Lucifer valóban gonosz, és ha igen miért?
mindegyik kereszteny magyarazatot az elso es masodik laterani zsinat hozta letre!!addig sose leteztt!!
az egyhaz a sajat erdekeit eloterbe helyezve meghamisitotta az eredeti keziratokat,elvetve sok-sok ezernyit!
Ne boncolgassuk már, hogy gonosz e vagy sem. Lucifer az Lucifer, Sátán az Sátán, de addig soha nem fogjuk megtudni, amíg meg nem ismerjük őket. A Bibliában szinte semmilyen szinten nem hiszek, mert ha csak néhány történetet is hallasz belőle, észreveszed, hogy tele van belemagyarázással és ellentmondásokkal az egész.
Én mondjuk mindig kíváncsi voltam Lucifer valódi természetére, rá is akadtam sok mindenre (pl.: Illuminati, csakhogy azt vegyem ami úgy ma is érint minket) de igazából egyelőre megelégszem ezzel a sokféle dologból egybegyúrt "Luciferrel". Hátha egyszer megismerem a drágát, és akkor lehet majd vélemény alkotni. :DD De biztos nem véletlen, hogy már több történetben, ami úgy kb. a témában mozgott volt egy Lucifer nevű szereplő, aki valamiféle uralomra törekszik egy titkos szervezettel karöltve. A legutóbbiban már ki is van mondva, hogy Illuminati-Lucifer-egységes világ. De én úgy vagyok vele, hogy "Hiszem, ha látom!". Oszt ha jön majd valami Antikrisztus, akkor elhiszem. Ha jön egy második Jézus (merthogy ilyet is hallottam már) akkor elhiszem ha látható lesz valamiféleképpen. Ha sárkány jön, akkor meg elfutok xd
Vajon a Lucifer név a Biblia szerint Sátánra utal?
A Lucifer név egyszer fordul elő a Szentírásban, és csak némelyik bibliafordításban. Például a Károli-fordítás 1899-es kiadása így adja vissza az Ézsaiás 14:12-t: „Mimódon estél alá az égről, te Luczifer, hajnalnak fija?”
Az a héber szó, amelyet „Lucifernek” fordítottak, azt jelenti: ’fényesség’. A Septuaginta egy olyan görög szót használ, melynek a jelentése ’hajnalhozó’. Ezért van olyan fordítás, amelyben az eredeti héber szót „hajnalcsillagnak” vagy „fényes csillagnak” fordították. De a Jeromos által készített latin nyelvű Vulgata a „Lucifer” (’fényhordozó’) kifejezést használja, és ez magyarázatot ad rá, hogy miért jelenik meg ez a szó némelyik bibliafordításban.
Ki ez a Lucifer? A „fényesség” vagy a „Lucifer” kifejezés abban az üzenetben olvasható, amelyet Ézsaiás prófétai parancsa szerint az izraelitáknak hirdetniük kellett ’Babilon királya elleni példabeszédként’. Ezért ez annak a kijelentésnek a része, amely elsősorban a babiloni uralkodóházhoz szól. Az, hogy a „fényesség” kifejezés egy emberre, nem pedig egy szellemteremtményre vonatkozik, jól látható ebből a kijelentésből is: „a seolba szállsz alá.” A seol az emberiség közös sírját jelenti, vagyis nem egy olyan helyre utal, ahol Sátán, az Ördög tartózkodik. Továbbá azok, akik látják, hogy Lucifer ilyen állapotba kerül, ezt kérdezik: „Ez volna az az ember, aki megrengette a földet?” Világos, hogy a „Lucifer” szó egy emberre, nem pedig egy szellemteremtményre utal (Ézsaiás 14:4, 15, 16 .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!