Keresztény teológia szerint megnyitotta a mennyország kapuját jézus a kereszthalálával?
Azért elég nagy gondok vannak ha valaki mindentudó és mégis kiskapukat kell magának gyártania ahhoz, hogy kijátssza a saját maga által generált korlátokat, hogy ne mondjon ellen önmagának.
Nem túl következetes és elég beképzeltnek is kell lennie valakinek ahhoz, hogy inkább végig csinálja ezt az egészet mint, hogy beismerje, hogy nem akarja azt amit mondott, tévedett, meggondolta magát,...
Az Ő örökérvényű szava a Biblia szerint maga Jézus.
14#
Mindenki arról tesz bizonyságot, amit ill. Akit ismer.
A keresztényekért Jézus Krisztus kereszthalált halt.. megtapasztalták, hogy valóban él....hallják a jó Pásztor hangját és követik.
A Jehova tanúi szerint kínoszlopon halt meg.
Csak az írásaikból tudnak Jézusról. Személyes megtapasztalásról nem nagyon tudnak beszámolni. A keresztényekkel nem tudnak közösséget vállalni....
Értem, de a kommentemnek nem sok köze van ehhez most.
Szia
Krisztus a kérdéseddel kapcsolatosan ezt mondta a tanítványinak:
"Az Atyám házában sok lakóhely van. Ha nem így lenne, megmondtam volna nektek, mert elmegyek, hogy helyet készítsek nektek. Miután elmegyek, és helyet készítek nektek, ismét eljövök, és elviszlek titeket oda, ahol én vagyok, hogy ti is ott legyetek. És ahová megyek, oda tudjátok az utat.” János 14:2-4
Jézus szavai szerint, amikor feltámadt és visszament az Atyjához akkor azok a szavai: "...helyet készítek nektek,..." azt az üzenetet tartalmazza, hogy igen, megnyitotta a tanítványai előtt a lehetőséget az égi életre. De ez a vers további szavai szerint, nem azonnal a hűséges követői halála után történt, hiszen azt is mondta, "...ismét eljövök, és elviszlek titeket oda...".
Az élő kapcsolatban lévő hívők tapasztalják a nyitott Mennyet.
Efézusiakhoz 2:
4 Isten azonban telve van irgalommal, és nagyon szeret bennünket, 5 ezért, amikor még szellemileg halottak voltunk a bűneink miatt, Krisztussal együtt új életre keltett. Bizony, Isten kegyelme mentett meg minket! 6 Sőt, mivel Jézus Krisztus részei vagyunk, vele együtt feltámasztott a halálból, és vele együtt a mennyei helyekre ültetett bennünket. 7 Isten így akarta megmutatni — még a jövendő korszakoknak is — kegyelmének határtalan gazdagságát irántunk, akik a Krisztus Jézushoz tartozunk.
"A szeretet légköre!
Szeretteim szeressük egymást: mert a szeretet
az Istentõl van; és mindaz, aki szeret, az Istentõl
született, és ismeri az Istent. Aki nem szeret, nem
ismerte meg az Istent; mert az Isten szeretet. […]
Ha szeretjük egymást, az Isten bennünk marad, és az
Õ szeretete teljessé lett bennünk.—1JÁNOS 4,7–8. 12.
A házastársaknak engedniük kell, hogy Isten szeretete
uralkodjék felettük—ne csupán a természetes, emberi szeretet
— mert a természetes emberi szeretet olyan sekélyes.
A keresztények elõnye mindenki mással szemben, hogy
házastársaikat nem csak természetes vonzalommal szerethetik,
hanem hozzátehetik ehhez azt az isteni szeretetet,
amely sohasem a saját hasznát, hanem mindig a másik
javát keresi. Házasságunk egész ideje alatt, mindig szeretetben
jártunk a feleségemmel. Sohasem gondoltam önmagamra
vagy arra, hogy én mit akarok; mindig arra gondoltam,
Oretha mit akar. Sohasem törekedtem arra, hogy a
saját érdekeimet keressem, mindig a feleségem érdekeit
tettem az elsõ helyre, és õ viszonozta ezt. Mindig megpróbáltunk
egymáson túltenni a szeretetben. Ez pedig
olyan hatalmas áldással jár! Dicsõség Istennek! A mi
otthonunk olyan, mint a földre szállt mennyország.
Egyszer ellátogatott hozzánk egy igen zaklatott ember, és
azt mondta: „Olyan itt nálatok, mintha a mennyben
lennék. Attól a pillanattól fogva, hogy beléptem hozzátok,
ezt érzem.”
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!