Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten miért "cselekedett"...

Isten miért "cselekedett" pont így? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

ha Isten mindent tud előre,akkor ugye azt is tudta nyilván ,h az egyik angyala ellene fog fordulni,akkor miért nem akadályozta meg? vagy akkor miért teremtette meg az angyalt?

Meg az "almaevést" is tudta előre...akkor miért kellett Ez ahhoz,h kimondja,h nincs örök életünk és pokolba megy aki ezt meg azt teszi...

Ha Isten azért teremtett minket,h megossza szeretetét ,stb akkor miért nem csak olyan embereket teremtett,vagy olyan embereket akart,akik végtelenül jók és nem rosszak és nem tesznek rossz döntéseket?-alapból mi ez ,h rossz döntések? Aki mondjuk nem éppen okos,v nem vallásos családban nőtt fel,az nem is tudja,h léteznek bizonyos szabályok,amik be nem tartásával magukkal hozzák,h a pokolba jut.

A tudatlan nem tehet erről és mégis pokol a büntetése, akkor hogy van ez?

Alapból miért van pokol is ennyi erővel?Miért kell egy olyan szörnyű helyre jutni bizonyos lelkeknek(már ha létezik a pokol..)

Ha Isten tökéletesen jó és szeret minket,akkor miért kell szenvednünk? Miért nem teremtett egy tökéletes világot magának?

2010. okt. 24. 17:24
1 2 3 4
 31/31 anonim ***** válasza:

21:48

Ok értem az ember lelke visszakerül ..

Sok hívő emberrel beszélgettem, de a Földi életünk céljára senki sem tudott választ adni. Legtöbben azt mondták, hogy Isten a saját "gyönyörűségére" teremtett minket.

Írtam, hogy saját elméletem van: (ha elfogadom a Bibliában leírtakat úgy, ahogy van)

- készített az Isten egy és csakis egy élhető bolygót (pedig a világegyetem fantasztikusan nagy),

- létrehozta az embert kétneműnek, szén alapú vegyületként, saját lelkét adva "kölcsön"

- több helyen szövetséget kötött vele a sokasodásra és a szaporodásra (2-ből 6 milliárd),

- állati sorban akarta tartani, mert ha a Kígyó rábeszélésére Éva és Ádám nem eszik a tudás fájának gyümölcséből, akkor a mai napig nem ébredünk tudatra (no innen a tenyésztés, mert pl. a disznó az ólban semmit sem tud magáról: eszik, hízik, levágják, feldolgozzák és kész, de azért rendkívül hasznos!)

- amíg élünk átesünk egy csomó megpróbáltatáson, amitől lesz tapasztalatunk, közben a lelkem finomodik (tehát desztillálom, mint egy "készülék"), csinálunk néhány gyereket, akikben a lelkem osztódik és szaporodik,

- meghalunk, a finomított lelkünk visszakerül a teremtőhöz és innentől kezdve nincs elképzelésem, hogy mire használja: egyenlőre (temetésen a pap a végén azt mondja: "vissza adta lelkét teremtőjének" -figyeld meg),

- kezdetben, amikor kevés ember élt a Földön, életünk hossza 700 - 900 esztendő volt, ahogy szaporodtunk ez lecsökkent 120 évre (az ember halálakor az egész lélek kiszabadul a testből).

És a lélek is az energia egyik megjelenési formája, közelebbről bioenergia, ami "bármire" felhasználható!

(Lehet, hogy mi emberek egy "közönséges bioenergia tenyészet" vagyunk.)

Ezeket gondold végig "vakhit" nélkül, józanul. Ha tudsz rá más magyarázatot és leírod, érdeklődve fogom olvasni.

2011. febr. 21. 19:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!