Akik vallási okokra hivatkozva ítélik el a homoszexualitást, azok miért nem ítélik el a házasság előtt szexelőket, meg azokat akik nem mennek vasárnapi misére?
Az egyház bűnösnek tartja azokat akik vasárnapi misét mulasztanak, és a Bibliában benne van, hogy a paráznaság (házasság előtti szex) súlyos bűn.
Olvastam már olyan hozzászólást, hogy "Kitagadnám a gyerekem ha meleg lenne, mert az a Biblia szerint bűn", na most feltételezem, hogy akik így gondolkodnak, azoknak semmi bajuk nem lenne azzal, ha a fiuk csajozógép lenne. Ezt nem úgy hívják, hogy kettőd mérce?
"Ez így szép és jó de a homoszexuálisoknak továbbra sincs szentségi házasság így továbbra is egyedül és magányosan kéne élniük egész életükben és ez nem olyan mint mikor valaki úgy dönt, hogy pap lesz és ezért lemond arról, hogy valaha is felesége legyen, több indok miatt sem olyan."
Na ne szórakozz már. A kutya nem házasodik ma már, még a keresztények sem.
Még a szüleim sem házasodtak össze, 4-en vagyunk testvérek de mi sem házasodtunk meg. Sőt az ismerősem közül sem házasodott meg senki.
De a melegek bezzeg jajj de nagyon akarnak házasodni. Vicc az egész.
Nem kell egyedül és magányosan, viszont szexuális dolgokban tisztaságra kell törekednie.
Ezt nem értem. Én az elmúlt 1-2 évben jó pár esküvőn voltam és a párommal mi is tervezzük. Akkor hol voltam ha nem voltak esküvők és minek tervezzük ha senki sem házasodik?
Mi az a határ ameddig még elmehetnek? Kézen fogva járhatnak?
Egyébként igazad van és ez valamivel jobb azonban ha belegondolunk, te például mit szólnál hozzá, hogy ha azt mondanák hogy együtt lehet a pároddal de soha nem szeretkezhettek és soha nem csókolhatod meg (már ha ez már bűn, mert van aki szerint).
Nem minden a szeretkezés, anélkül is van kapcsolat de a kapcsolat egy nagyon fontos momentuma lehet és nagyon örömteli.
Arról nem is beszélve, hogy nem tesz jót az embernek mentálisan, hogy ha folyamatosan elfolytja a szexualitását.
Miért ne járhatnának kézen fogva? Engem nem zavar. A Biblia arról ír, hogy a szex helytelen. Még meg is puszilhatják egymást.
Én a szexnek amúgy se tulajdonítok akkora jelentőséget, mint egyesek. Sőt szerintem a házasságokban is egy idő után "mellékes szál" lesz.
Itt nem a szexualitás elfojtásáról van szó, hanem konkrétan a szex elfojtásáról. De egy egyedülállónak is pont így el kell fojtania az önmagával való paráználkodást.
"#11
Ezt nem értem. Én az elmúlt 1-2 évben jó pár esküvőn voltam és a párommal mi is tervezzük. Akkor hol voltam ha nem voltak esküvők és minek tervezzük ha senki sem házasodik?"
Ez nem nagy titok, akárhol utána nézel a statisztikák azt mutatják hogy évről évre egyre kevesebben házasodnak.
Ez már a modern világ, a házasodás egy maradi szokás. Ne álljatok a fejlődés és a haladás útjába!
Az általánosítás megszokott dolog a világban.
Nálunk tilos a házasság előtti szexuális kapcsolat. Akik még is ezt megteszik, fegyelmezésben részesülnek, vagy akár ki is közösítik a gyülekezetből.
Ha valaki nem jár gyülekezetbe, az feltűnik a gyülekezet vezetőinek, és meglátogatják, mert lehet, hogy problémákkal küzd. De olyan, hogy egyáltalán nem járnak, nincs. Ha egy két személy még is elhanyagolja, arra nincs Bibliai előírás, hogy büntetést kell kiszabni. Felőlük Isten hoz döntést.
A paráznaság, a házasságtörés, vagy az egyneműek közötti kapcsolatra viszont konkrét Isteni törvény van.
14
Már az egyedülálló esetén sem egészséges elfojtani a szexualitást de neki van legalább menekvése. A homoszexuálisoknak pedig még annyi sem.
A kézfogást azért írtam mert találkoztam már olyannal aki szerint azt sem szabad és érdekelt, hogy a te nézőpontod szerint hol van a határ.
15
Ezt rengeteg minden befolyásolhatja. Ott van az például, hogy sokan anyagi megfontolásból inkább nem házasodnak ami nem jelenti, hogy nem akarnak.
De az, hogy X ember nem akar még nem indok arra, hogy aki akar azt ne hagyjuk. Ha pedig a homoszexuálisok úgy sem akarnak házasodni akkor meg minek tiltani nekik?
Egyébként meg ha a keresztények sem házasodnak már akkor kérdéses, hogy mennyire is hisznek. Vajon az országban élő keresztények hány százaléka veszi még komolyan a hitét?
"Egyébként meg ha a keresztények sem házasodnak már akkor kérdéses, hogy mennyire is hisznek. Vajon az országban élő keresztények hány százaléka veszi még komolyan a hitét?"
Én komolyan veszem de házasodni nem fogok.
A melegek sem akarnak házasodni, csak direkt a házasság jogát használják ágyú tölteléknek, hogy felhívják magukra a figyelmet, hogy ők bizony mennyire el vannak nyomva még mindig.
"Na akkor meg kell adni nekik a jogot. Ha nem akarják akkor úgy sem fogják nincs mit veszíteni de nem lesz mivel érvelniük. Így mindenki nyer."
Csak éppen a vallások nem. Akkor aztán meg majd kitalálják, hogy nem járhatnak bizonyos gyülekezetekbe mert melegek, és ezért a keresztények kirekesztik őket.
Másfelől ha a keresztény vallási vezetőink elismerik a meleg házasságot, amit ugye eddig nem tettek, azzal sok hívőt is veszítenének. Hiszen ez akkora következetlenség lenne tőlük hogy na.......
De azt had kérdezzem már meg, te meleg vagy, hogy ennyire pártfogolod őket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!