Felmerült bennem egy kérdés. Miért a kereszt a kereszténység jelképe?
Miért erre a brutális kínzóeszközre esett a választás,és nem mondjuk a halra vagy galambra?(Pl az autókon a hal is ilyen jelkép,ha jól tudom).
Azt értem,hogy így emlékeztetnek minket az áldozatára,de mondjuk választhattak volna olyan jelképet,ami a tanításaira emlékeztet.
15. Bocsásd meg érte, de imádkozni, főleg valaki lelki üdvéért csakis lelki fedezettel lehet. Így tőled sem fogadom el, hogy te imádkozol értem. Magam inkább a Szent Lélekhez fohászkodom, hogy felnyissa a szemeiteket, és meglássátok Általa a hazugságokat, de főleg azt a hamisságot, ami a szívetekben van, nálad, nálatok éppen úgy, mint nálam, mindannyiunknál. Aki ezt nem éli meg lélekből, aki magát felemeli, jó embernek tartja, bölcsnek, értékesnek, igaznak, az mind tékozol még. Aki a hazugságot hiszi Igazságnak, az nem képes lelki fedezettel, erővel és tűzzel valaki lelki üdvéért imádkozni, hiszen az imájában nincsen tűz. Hazugságra nem lehet alapot vetni. Hamarosan rengetegen meglepődnek majd, miben hittek, és ott lesz ám sírás és fogcsikorgatás, amint a Mester is mondja. Mivel a legtöbbek csak hitték, hogy ők hittek, így amikor ezekkel szembesülnek, össze fognak omlani, mert nem lesz ott velük Isten megtartó kegyelme. Ez a pokol. Imádkozom a Lélekhez, hogy egyre többen még idelent élve szembesüljenek, mert akkor még tart a kegyelem állapota.
16-os, 17-es 19-es komment: Pontosan. Van még, akik lélekből jelentik ki az Igazságot, legyen ezért is örök dicsőség a Szent Léleké mindörökké! Viszont érdemes megfigyelni, hogy mert ki lett jelentve igazul az, amit a legtöbbek füle nem akart meghallani, a juss ezért a lepontozás lett. Elképesztő ez a fajta képmutatás, ami ma főleg uralkodik az ember szívében.
20. Kérlek téged is, hogy ne idézzél ki részeket a teljes szövegkörnyezetből. Ez sajnos egy berögződött online kommunikáció negatív séma, ami tévútra viszi. Így persze, hogy nem lehet sok esetben élni azt, érteni, akitől idézünk. Amit írtam, pár sorban megfogalmazhattad volna, úgy is érthető lett volna. Ha kiidézel, akkor csak arra a részre fókuszálsz, és a teljes megértéstől elesel. Annyira fogsz már figyelni a részre, hogy már nem is érdekel majd az egész. Mintha egy puzzle képből kivennél egy szemet, és azon próbálnál meg fogást találni, hogy az nem illik oda, ahová. Az egészet szüksége nézni, nem a részt, másrészt fogást bárkin lehet találni testből, hiszen a testi akarat azt kutatja szüntelen, a másikban a szálkát. Erre mondja Krisztus, hogy először a szemünkből vessük ki a gerendát.
Igen, jól ismerem már azért, élem is lékekből, ami írva van. Viszont azt tudod, éled lélekből te is, hogy ki valójában az Ószövetség J betűs istene? Ez kijelentetett már neked is, hogy ki ő valójában?
Mi az, hogy felkent? Ki kente fel? Mire? Bocsásd meg te is, de valami elképesztő ez a kifejezés. Ezek mind emberi szavak, kifejezések, ráadásul a vallás szókészlete. Aki Krisztust így hívja, az megismerte őt? Felkent? Ennyi? Igen, úgy is lehet értelmezni, amit írtál, de van egy másik értelem is, és az Igazság botrányos. Tényleg ott van mindvégig a szemünk előtt, és nem vesszük észre, pedig annyira nyílt és egyértelmű.
Azok, aki szüntelen a könyvből idézgetnek, azok nem fognak érteni, főleg nem lélekből élni. Ha valakiben nem jelentetik ki személyesen az, amit idéz a Lélek által, akkor semmi értelme annak, hogy idézi. Nem idézgetni szükséges, hanem személyesen kérdezni Istent Krisztus lelkületével, és a zörgetőnek majd ajtót nyitnak, amint mondja is a Megváltó. Az idézgetés az nem mást, takar, mintsem annak a tényét, hogy aki idéz, az még mindig a könyvet emeli fel,a szót bálványozza, de nincsen saját személyes bizonysága. De hol marad akkor Isten Él-Ő Szent Lelke? Ő nem a könyv hasábjaira van nyomtatva, hanem Él! A könyv Róla bizonyságot tesz, persze számos olyan dologgal, amit alaposan szükséges megvizsgálni, mint a rézkígyót is. Rágondolni sem merek, hogy sokan, amikor szembesülnek azzal, mit hittek igaznak, ezt hogyan élik majd meg lélekben, miként lesznek képesek megbírni. Az Isten legyen hozzánk irgalmas!
Legyen meg a hitünk szerint!
Üdv.
21-es,
A te saját szófordulataid, kifejezésmódod ('élem lélekből', 'dicsőség a Szent Léleké' stb.) mitől lenne hitelesebb, valóságosabb, igazabb, mint azok a sorok, amiket az Írásban olvasunk? Felül is írja a saját kijelentésed a már lejegyzett igéket? Tudod, hogy ez mennyire régi, és mennyire hibás eretnekség? Egész egyházak épültek erre már az első századokban és sajnos azóta is folyamatosan.
Nem hiszem, hogy van értelme annak, hogy veled bárki is beszélgessen, mert semmit nem hallasz meg. (Pl. a Felkent kifejezés a szó szerinti fordítása a görög Krisztus szónak, amit névként használ mindenki, pedig nem az, hanem állapot, Istentől kapott feladat és dicsőség. Te pedig ebbe is belekötsz valamilyen rejtelmes, személyes kijelentés alapján.)
Pedig én imádkozom érted, hogy ördögi távutadról megtérj és te is elérhesd az üdvösséget. Még az olyan hamis prófétáknak is van irgalom, mint te vagy, ha megtértek. Ezért fogom imádkozni.
22. Attól, hogy aki lélekben van, aki gyermek, az éli általa, hogy vannak személyes bizonyságaim a Szent Lélektől, és nem a könyvet bálványozom, nem azt ismételgetem szüntelen, ami írva van, amit mások mondanak. A saját szavaimmal, hálásan, örömtelin jelentem ezeket ki. Ha olvastad már korábban, amiket megtörök, akkor élheted, élhetnéd lélekből, hogy nem idézgetem, nem bálványozok senkit és semmi világit, nem követek senkit, hanem azt osztom meg, amit megkaptam kegyelmi ajándékként. Te, ti, és még rengetegen (nem csak itt) viszont nem ezt teszitek, hanem azt ismételgetitek, amit olvastatok, ami írva van, amit a vallás közvetít, amit az egyházi személy mond, stb. Fárasztó már, dühítő is, bocsásson meg ezért is a Lélek, de ember vagyok, gyarló. Érdekes, mert ezt a fajta alázatot egyikőtöktől sem olvastam még, hogy közzétettétek volna, felvállaltátok, hogy ti is gyarlók vagytok. Csak a felemelkedettséget, a túlzó magabiztosságot, a cinizmust, a sértegetést, a hamisságot, a képmutatást olvasom, hogy itt szinte mindenkik jó ember, igaz, akinek van saját! véleménye még, pedig Istenről szól. Van még igazsága, van még önmaga és még lehetne sorolni. Fájó a léleknek, mint a programozott gépek, aki szüntelen a beléjük kódolt programot futtatják, bocsásson meg érte, akinek inge. Nincsen szinte egy épkézláb kapott kijelentés, csak az unalomig ismételt frázisok és világi mantrák tömkelege. Borzasztó! Annyira kiérződik belőle, kinek van valóban igaz és mély kapcsolata a Lélekkel, Krisztussal, és kinek nem. Ameddig csak a Felkent van, az Örökkévaló, a Magasságos Úristen meg ezek a kifejezések, addig van lelki ismeret is ezek mögött? Vagy csak ismételget valamit a száj, ami népszerű, ami a testnek megnyerő? De hol van szív? Mindig csak a szavak kiforgatása, a támadás. Nem bántásból vannak ezek közzétéve, éppen ellenkezőleg, de borzasztóan leterhelnek engem is, és azokat is, akik ezt cselekszik szüntelen, mert amit kapnak érte a világtól, az pontosan ez a megvetés és utálat. Magam is szerencsétlen vagyok, ezért jogom sincs ezért rád vagy mást elítélni. Az lenne a lelkemnek a legnagyobb boldogság, ha egyre több fül hallaná az Igazságot Istentől személyesen, és egyre többen jönnének aki a saját maguk összehordta Babilonból. Mert az Igazság nem nálam van, nem embernél.
Itt is megint a szavak kiforgatása. Ki állította azt egyszer is, hogy magam átírok bármit is? Ki mondta, hogy ÉN hitelesebb vagyok bárkinél, bárminél is? Miért tulajdonítotok a másiknak olyan dolgot, amit nem mondott? Miért forgattok ki állandóan? Ha valamit számon akarsz kérni, akkor ne rajtam, hanem merd azt számon kérni az Élet Urától! Tudod te is, mi a valódi eretnekség? Amikor a száj Istent szólja, de a szív hamissággal teli, ezt te se feledd el kérlek. Mindig a vallás, az egyház. Ezt ismétlitek szüntelen. Egyszerűen nem vagytok a legtöbben képesek elvonatkoztatni ezektől, ha Istenről van szó. Ha Isten, akkor csakis vallás. És nem értitek az Igazságot, mert nem akarjátok meglátni, ami a szemetek előtt van.
Nem, ti vagytok, akik semmit sem hallotok meg, csak azt, ami a fületeket simogatja. Ugyan ezt tették a farizeusok Krisztus korában, nem veszed ezt te is észre? Annyira megkövült a legtöbbetek szíve, hogy alig dobog már szimbolikusan. De lüktet az azért a hazugságra. Arra lázba jön, ima a kivételeknek. Velem senki ne is beszélgessen, mert az Igazság nem csacsogás, nem szájjal való felesleges és üres ömlengés, hanem az, amit a szív érez, és a lélek megcselekszi. Másrészt kisdedi lelket csakis a Lélek érti meg. Erről nem beszélgetni kell!, hanem cselekedni benne elsődlegesen. Aki csak beszél, az nem ért semmit. Viszont megint más, ha valami megtöri a kenyeret. Az nem maga miatt fecseg. Nem azért ír oldalakat, mert neki ez annyira szuper. Ennyi karakterből ennyi megy csak át? Szerinted nekem ez akkora öröm, hogy ezt csinálom, és ezt kapom érte? Igen, valahol az, persze, mert van a 100-ból legalább egy, aki lélekben gyermek és örömmel fogadja. Értük megéri. Azért teszem, mert tennem szükséges, ha elhiszed, ha nem. De a legtöbben nem írnak, nem mernek, ezért inkább hallgatnak, még ha egyet is értenek azzal, ami írva van.
Nem kötök bele semmibe sem, de ameddig te is ezt annak veszed, sosem fogod meghallani a dorgáló, megfedő szót, baráti tanácsot, ami a lelkedért van. Nem inkább te, ti teszitek ezt, akik szüntelen idéztek? Vedd márt észre, kérlek, nem ez valójában a kötözködés? A kiigazító, dorgáló szót miért veszed hát annak? Miért hiszed azt, hogy oktatlak, meg hogy többre tartom magam nálad? Bele sem gondolsz ennek az ellenkezőjébe? Abba, hogy ez a balga ember valami olyat mond, ír, ami akár hasznos is lehet? Nem tehetek róla, ha ezt olvasom, látom a legtöbbeteknél, ezeket a berögzült sémákat. Miért veszed te is ennyire magadra az inget, ami közszemlére van dobva, ha nem azért, mert neked szól!
23.A gyümölcs mindig árulkodó, és az indulat a farkába harap. Ne, kérlek te értem senkiért, bocssás meg érte ne imádkozz. Azért imádkozz inkább az Egy Igaz Istennél, hogy megmutassa, mi van a te szívedben is. Ha ezt megláttad, ha elkezdtél dolgozni ezen, akkor, csak akkor imádkozz bárkiért is. Akkor már lesz lelki fedezeted és kapsz hozzá erőt is,ellenben csak a képmutatás marad.
És ha már idézgetés, ha szüntelen a szóra vágynak annyian:
"Nem minden, a ki ezt mondja nékem: Uram! Uram! megyen be a mennyek országába; hanem a ki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát. Sokan mondják majd nékem ama napon: Uram! Uram! nem a te nevedben prófétáltunk-é, és nem a te nevedben űztünk-é ördögöket, és nem cselekedtünk-é sok hatalmas dolgot a te nevedben? És akkor vallást teszek majd nékik: Sohasem ismertelek titeket; távozzatok tőlem, ti gonosztevők."
"És mondá nékem: Embernek fia! eredj, menj el az Izráel házához, és szólj az én szavaimmal nékik. De az Izráel háza nem akar téged hallgatni, mert nem akarnak engem hallgatni, mert az egész Izráel háza kemény homlokú és megátalkodott szívű. Embernek fia! őrállóul adtalak én téged Izráel házának, hogy ha szót hallasz számból, intsd meg őket az én nevemben. Ha ezt mondom a hitetlennek: Halálnak halálával halsz meg, és te őt meg nem inted és nem szólasz, hogy visszatérítsd a hitetlent az ő gonosz útjáról, hogy éljen: az a gonosztevő az ő vétke miatt hal meg, de vérét a te kezedből kívánom meg. De ha te megintetted a hitetlent, és ő meg nem tért hitetlenségéből és gonosz útjáról: ő az ő vétke miatt meghal, de te megmentetted a te lelkedet."
"Ne adjátok azt, a mi szent, az ebeknek, se gyöngyeiteket ne hányjátok a disznók elé, hogy meg ne tapossák azokat lábaikkal, és néktek fordulván, meg ne szaggassanak titeket."
Legyen meg a hitünk szerint, és a Szent Lélek menekítsen meg benneteket is a Babilonból!
Üdv.
25."Ne adjátok azt, a mi szent, az ebeknek, se gyöngyeiteket ne hányjátok a disznók elé, hogy meg ne tapossák azokat lábaikkal, és néktek fordulván, meg ne szaggassanak titeket."
Legyen meg a hitünk szerint, és a Szent Lélek igazítson meg téged is!
Üdv.
21,24,26#
Az Úr bölcsessége
Példabeszédek 22,
10 Zavard el, aki másokat kigúnyol!
Vele együtt elmegy a viszály is,
megszűnik a vitatkozás és gyalázkodás.
11 Akinek szíve tiszta, beszéde kedves,
annak barátja a király.
Bárcsak tiszta lenne a szived, kedves a beszéded...!
24es,
Mindannyian követünk el hibákat az itteni megnyilatkozásaink során. Ez nyilvánvaló, ezt külön kiemelgetni, előre bejelentgetni, hogy 'én csak gyarló ember vagyok' teljesen felesleges, mi több, visszatetsző és ellenkező hatást vált ki (fellengzősnek és képmutatóskodásnak tűnik).
A te itteni beszédeid semmi másból nem álltak eddig, csak a mások általad vélt tévedéseinek hisztérikus, vádaskodással telt emlegetéséből, valamint a te saját csodálatos világosságod bizonygatásából, amiről egyébként semmiféle konkrétumot nem közölsz. Egyáltalán nincs 'kiigazítás, baráti tanács' a hozzászólásaidban, csak nehezen olvasható szövegfalak, folytonos rettegtetése másoknak, hogy ők milyen nagy bajban vannak, jaj talán már meg sem menekülhetnek, pedig te tudod a valódi jót, és szeretnéd is, ha más is tudná, csak éppen megosztani nem fogod. Helyette mindenki farizeus, vallásoskodó, hitehagyott, kőszívű. Egy kalap alá veszel sokakat, akiknek életéről, istenfélelméről, gondolkodásmódjáról semmit nem tudhatsz a néhány soros hozzászólásokból, de azonnal kategorizálsz és lesajnálsz.
Ha nem szeretnéd, hogy beszélgessenek veled, akkor rossz helyen jársz.
28. Remélem, hogy azt megéled lélekből, hogy amit idéztél, annak számodra való! mondanivalója alapján Krisztus volt a legnagyobb gúnyoló. Mert ő sosem azt mondta, amit a másik hallani akart. Meg a tanítványai sem ezt tették, sőt: senkitől sem ezt kéri, hogy ezt tegye, akit ő elküld. Mert aki ezt teszi, az képmutató, és hozzá semmi köze. Ami az Igazság, az sokak számára gúnyolás!
Tudod, éled lélekből, hogy mi a tiszta szív? Mit jelent az? Mit jelent, hogy valaki beszéde kedves? Bocsásd meg nekem, de mindig csak az idézgetés, de éljük is azoknak mondanivalóját lélekben? Ezért van írva annyiszor, hogy a Biblia passzusai, de inkább a kijelentetett Igazság alaposan ki van forgatva. Szerinted milyen Megváltónk lenne az, aki mindig azt mondaná, amit mi hallani akarunk? Megmenekülnénk így? Aki csak simogatna meg ölelgetne. Tudod, ki teszi ezt szüntelen hízelegve, negédesen? Az Antikrisztus! Magam sosem azt fogom mondani, amit te, ti, amit a többiek hallani akarnak, mert az a halál. Helyette azt mondom, amire indítást kapok ami felráz, ami megbotránkoztat, ami miatt ingerült leszel és megutálsz. Mert ez a tükör, amibe beleütközöl, de egyben az is, ami segít felnyitni a szemeket. Az emberek zömének számára a tiszta szív az, aki hízeleg és bájolog. A kedves beszéd meg az, amit hallani akar a fülük. Ez a sátáni lelkület, az így működik. Ennek semmi köze Krisztushoz. Annak van a legtisztább szíve és beszéde, aki ki meri mondani az Igazságot, még ha erővel, tűzzel is teszi, de van benne alázat és szelídség is. Ezeket szereti az Isten, a képmutatókat meg nem tudja szeretni. Olvasd már végig a soraimat, csak a megvetendő árad belőle?
Ha személyesen ismernél engem, akkor az, amit az utolsó sorokban írtál rólam, azt alaposan átértékelnéd. Sokszor olyan szavakat használtok, olyan fájdalmakat okoztok a másiknak, hogy azt el sem tudjátok képzelni. És ez miért rosszabb? Mert ezek nyílt, egyértelmű sértések, megalázások a másik személye ellen! Ezek már nem építőek, ezekbe nincsen tűz, sem erő, ami épít, ezek az indulatból, az irigységből fakadnak. Magam lehet, hogy kijelentek olyat, ami neked is fáj, amibe beleütközöl, de nem a sértés miatt, hogy téged direkt bántsalak, hanem éppen ellenkezőleg. Viszont nézd meg lélekből kérlek a válaszokat, amiket adtok a legtöbben. Ez milyen gyümölcsöt takar? Krisztushoz méltót? Ezeket szükséges megvizsgálni először, mielőtt idézgetünk.
29. Igen, követünk el, emberek vagyunk, de soha nem olvastam még sem itt, sem máshol szinte azt, hogy valaki ezt belátta volna. És nem, nem hajbókolni szükséges, meg ezt állandóan hangoztatni. De aki egy ekkora térben, ennyi ember előtt ezeket azért fel meri vállalni, abban van egyenesség, leli alázat. De nem is a szavakra lett ez értve elsősorban, hanem a szív gyümölcsére. Tapasztalatból jelentem ki, gyermekkorom óta ezt tapasztalom az emberek zömében, a beképzeltséget, a haragot, a rosszindulatot, a kétszínűséget, a képmutatást. Mindegy, hogy online tér vagy személyes mezsgye, ugyan az. Ami a aszívében valakinek, azt szólja a szája, és úgy, amilyen mélységben az meggyökeredzett. Itt is a kommentek legnagyobb részének esetében nem látok alázatot, szelídséget, főleg ami állítólagosan Istent említi meg az Igazságot. Nem az a cél, hogy állandóan elismerjük, hogy vétkesek vagyunk. De legalább lelki szelídség, alázat legyen már az emberben. De ezt alig lehet tapasztalni valakinél. Ez egészen addig működik az embereknél, amíg valaki nem kap egy olyan embert, mint magam is, aki nem azt írja, mondja, amit hallani akarnak. No, akkor az álarc lehullik, és megmutatkozik a valódi lelkület, és eddig tartott az állítólagos krisztusi ember. Itt buknak el a legtöbben. Nem fellengzős az annál, aki azt lélekből teszi. Akit a Lélek vezet, meglátja, ki is az. De aki ilyen, az nem a szavaival mondja ezt ki elsősorban, hanem megcselekszi a szívével. De azét igenis ildomos kimondani is olykor, és ezt szinte senkinél sem tapasztalom, még ha csak egyszer vagy kétszer is.
Látod, ez a borzasztó fájó, hogy ennyit élsz meg te is lélekből abból a megannyi karakterből, ami ide is írva van van. Ennyi mindössze a megértésed belőle, hogy hisztérikus vagyok, vádaskodok, bizonygatok, de semmit sem közlök. És nem veszed észre, könyörgöm a Lélekre, hogy te vádolsz valójában. Ezért munkálkodom, hogy vegyétek már észre ezt. Amiket most itt leírtál rólam jellemzésként, amik ráadásul messze nem fedik az Igazságot, azok szerinted mik, ha nem pont azok, amiket te róttál fel nekem? A szív bőségéből szól a száj. Amiket ilyenkor egy ember a másikra mond, azokat magáról mondja!
Kemény dolgokat állítasz, imádkozom érte a Léleknél, hogy kapj rájuk megbocsájtást, mivel te sem tudod még, éled még, miket mondasz a másikra. Hogy ki az, akit elítélsz és szidsz, de akit dorgálnod lenne szükséges lélekből, afelé hallgatsz, csak hogy több legyen a zöld pipa! Arra kérlek, ha majd megtörténik nálad is az újjászületés, amikor elkezdesz kijönni a Babilonból, akkor majd olvasd vissza ezen sorokat, amiket itt nekem írtál, mentsd el kérlek későbbre, majd olvasd el újra később, egy másabb lelkülettel, és élni fogod a különbséget, és akkor majd lesz benned lelki alázat és megbánás is.
Nem, egyszerűen közszemlére van dobva egy ing, amit ti felvesztek rendre. Ez a ti döntésetek, nem a magam hibája, ezt te se feledd el. A felelősségedet ne rám hárítsd.
De igen, tudható, sőt: sokszor jobban látok valakit, mint ő magát, ha ezt elhiszed, ha nem. Mert az az ember még hazugságban van, és nem látja az Igazságot meg. Ő csak hiszi, hogy magát ismeri. És az emberek zöme ilyen. Az, ahogyan írsz, ahogyan fogalmazol, ahogyan az írásjeleket használod, még ha online is, egy óriási képet ad arról, ki is vagy valójában. Ez is egy cselekedet, az írás. És az embert a cselekedete határozza meg. A beszédünk, a mimikáink, a gesztusaink mind cselekedetek. Online is azonnal leképezhető, ki milyen is. Persze másabb a személyes kontaktus, ez igaz, de ez már egy olyan képet ad, ami tényközlő. Akit Isten elhív és vezet, az képes olvasni a másikban. Mindegy, hogy online vagy telefonos beszélgetés, fél szóból is lát az az ember, sőt: szó nélkül is.
És megint egy kiforgatás a beszélgetésre, ezért felesleges ezt tovább erőltetni, ez nem épít lélekben. Amit át tudtam adni, azt megtettem, innentől már a te felelősséged. Hallottad. Ha mindezt nem megfelelően tettem, elnézést érte a Léleknél, fedjen meg, és te is bocsásd meg nekem. De te, ti azt a fajta mindent átható személyes bizonyságból fakadó megállíthatatlan erőt nem élitek meg, amit magam viszont igen. Ezért tűnik úgy, hogy azt mondom, amit fantáziálok, meg őrült vagyok, és még megannyi jelző, amit itt baráti szeretettel mondtok a másikra a legtöbben. De Istenben már nincsen saját világkép meg elképzelés, akármennyire is fáj ez sokaknak. Ezt éljétek meg ti is.
Köszönöm a kenyér megtörését, de ezt már elengedem. Legyen meg a hitünk szerint, és imádkozom érte, hogy a Szent Lélek megigazítson titeket is! Hogy fedjen meg, keményen, de éljetek általa. És nehogy megbánd te is a későbbiekben, amit a most a másikra szólsz. Nem előttem felesz ezért elsődlegesen, én sem előtted, hanem a Lélek előtt.
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!