Mi lehet az a két(vagy több) ok,hogy valaki nem vesz úrvacsorát,vagy nem áldozik?
Mint írtam, legalább egyszer olvasnád el a Bibliát, és akkor nem írnál ennyi zagyvaságot :)
ApCsel 14,23
Az egyházak élére elöljárókat rendeltek, és imádkozva, böjtölve az úr oltalmába ajánlották őket, akiben hittek.
1Tim 4,14
Ne hanyagold el magadban a kegyelmet, amelyet a prófétai szó alapján a presbitérium kézföltételével nyertél.
Úgy látszik, hogy az apostolok se tudták, amit te tudni vélsz :P
"A lábmosás szimbólikus szertartása tehát sohasem volt aktulisabb"
A lábmosás szertartását minden nagycsütörtökön végzik mind a püspökök, papok és diakónusok az egész egyházban, ahogy tette és tanította Jézus.
Szeretnél még valamit mondani?
Te amúgy végzed? Mert alázat nulla benne, ördögi gőg viszont akad bőven.
31.Hsz!
Még mindig nem mutattál egyetlen bibliai példát sem az "apostoli jogfolytonosság"kifejezésre. Az színtiszta katolikus fogalom s nem biblikus!
Ha végzik zárt körökben a lábmosást,annak gyakorlati hasznát nem lehet látni az alázatban,szolgálatkészségben,egyszerűségben.(Tisztelet a kevés kivételnek.)
Nézd meg esetleg, hogy a te szektád neve szerepel-e a Bibliában, ha nem, akkor könnyen beláthatod, hogy mennyire nem biblikus az sem :)
Attól, hogy egy fogalom nem szerepel, mert később nevezték el, az szerepelhet, amit jelent. Ha valaki nem teljesen debil, akkor képes ezt belátni, ha nem, azzal én mit kezdhetek?
Ha zárt körökben végeznék csak, akkor nem tudnál róla és nem tudtál volna ezzel kapcsolatban a pápán gúnyolódni.
De akkor megkérdezem, a te szektád vezetői, lelkészei, pásztorai, vagy bárkik, végzik? Te magad végzed?
33.Hsz,utolsó válasz,a provokáló,gyalázkodó viselkedésed miatt.
Igen,az én felekezetem a Bibliát követi,közte Jézus parancsait.
Tanuld meg a "szekta"kifejezés jelentését!
Aki értelem nélkül,vagy tudatlanul használja az tahó. Nincs értelme ilyennel kommunikálni!
Újra kérdezem, mert választ nem kaptam...
Megkérdezem, a te szektád vezetői, lelkészei, pásztorai, vagy bárkik, végzik? Te magad végzed?
Nyilván arra a lábmosásra gondolok, amit te kértél számon a katolikus papokon, püspökökön, csak hoppon maradtál ezzel a rosszindulatú rágalmaddal.
Nekem NINCS szektám!
Válaszoltam:
"Igen,az én felekezetem a Bibliát követi,közte Jézus parancsait."
36.Hsz!
Mivel te NEM ismered az én egyházamat,felekezeti hovatartozásomat s ennek ellenére szektának minősíted,nyilvánvalóan bunkó tahó vagy!
Újra kérdezem, mert nem válaszolsz, csak kitérsz :)
Szektád vezetői, lelkészei, pásztorai, vagy bárkik, végzik a lábmosást? Te magad végzed? Ha igen hogy, milyen körülmények között?
S most nyilván nem arra gondolok, hogy este, reggel mosnak lábat, hanem megmossák-e mások lábát alázatból.
Tisztázzuk az eucharisztikus csoda fogalmát. Olyan csoda, amelyben (szűkebb értelemben) az Eucharisztia valóságos hússá és vérré válik; (tágabb értelemben) minden olyan csoda, amely az Oltáriszentség hatására történik. Ilyen nincs minden átváltoztatásnál. Továbbá az ilyen módon "átváltozott" Szentséggel nem áldozunk, mind zarándokhelyek, ahol ezek történtek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!