Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten miért "cselekedett"...

Isten miért "cselekedett" pont így? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

ha Isten mindent tud előre,akkor ugye azt is tudta nyilván ,h az egyik angyala ellene fog fordulni,akkor miért nem akadályozta meg? vagy akkor miért teremtette meg az angyalt?

Meg az "almaevést" is tudta előre...akkor miért kellett Ez ahhoz,h kimondja,h nincs örök életünk és pokolba megy aki ezt meg azt teszi...

Ha Isten azért teremtett minket,h megossza szeretetét ,stb akkor miért nem csak olyan embereket teremtett,vagy olyan embereket akart,akik végtelenül jók és nem rosszak és nem tesznek rossz döntéseket?-alapból mi ez ,h rossz döntések? Aki mondjuk nem éppen okos,v nem vallásos családban nőtt fel,az nem is tudja,h léteznek bizonyos szabályok,amik be nem tartásával magukkal hozzák,h a pokolba jut.

A tudatlan nem tehet erről és mégis pokol a büntetése, akkor hogy van ez?

Alapból miért van pokol is ennyi erővel?Miért kell egy olyan szörnyű helyre jutni bizonyos lelkeknek(már ha létezik a pokol..)

Ha Isten tökéletesen jó és szeret minket,akkor miért kell szenvednünk? Miért nem teremtett egy tökéletes világot magának?

2010. okt. 24. 17:24
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:

"a rossznak helye nincsen Isten fejleményei közt, csak az ember az aki gyarló tudatával a rosszat lát."

Pelgrim!

Akkor ezt fejtsd már ki légyszives,hogy érted... mert nekem ez nem teljesen világos. Pl,ha engem meglopnak az hogy lehet Nem Rossz? Hogy érted,h ez csak a gyarló tudatával látja az ember??

2010. okt. 28. 22:44
 22/31 A kérdező kommentje:

Csabi:

Szerinted az minek a következménye,ha valakit meglopnak?

Mert te most szó szerint az írtad,h kb minden rossz ami velünk történik a gondolatain,cselekedeteink v éppenséggel felelőtlenségünk következménye...

de ha valaki nem volt felelőtlen és nem cselekedett rosszat akkor ezt mivel magyarázod?

Bocsi h pont lopásos példát mondok,csak most ez elég aktuális nekem.

2010. okt. 28. 22:46
 23/31 A kérdező kommentje:

21:48

Ok értem az ember lelke visszakerül a teremtőjéhez. de nem értem ,h miért mármint ez most más téma,de mi értelme van az életnek,ha úúgy is vissza kerülünk Istenhez.

Akkor miért nem maradunk alapból örökre vele ,szval mi értelme az egésznek?

Oké az,h tanuljunk meg tapasztaljunk de a fizikai lét nélküli valamiben mi értelme lenne a fizikai tapasztalatainknak.

Tudom ezekre sosem kapunk választ csak kapizsgálunk :S

21:54

Ezt kifejtenéd?

"Hogyne létezne, még látták is mint jelenést, nem is olyan régen (1917. május 13-án)

A kutya, macska tényleg nem jut a pokolra, de mivel az embernek van tudata, ezért az

sajnos. "

2010. okt. 28. 22:53
 24/31 anonim ***** válasza:

21:54

Ezt kifejtenéd?

Ha te pl. hiszel, számodra már nem lehet visszaút, hogy megtagadod Istent, remélem ezt tudod! Akik vallásosak és tudják, hogy mi van előírva, őket Isten szigorúbban bünteti, mint azokat akik csak kevésbé hisznek.

A fatimai titkok

Szent Szűz arról beszélt a gyerekeknek, hogy sokat fognak szenvedni, de Isten kegyelme megerősíti őket; áldozataikat pedig a bűnösökért hozzák Jézus iránti szeretetük jeleként, és a Szent Szűz szeplőtelen szívén esett sérelemért.

A jelenések során a női alak megmutatta nekik a poklot is, egy föld mélyén lévő lángtengert, benne a fájdalomtól szenvedő kárhozott lelkekkel és ördögökkel. Elmondása szerint Isten meg akarja alapítani a földön Szeplőtelen Szívének tiszteletét azért, hogy megmentse ezeket a lelkeket a pokoltól. Ehhez azonban meg kell tenniük néhány dolgot az embereknek, és akkor béke lesz. Többek között abba kel hagyniuk Isten bántását, különben XI Pius pápasága alatt újabb háború köszönt majd a világra. Oroszországot fel kell ajánlani a Szent Szűznek, de az oroszoknak meg is kell térniük, különben elterjesztik tévtanaikat a világon, háború és egyházüldözések veszik kezdetüket.

A hallottak hatására a gyerekek úgy döntöttek, hogy a napi imádságaik mellett, kötelet erősítenek a derekukra vezeklésként. Szenvedéseiket azonban tovább tetézte a külvilág nyomása, hol szentnek, hol hazugnak, boszorkánynak nevezve őket, később pedig saját szenvedéseik, hiszen Jácinta és Ferenc fiatal gyermekként haltak meg. Betegségükhöz kapcsolódó szenvedéseiket szintén felajánlották a bűnösök megmentéséért

2009.12.11-én is volt jelenés:

[link]

2010. okt. 29. 11:08
 25/31 anonim ***** válasza:

Elfelejtettem a jelenés (1917) linkje:

[link]

2010. okt. 29. 11:12
 26/31 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező,

Ha figyelmesen elolvasod előző válaszomat, azt írtam következményei vannak. Ez nem azt jelenti, hogy feltétlenül magunkra nézve. Ha valakit meglopnak az egy másik ember tudatos rossz melletti döntése. Ezzel kárt okoz a másik embernek. A kár nem csak a másik emberre de az országra is kihatással lehet, ami kihatással van a benne lévő emberekre, tehát közvetett módon magára a tolvajra is. Most ez valószínűleg eléggé pontatlan és ködös, csupán azt akarom ezzel érzékeltetni, hogy ha tetteik kihatással vannak a környezetünkre, akkor közvetett módon végül ránk is hathatnak. Ez egy eléggé érdekes körforgás, és mivel földünk nagy, az emberek pedig kicsik, sokszor elveszni látszanak az ilyen kisebb bűnök, mintha meg sem történtek volna. De, megtörténtek, és ha összeadjuk ezeket akkor mindjárt máshogy néz ki az egész, hiszen a mondás is úgy tartja: 'sok kicsi sokra megy'... Lehet, hogy te tényleg nem voltál felelőtlen, de mégis téged sújt egy másik ember tettének a következménye. Ezt elég nehéz 'igazságos'-nak értékelni, mert egyszerűen nem az. De a szabad akaratba nem avatkozik bele az Úr. Viszont minden bajt ami minket ér Ő is megéli: "Amit testvéreitek közül a legkisebbel tesztek - velem teszitek!" Az Úr irgalmas hozzánk, hiszen amit ő ad az nem rossz,nézz csak ki az ablakon a zuhogó esőre, ahogy az életet adó víz beszivárog az anyaföldbe, majd a növényeknek új erőt ad. Amit Isten ad nekünk az a szeretet, és a szabadság. A világ csodái. De mindent fel lehet használni a 'rosszra' is. Önmagában egy ember sem rossz vagy jó, a kérdés hogy hogyan fogja felhasználni Isten ajándékait...

Csabi

2010. okt. 29. 13:14
 27/31 anonim ***** válasza:
50%

Mert szabad akaratot adott az embereknek, és az angyaloknak is.

Attól hogy tudta hogy ez lesz, még megteremtett őket, és szerintem örülj neki, mert nem lennél :)

És nincs olyan eber aki csak jót tud tenni, viszont mindenki tud jót tenni, ha akar.

A tudatlanok, pedig nem a pokolba kerülnek, hanem a mennbe. HA valaki még egyáltalán nem hallott Istenről (pl. a csecsemőkorban meghaltak), azok a mennybe kerültek. Ha valaki meg idősebb korában halt meg, és mégse hallott róla (Ez piszok ritka) azzal nem tudom mi a helyzet.

2010. nov. 11. 15:00
 28/31 anonim ***** válasza:

21:54 igazad van,akkor kicsit pontosítok: a Bibliai értelemben vett pokol csak azok számára létezik,akik hisznek benne.számomra nem.

azt,hogy miben kételkedhetek ill.kivel miről beszélgessek el,azt én fogom eldönteni,nem te.

Nem fogok más embereket traktálni vallási szövegekkel,mert létezik olyan is a világon,hogy felebaráti tisztelet.én sem szeretem ha engem meg akarnak téríteni.19:52

2010. nov. 11. 15:18
 29/31 A kérdező kommentje:

Én például hiszek Istenben,illetve egy természetfeletti erőben egy végtelen energiában vagy aminek akarjuk hívni tökmindegy mert egy és ugyanaz bárminek hívjuk =mindenható.

Na most pl ha én nem tudom,nem gondolom egy bizonyos dologról,h bűn,akkor mi a helyzet? Ha nem vagyok tudatában a dolognak a súlyáról,akkor ezért Isten nem "büntethet" meg ,hiszen nem tudatosan követi el az ember...

Vagy pl direkt olyan helyzetekbe hoznak,h én rosszat tegyek akkor Isten erről mit gondol?

Pl olyan családban van valaki ahol nagy a széthúzás és inkább menekül otthonról stb... és és nem tud mit tenni és ezáltal akkor ő is hibás? mert ha valakinek lelkiismeret furdalása van az nyilván okkal van. de mivan ha valakinek ok nélkül lelkiismeret furdalása van mert ezt "verték belé" h ő rossz stb... ? ok tudom ez már más téma de érdekel:)

2010. nov. 11. 19:05
 30/31 anonim ***** válasza:

Pelgrim helyett reagálnék. :)

"Akkor ezt fejtsd már ki légyszives,hogy érted... mert nekem ez nem teljesen világos. Pl,ha engem meglopnak az hogy lehet Nem Rossz? Hogy érted,h ez csak a gyarló tudatával látja az ember??"

úgy lehet "nem rossz", hogy valójában ha téged meglopnak, te semmivel sem leszel kevesebb, csak azt hiszed, tehát a negatívumot a tudatod "gyenge" állapota miatt éled meg eképpen, a tudatod mostani állapota miatt fogod fel rosszként, emiatt generálod meg a "szar" érzetet. az, amit rossznak hívunk, az a kötelező pólus a jó mellett, hogy a jó értékelhető legyen, tehát a rossz is jóból van, jóság miatt. Isten pedig nem büntet, hanem rendszert tart fent, ami azért van, hogy a tetteknek legyenek következményük, így az egyének képesek a rosszból tanulni, és csak és kizárólag saját bőrön, így fejlődve, hogy majdan elérjék a tudatnak azt az állapotát, ahonnan szemlélve mér minden tökéletes. :)

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. febr. 21. 12:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!