Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményetek a buddhisták...

Mi a véleményetek a buddhisták hús mellőzéséről?

Figyelt kérdés

Szeretnék megkérni olyan buddhistákat akik nem esznek húst, hogy osszák meg velem, h mióta nem és h nehéz volt-e a lemondás!? A húsevő buddhisták véleményét is szeretném kikérni.

Előre is köszönöm

2010. okt. 25. 09:09
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

Én ugyan nem buddhista vagyok, de én is nemrég álltam le a húsevésről (2-3 éve). Nem volt nehéz, csak a környezetemmel elfogadtatni. Meg néha kinyitom a hűtőt és elszomorodok kicsit ha van valami jó szalonna vagy kolbász, de egyébként ki lehet bírni.

A nőknek vigyázni kell hogy a vas-szintet fenntartsák, pl babba van sok vas asszem. Én különösebben nem figyelek semmire hogy mit eszek.

2010. okt. 25. 09:17
 2/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm válaszod! Én nemrég tértem rá a vegetáriánus életmódra, mivel elkezdtem a buddhizmussal komolyabban is foglalkozni, szeretném ezt a vallást gyakorolni. Őszintén be kell vallanom, h nekem nehéz lemondanom a húsról (nem mintha annyira húsrajongó lennék, de vannak olyan ételek amit kifejezetten szerettem...) Nekem azért is nehéz a lemondás, mert még itthon lakom és mindenki húsevő itthon és így nagyon nehéz, h körülöttem mindenki húst fogyaszt. Még egyszer köszönöm a választ és pár jó tanácsot is szívesen vennék, h hogy vészelted át az első hónapokat. Köszönöm
2010. okt. 25. 09:28
 3/17 anonim ***** válasza:

Sajnos nekem nem csak az első hónap volt nehéz, hanem igazából még most is az néha. :) De ha eszel sajtot meg iszol tejet, meg finom ételeket eszel és rendszeresen, akkor elvileg nem fog nagyon kísérteni a gondolat hogy húst egyél.

Ha az emberek kérdezősködnek, úgy vettem észre a legjobban azt a választ fogadják el, hogy sajnálom az állatokat. Filozofálni nem érdemes erről velük, mert hamar előkerülnek a jó öreg: "mi vagyunk a tápláléklánc csúcsa", meg "ha nem ettünk volna húst, még mindig ránk vadásznának" szövegek. :P

Meg persze a családnak megígértem azt hogy ahogy bármi bajom lesz, romlik a közérzetem, visszaállok a húsevésre.

2010. okt. 25. 13:50
 4/17 anonim ***** válasza:

Mi itt nyugaton mindent fordítva csinálunk. Egy igazi buddhista nem lemond a húsról, hanem meditáció kapcsán átéli az egység-élményt, így egyszerűen nem képes húst fogyasztani. Nem is tudsz jól meditálni, amíg húsevő vagy, mert valami mindig visszatart a spirituális fejlődésben. Ezért nem értem én azt a fogalmat, hogy húsevő buddhista. Persze nem tilos, de ha igazi buddhista vagy, nem is akarod enni.

Egy jó módszer a leszokásra: meditálj sokat, főleg a szívre, a szeretetre és az egységre. Nem fogsz húst enni egy idő után, azt garantálom.

Sok sikert mindenkinek.

2010. okt. 25. 14:09
 5/17 anonim ***** válasza:
26%
A növényeket bezzeg nem sajnálják.
2010. okt. 25. 15:09
 6/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2010. okt. 25. 15:32
 7/17 anonim ***** válasza:
34%

kedves kérdező.

bár én nem vagyok buddhista, de én úgy tudom, hogy az ilyen vallásúak azért nem esznek húst, mert az állat, amikor megölik, fél, és a félelem hatására megváltozik a húsa(kémiai reakciók), amit később az ember megeszik, hiába sütik/főzik át, így magukba táplálva e félelmet, ami kihat a személyiségre, gondolkodásmódra, gátolva az egyént abban, hogy elérje az önmegvalósulást.

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. okt. 25. 16:24
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Lol, ezt nem tudom honnan vetted, biztosan van benne valami, de a tradicionális keleti vegetarianizmus lényege, hogy 1. erőszakkal nem okozunk rossz karmát magunknak, 2.nem akarjuk megbontani a spirituális egységet, ami az élő lelkeket összeköti.
2010. okt. 25. 18:20
 9/17 anonim ***** válasza:

18:20

világos a tradíció, amit leírsz, de a kapcsolat, összeköttetés az útszéli kavics és az ember között is megvan...tehát ilyen alapon semmit nem kéne "bántani", egy növényt sem. az én verzióm azért állhat helyet, mert egy növény nem fél, sem a só és a cukor. viszont a kis tücsök és érzi a veszélyt, hiába nem melegvérű emlős. egyébként az erőszak résszel teljes mértékben egyetértek. :)

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. okt. 25. 19:26
 10/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a választ! Azért kételkedem abban, h ne együnk húst mert azzal fájdalmat okozunk az állatnak DE tudományosan kimutatott tény, h a növény ugyanúgy érzékeli a veszélyt és ugyanúgy fáj neki! Szóval?? Értitek a megingásomat?!

Köszi mindenkinek

2010. okt. 25. 20:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!