milyen jelzővel illettek és illetnek, akár itt is. De a gyűlölködés, a lepontozás, a cinizmus, a megalázás a fokmérője, hogy valaki Istent szolgálja. Ha valaki ezeket nem kapja meg a világtól, az még tékozol, és az nem Istent szolgálja. Elmondja Krisztus is, hogy boldogok, akik üldözést szenvednek el. Mindenki, akit a Lélek elhív, majd elküld, annak ez lesz valahol az osztályrésze. Tehát utáljanak ezért és vessenek meg bármennyire is (bár imádkozom érte, hogy ne tegyék ezt a lelkükkel), magam már sosem mondom azt senkinek sem, amit a füle hallani akar. Az Igazság bizony fájó és botrányos a testi ember számára. De hogyha hallgatnak a bizonyságtevők, akkor beszélnek a kövek, amint a Mester is mondja. Azért, mert az Igazságot nem lehet elnyomni, az mindig világol, az mindig ragyog.

Igen, valóban Krisztus az Ige, és kijelentett benne mindent, amit akarat, de az Ige nem a Biblia! Ezért nem szabad a könyvet felemelni, mert sokan nem gondolnak bele, mekkora ellentmondásban vannak. Ha állítólag a Biblia Isten Szava, akkor Isten hallgatott, néma volt a könyv előtt? Vagy nem is létezett? Mi volt akkoriban, amikor még nem volt könyv? Isten örök és örökig Él-Ő, tökéletes, és az Ő Szava, az Ő lelkületének legtisztább visszatükröződése maga Krisztus, aki kezdetektől fogva való. A Biblia az Igazságról tesz bizonyságot, de ezeket emberek kapták, és csak egy szeletét! tartalmazza az Igazságnak. Mert a többit megkapja mindaz, aki lélekben alázatos gyermek. A Szent Lélek annak kijelenti magát és tanítja, vezeti, megfedi, de fel is emeli. Aki a könyvet oltárra emeli, annak ha az nem lesz többé, akkor mije marad az idézgetésen meg igeidőkön kívül? Szinte semmije, mert amit bemagolt, amit más mondott neki, azt el fogja felejteni. Semmi és senki sem pótolhatja a személyes kapcsolatot Istennel és Krisztussal. És ha valaki éli lélekből ezt a köteléket, az kap a szemire gyógyírt is, látni fogja a hazugságokat. Látja majd, hogy mi az, ami megvizsgálandó, és mi az, ami igaz. Az emberek zöme ezt nem látja. Vannak sokan erős hittel, vannak jóval tisztább lelkületűek, mint magam is, de még ők is benne vannak a kétfelé sántikálásban, és olyan közel járnak, de még mindig balra és jobbra kitérnek. Naivak és hiszékenyek még. Nem is tudom mennyi olyan ember él ma, aki már teljességében látja azért a képet. Nem tökéletesen, mert úgy csak Isten lát. De nyíltabban. Borzasztó kevesen vannak. A Lélek talán legnagyobb ajándéka ez, hogy látást adományoz. És ez a látás bizony fáj, olykor nagyon is. Mert már nem olyannak látja valaki a világot, amilyennek ő akarja, hanem amilyen!

Ezért lett írva, hogy kérlek téged is, légy óvatos, miben hiszel, mit hiszel el igaznak, és mit vetsz el magadtól. Ha az emberek csak a felét tudnák annak, hogy mi az igaz és mi hamis, szerintem sokan helyben összetörnének, és lehet, hogy többet fel sem állnának. Nem hiába íratott meg, hogy aki bármit elvesz és hozzáad a leírtakhoz!, azon legyen Isten haragja. Érted, milyen csalóka? A leírtakhoz, ahhoz, ami össze lett állítva. Nem Isten Igazságára érti, hanem a szóra, ami úgy lett fogalmazva, ahogy. Ezért ha érkezik valaki, akár magam is, akkor kapok aztán mindent, mert az emberek egyszerűen nem értik, miről teszek bizonyságot, annyira bemagolták a sémákat. Pedig nem mondok sok esetben mást, sőt! De ezt okozza az, amikor másokat hallgat valaki, nem pedig Istent személyesen. Így lett kilúgozva az Igazság.

Mindig szükséges megkérdőjelezni, kivéve akkor, ha valamit Isten mond. De a világi dolgokat szükséges a helyén kezelni, mert az tökéletlen. A Biblia is emberek által írt, ezért magam megkérdőjelezem, és bizony van benne mit.

Figyelmes tőled, de magam már nem embertől kérdezek, nem emberre nézek fel, nem embert követek, bálványozok, hanem csakis a Szent Lelket. Ő pedig szüntelen vezet és tanít. Senkire sincs ilyen téren szükségem, de a beszélgetés az más. Ha valakit indít rá a Lélek, örömmel töröm meg vele a kenyeret, de engem senki sem tanít már, és el em tévelyít. Mert ott megtöröm a kenyeret, de nem kérdezek, mert szükségtelen. Istent szükséges keresni, és hagyni, hogy Ő vezessen. És nem szabad mindent naivan elfogadni. Mert az választ el Istentől.

És még egy baráti intelem. Írtad, hogy megbeszéled azzal a J betűs valakivel. Magam olyat nem ismerek és nem is szándékozom, még a nevét sem írom le. Ha kérdezed személyesen Istent Krisztuson! keresztül, akkor megéled majd, miért. Ha bizonyságra vágysz, főleg angol nyelven, akkor találsz egyre több bizonyságot erről, hogy ki is a Biblia két J betűs karaktere, az Ószövetség Istene és a Messiás. Nem azzal a Megváltóval van gond, akiről a Biblia ír, hanem arról, akit a vallás belőle kreált! Mert a legtöbben, főleg a hívők nem abban hisznek, aki a könyvben szerepel, sőt, aki a lelkükben él, hanem abban, aki a templomban a kereszten lóg! De megéltem, hogy ők mások, és nem csak magam, egyre többen mások is. Ha nem tudod, kihez imádkozol valójában, akkor mit sem ér a hited, sőt!

Megértelek, ha téged is ezen dolgok megbotránkoztatnak, de az Igazság ilyen. Kérdezd Istent és Krisztust, és válaszokat fogsz majd kapni. Fájni fog, nagyon, de élni fog a lelked és lesz békességed.

Legyen meg a hitünk szerint, és a Szent Lélek akarata valósuljon meg!

Üdv.

febr. 29. 19:50
 53/101 anonim ***** válasza:

53#

Pedig ma felcsillant egy kis remény, hogy hallgatsz a kérdezőre. Ő legalább érti az Igét, úton van.

Jézus az út.

Mi az, hogy J betűs karakter ?

febr. 29. 20:25
 54/101 anonim ***** válasza:

54. Ez a pökhendiség, felemelkedettség, sértés-áradat, amivel a legtöbben a másikhoz tudtok szólni, elkeserítő. De nem hiába a szív bőségéből szól a száj. Mindig árulkodó, ki kit szolgál.

Az lenne a tévút, ha emberre hallgatnék, és ezt magam sem várom el senkitől viszont. Isten az első, és az Igazság nála van, nem embernél. Az ember csupán bizonyságot tesz arról.

Nem. Krisztus az út. Ez a baj, hogy annyian nem tudnak elszakadni a sémáktól. Más néven nem is vagytok őt képesek hívni, csak azon a J betűsön?

Az a J betűs karakter az,m amit ha megkérdezel személyesen az Egy Istentől, akkor ha neki is kedves lesz, kapsz rá választ. De előtte ildomos lenne Tőle kérdned neked is alázatot és szelídséget, hogy miként beszélj az embertársaiddal, főleg anonim módon online. Szembesülj. És ha ez megvan, akkor fordulj Hozzá, tedd fel a kérdésed, és kérd a megtartó erejét is hozzá, mert ha megkapod a választ, összetörsz! Csak Ő tud megtartani. Ha idáig eljutsz, akkor már lelki fedezettel szólhatsz majd Róla.

Ez a baj, hogy sokakat hívogat a Lélek, de annyian sántikálnak még kétfelé. Ők a tövisek közé meg a köves talajra esett mag. Megbotránkoznak végül. Egy ideig még gyermekek, aztán elbuknak. És így hullik el a legtöbb ember. Ezért vannak nagyon, nagyon kevesen a választottak.

Megkérlek rá téged is, ha nem tudsz szelíden szólni hozzám, hagyj nekem békességet. Amúgy csak nem te vagy a tegnapi kommentelő? Tudod, ugye?

Legyen meg a hitük szerint! A Szent Lélek hozzon ki téged is a hazugságaidból!

Üdv.

febr. 29. 20:54
 55/101 anonim ***** válasza:

Engem Jézus hívott el. Ő tett szabaddá.

Most várom, hogy Tégedet is megszabadítson.

Ahol az Úrnak lelke ott a szabadság.

Persze nem ártana megtagadni magadat, hogy követni tudd Őt.

Kis nebáncs virág.

febr. 29. 22:04
 56/101 A kérdező kommentje:

Kedves 53-as!

Nagyon csalódott vagyok, hogy még Jézus nevét sem írod le. Amit küldtél, hogy olvassam el, arról szól, hogy azokat vegyük figyelembe a Bibliából, amik Jézus tanításaival megegyeznek. Azaz, amik szeretetre indítanak. Jézus legfőbb parancsolata: Szeresd az Urat, a te istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes elmédből, minden képességeddel és a második: Szeresd felebarátodat, mint magadat. Az élet törvénye a szeretet. Az élet pedig Jézus Krisztus. "Én vagyok az út az igazság és az élet" Azzal, hogy még a nevét sem vagy hajlandó leírni, sajnos azt kell írjam neked, hogy bizony nagyon megtévesztett téged az ellenség. Emiatt nagyon veszélyes elhanyagolni a Bibliát. Anélkül tévútra visz az ördög. Te azt hiszed, Istennel kommunikálsz, miközben démonok csapnak be. Ennek legfőbb jele, hogy tagadod Jézust. "Amelyik lélek pedig nem vallja Jézust, az nem az Istentől van. Ez az antikrisztus lelke, amelyről hallottátok, hogy eljön, most pedig már a világban van." 1 János 4:3. Isten azért nem annyira bonyolult, hogy rajtad kívül senki se értse. Olyan nincs, hogy mindenki hülye, csak te vagy helikopter. Ez az EGO. Az EGO pedig a Sátán. Nagyon meg vagy tévesztve. Ugyanis senki sem mehet az Atyához csakis Jézuson keresztül. Az Ige teljes mellőzése ehhez vezet, amiben vagy. Nincs olyan, hogy Jézus nélküli Szentlélek, mert Jézus küldi a Szentlelket. Olyan sincs, hogy Biblia nélküli Isten. Ha Jézus ezt nem mondja, azt sem tudnád, hogy van olyan, hogy Szentlélek. Gondold újra az életed! Sosem késő változni. Mindannyian elbukunk, de Jézus feltámaszt minket, ha alázatosak vagyunk. Én alázatos voltam és elfogadtam tőled a tanítást. Légy te is az és fogadd el ezt tőlem. Ne is tőlem, hanem Jézustól. Békélj meg Krisztussal, aki kínhalált halt érted, a te örök, boldog életedért. Ennyit megérdemel. Jézus könyörüljön rajtad!

febr. 29. 22:05
 57/101 anonim ***** válasza:

Velünk is megbékélhetne egyúttal, mert Isten lássa lelkemet, hogy kívánom Neki azt a békességet, amit Jézus ad a Benne hívőknek.

Remélhetőleg nem hiába hozta közénk az Úr!

Jézus vére tegye szabaddá !

febr. 29. 22:17
 58/101 anonim ***** válasza:
Kérdező, én a 44,47,48 vagyok, én küldtem a linkeket a hsz-ekben, és én írtam Jézus nevét! Nem én vagyok viszont a fél pipás 53-as!!!
febr. 29. 22:18
 59/101 A kérdező kommentje:
Ja, elnézésedet kérem, összekeveredtem!
febr. 29. 22:22
 60/101 anonim ***** válasza:

Egyébként érdekes 53-as hogy nem írja le Jézus nevét. Nem a saját misztikus tapasztalataink a biztos források, főleg ha azok tagadják Jézus Krisztust! 53, honnan tudod, milyen az a forrás aki ilyesmire tanít téged? Az az antikrisztus hangja. Ajánlom Erdélyi Judit írását, a kérdezőnek is.

Erdélyi Judit: Lelki immunológia

[link]

És én nem 53 vagyok, kérdező!

febr. 29. 22:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!