Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Felmerült bennem egy kérdés. ...

CSakegyCSávó kérdése:

Felmerült bennem egy kérdés. Miért a kereszt a kereszténység jelképe?

Figyelt kérdés

Miért erre a brutális kínzóeszközre esett a választás,és nem mondjuk a halra vagy galambra?(Pl az autókon a hal is ilyen jelkép,ha jól tudom).

Azt értem,hogy így emlékeztetnek minket az áldozatára,de mondjuk választhattak volna olyan jelképet,ami a tanításaira emlékeztet.

febr. 17. 08:06
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:

30#

Rómaiakhoz 4:5

Ellenben annak, a ki nem munkálkodik, hanem hisz abban, a ki az istentelent megigazítja, az õ hite tulajdoníttatik igazságul.

Példabeszédek 15:31

Akinek a füle hallgat az életre való feddésre, az a bölcsek között marad.

1 János 4:8

Aki nem szeret, az nem ismerte meg Istent, mert Isten maga a szeretet

2 Korintusi 13:13

Az Úr Jézus Krisztus kegyelme, Isten szeretete és a Szent Szellem közössége legyen veletek!

febr. 20. 11:23
 32/32 munyamunya ***** válasza:

30as,

Amiket én az előző válaszban leírtam, egyik sem a személyedről szólt - nem is lehetséges, hiszen nem ismerlek - hanem arról, ahogyan itt megnyilvánulsz, amit felmutatsz. Ha valóban az a szándék a bejegyzéseid mögött, hogy rávilágíts valamilyen mások elől elrejtett igazságra, akkor miért nem ezt teszed? Egyelőre csak folyamatosan elszeparálod magad mindenki mástól (emiatt tűnik úgy egyébként, hogy magas lóról kioktatsz, bármennyire nem ezt szeretnéd tenni), kétségbe vonod a többiek kereső, igyekvő, Istenre vágyó mivoltát, és minden második mondatodban lezársz, kijelentesz, ítélsz. Nagyon nehéz így elhinni neked, hogy valami olyan reveláció birtokában lennél, ami ténylegesen az igazságról szól.

febr. 20. 15:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!