Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi lehet az a két(vagy több)...

Mi lehet az a két(vagy több) ok,hogy valaki nem vesz úrvacsorát,vagy nem áldozik?

Figyelt kérdés

2024. jan. 28. 17:24
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:

"Elképzelésed szerint Jézus nem csak kenyérré,és borrá átváltozott át,hanem szőlőtővé,szegeletkővé,forrásvízzé,birkapásztorrá,ajtóvá,stb.?"

Ha idézel Jézustól nekem olyat, ahol azt állítja, hogy az adott szőlőtő valóban az ő teste, vagy az adott forrásvíz valóban az ő vére, akkor igen. De addig nem.

"Tudomásom...."

Kit érdekel a te hülye tudomásod? :D

Engem az érdekel, amit az Egyház ez ügyben vall, s az messze nem egyezik meg a te fals tudomásoddal.

"Én nem tudok a r.katolikus gyakorlatban két szín alatti áldozásról."

Arról én nem tehetek. Tudást nem lehet adni.

"Krisztus ezt parancsolta követőinek,vagyis a keresztényeknek s nem csak a papoknak,diakónusoknak"

Idézd nekem a Bibliából, hogy kiknek mondja ezt. Köszi :)

2024. febr. 1. 16:44
 22/43 A kérdező kommentje:

21.Hsz!

"Ha pedig én, aki Úr és Mester vagyok, megmostam a lábatokat, akkor nektek is meg kell mosnotok egymás lábát. Példát adtam nektek, hogy ti is ugyanúgy bánjatok egymással, ahogy én veletek. "(Jn 13:14,15)

2024. febr. 1. 16:53
 23/43 anonim ***** válasza:

Na de kiknek mondja? Nem találod a Bibliában? Nem annyira nehéz, ha nem megy, szólj bátran és segítek kikeresni, hogy korrekt legyen az idézet. :)

2024. febr. 1. 16:56
 24/43 A kérdező kommentje:

23.Hsz!

Miért kellett Jézusnak bevezetnie ezt a szertartáselemet?

Mert uralkodni akartak a követői egymáson.

Kikre vonatkozik a parancs?

Akik követik Krisztust, különösképpen,akik diktálják a frankót másoknak.

2024. febr. 1. 17:10
 25/43 anonim ***** válasza:

Na látom, nem sikerült megtalálni. Mondtam én, hogy egyszer érdemes lenne elolvasni a Bibliát neked is :)

De akkor megmutatom:

"Azután vizet öntött a mosdótálba, és mosni kezdte a tanítványok lábát, majd megtörölte a derekára kötött kendővel."

Lukács kicsit konkrétabban is leírja, kik ezek a tanítványok:

"Amikor eljött az óra, asztalhoz ült az apostolokkal együtt"

Tehát kikről van szó? Az apostolokról.

2024. febr. 1. 17:52
 26/43 IstenGyermeke1 ***** válasza:

Jézus az Ő szent Testére, mint étel, az Ő drágalátos Vérére, mint ital hivatkozik. Tehát nem kannibalizmus.

Nem tudom, ismered-e a transsubtatio (= átlényegülés; lehet, hogy csak egy s-sel van írva...) fogalmát. A celebráns, ki a liturgiában "in persona Christi" (= Krisztus személyében) cselekszik. S az alapítás szavaira (amelyek valóban Krisztus szavai) megtörténik a csoda a Szentlélek által. Külsőleg kenyér és bor marad (fizikai, kémiai tulajdonságok változatlanok), de a kenyér és bor szubsztanciája megszűnik, helyette ezek Krisztus Testévé és Vérévé állnak. Így van jelen a mi Urunk, Jézus Krisztus az Oltáriszentségben a kenyér és bor színe alatt.

Az eucharisztikus csodákban számomra nagyon megható, hogy a hús, mivé a szentostya vált, mindig szívizomszövet (van olyan eset, amikor kínoktól való torzulást is felfedeztek rajta). Hogy Krisztus magából az Ő Szentséges Szívéből táplál minket. Méginkább kiemeli, hogy mekkora áldozatot hozott a mi bűneinkért, mikor megváltott minket. Ezen érdemes elmélkedni.

2024. febr. 1. 21:41
 27/43 A kérdező kommentje:

25.Hsz!

25.Hsz!

Téves hiedelem!

1. Az apostolok mind meghaltak-utoljára János-az "apostoli jogfolytonosság"pedig nem biblikus fogalom.

2.Ha valaha,hát most érvényes az egyházon belül az uralkodási vágy,még az alsóbb szinteken is. A lábmosás szimbólikus szertartása tehát sohasem volt aktulisabb,mint ma és minden keresztény számára.

3.Bizonyos felekezetek természetesen nem Krisztust,hanem felekezeti hagyományokat,szokásokat követnek s így rájuk nem érvényes Krisztus parancsa.

2024. febr. 1. 21:58
 28/43 A kérdező kommentje:

IstenGyermeke1!

Tekergetheted a szavakat jobbra-balra,előre-hátra,a végére kiderült,hogy a katolikusok Krisztus szívét ropogtatják az ostyában,tehát kannibálok.

2024. febr. 1. 22:02
 29/43 IstenGyermeke1 ***** válasza:

Nevetséges, milyen hülyeségeket tudsz írni!

Kannibalizmus = emberi hús elfogyasztása. Elolvastad, mit írtam a traszszubsztációról? Mit írtam, mi lesz a fizikai és kémiai tulajdonságaival? Anyagilag mi marad? S az esszenciája változik mivé?

Szövegértést sem ártana gyakorolni, illetve lehet meg kéne próbálni megérteni, mit írok, s csak azután próbálni meg kiforgatni. Köszi 😀

2024. febr. 1. 22:07
 30/43 A kérdező kommentje:

IstenGyermeke1

Ezt te írtad korábban:

"Az eucharisztikus csodákban számomra nagyon megható, hogy a hús, mivé a szentostya vált, mindig szívizomszövet (van olyan eset, amikor kínoktól való torzulást is felfedeztek rajta). Hogy Krisztus magából az Ő Szentséges Szívéből táplál minket."

2024. febr. 1. 22:10
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!