Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Lucifer valóban gonosz, és ha...

Vox kérdése:

Lucifer valóban gonosz, és ha igen miért?

Figyelt kérdés
Az egyház valóban istent szolgálja vagy a saját érdekeit?
2010. okt. 24. 12:12
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:

"Kezdjük ott,hogy Lucifer mint szellemi lény aki az embereket rosszra csábítja,nem létezik;pont,hogy a keresztény vallási vezetők találták ki"

Hogyha a keresztény vallási vezetők találták ki akkor miért jellemzed hogy Lucifer milyen? Nem is létezik, de te azért megmondod hogy milyen? :D

A kérdező egyértelműen arra volt kíváncsi, hogy Lucifer - kitalált vagy sem - milyen, és mik az indítékai. Nem arra hogy szerinted létezik e vagy nem.

2010. okt. 24. 15:11
 12/48 anonim ***** válasza:
nem létezik
2010. okt. 24. 15:45
 13/48 anonim ***** válasza:

15:11 amit leírtam Luciferről,azt a keresztény egyház állítja,nem én.a kérdező kérdése az volt,valóban gonosz-e? azért írtam,hogy nem létező személy,mert ami nem létező személy az gonosz sem lehet,tehát válaszoltam a kérdésére.

de ha téged boldoggá tesz,köss bele és rakd oda a vigyort a végére,áldásom rá.

2010. okt. 24. 20:12
 14/48 A kérdező kommentje:
Nos az egyházi magyarázat valóban szépen hangzik, de rengeteg új kérdést vet fel: Mi célja van a "rossz" létezésének? Isten olyan nagy és hatalmas hogy számára mi nyílván nem jelentünk sokat, elvégre az univerzum elég nagy. Lucifer viszont éppenhogy velünk foglalkozik nem igaz? És egy óegyiptomi példa arra hogy a "szükséges rossz" része a világnak: Amikor Ámont (napisten) megkérték hogy tegyen valamit a gonosz isten Széth ellen, azt felelte: "tetszene e a nappal, éjszaka nélkül?"
2010. okt. 25. 20:03
 15/48 anonim ***** válasza:

"tetszene e a nappal, éjszaka nélkül?"

erről van,szó kérdező.semmi sem létezhet az ellentéte nélkül ebben a világban,mert önmagában nincs olyan,hogy abszolút,mert honnan tudhatod mi az abszolút ha nincs semmi amihez viszonyítsd? tehát nincs abszolút,jó,nincs abszolút rossz.honnan tudhatnád mi az az éjszaka,ha nem lenne nappal? honnan tudhatnád milyen a meleg,ha soha nem éreztél még hideget? ha soha nem voltál rossz,honnan tudod milyen jónak lenni? tehát mindenhez kell egy viszonyítási pont.

2010. okt. 27. 19:07
 16/48 Zenon ***** válasza:
0%

Én nem vagyok otthon ebben a témában,igazából hívő sem,de szerintem teljesen rossz értelmezés az,ha személynek hisszük Lucifert vagy bármelyik bibliai szereplőt.Lucifer sok értelmezésben szimbólum,azaz a bölcs,hitében lázadó ember eszményképe volt,de a mély vallásosok és az egyház ezt persze nem fogadta el,idővel egyre ördögibbnek ábrázolták,ahogyan Júdást is.

Második kérdésedre a válasz:

Soha nem kérte sem Isten,sem pedig Jézus,hogy alapítsanak egyházat a nevükben,ez az intézmény a vallás kialakulása után jött létre,annak elterjedésével alakult ki.Hogy kinek az érdekeit szolgálja,az minden józan gondolkodású embernek evidens.

2010. okt. 27. 19:48
 17/48 anonim ***** válasza:

uccsó: olvasd el a bibliát és aztán nyilatkozz, mert akkora hülyeségeket beszélsz. Már miért lenne a Sátán bölcs? Legalábbis bölcsebb mint bármilyen más angyal?

És Júdást se ábrázolja gonoszként a biblia. Ő volt az apostolok egyike.

2010. okt. 27. 23:37
 18/48 anonim ***** válasza:

A kérdező kommentje: 10-25 20:03

Igen, én szeretnék örök világosságban élni! Szerintem minden kereszténynek ez a célja.

Lucifer Isten parancsolataival ellentétesen cselekszik, ezért gonosz. Ha a 10 parancsolatra gondolsz, ölj, paráználkodj, lopj, hazudj, verekedj és sorlohatnám. Mindezek kedvesek számára. Az alázat, szeretet vesszen ki belőled, ez a célja! Légy erős, vakmerő, öntudatos, gyűlölködő, önző, arrogáns. Légy hitetlen, ne bánd bűneidet, mert nincsenek. És ha ezt megteszed, jó ember vagy a szemében.

2010. okt. 28. 11:17
 19/48 anonim ***** válasza:

A kérdező kommentje: 10-25 20:03-hoz:

Hogyne jelentenél Isten számára sokat. Jézus megkeresztelkedésénél is szózat hangzott a mennyből: Ez az én szeretett fiam, akiben örömöm lelem. Ha nem élnének jó emberek a Földön, biztos az mondaná az Úr: minek is az egész...

Lucifer, ha veled foglalkozik, az már gáz. Aki Jézussal és Istennel foglalkozik, azt nem is gondol Luciferre.

2010. okt. 28. 11:24
 20/48 A kérdező kommentje:
A baj csak az hogy az egyház a rosszat jóvá, a feketét fehérré akarja tenni, és ez nem működik. Jó és rossz körforgása, ellentéte, kettőssége alkotja az egy örök isteni igazságot. és nagyképűség volna emberközpontúvá tenni az univerzumot. Egy istennek ezre más csillagrendszer és faj sorsával is kel törődnie, következésképpen nem vagyunk a kedvencei, a biblia meg nagyrészt utólagos hamisításokból áll. Ez az igazság. Lucifer pedig, nos róla tudnék mesélni egyet és mást, a kereszténységről úgyszintén, de én csak a véleményetekre vagyok kíváncsi.
2010. okt. 28. 14:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!