Nem kicsinyes leépíteni/megszakítani a barátságot azért mert nem vagyok vallásos?
Egy srác akivel évek óta ismerjük egymást nem reagál semmit mióta elárultam neki, hogy nem vagyok már vallásos és nem ünneplem a Karácsonyt sem már.
Egy vallási közösségben ismerkedtünk meg és jóban voltunk, személyesen is mindig beszéltünk amikor ott voltam és chat-en is sokszor hetente üzenetet váltottunk.
Most viszont hiába válaszoltam a szokásos üzenetére, semmit nem reagál egy hónapja.
Ezt nem szokta sosem.
24
Hanem kapnak információkat és azokat elhiszik vagy nem döntésüktől függetlenül. Ha látom, hogy kidőlt előttem egy fa akkor mondhatom, hogy nem dőlt ki de attól még nem fogom elhinni, dönthettek úgy, hogy nem hiszem el, de nem fog sikerülni.
"Hanem kapnak információkat és azokat elhiszik vagy nem döntésüktől függetlenül. Ha látom, hogy kidőlt előttem egy fa akkor mondhatom, hogy nem dőlt ki de attól még nem fogom elhinni, dönthettek úgy, hogy nem hiszem el, de nem fog sikerülni."
Azért egy kidőlt fánál sokkal bonyolultabb a helyzet.
Másfelől szerinted én soha nem kaptam semmilyen információkat?
Van internet gyerekek, utána kell nézni hogy a vallás azt hogyan magyarázza, vagy a keresztény filozófia, vagy a teológia, vagy az apologetika. Millió magyarázat van ma már mindenre keresztény oldalról.
Ha kapsz valamilyen információt és amiatt engeded el a vallásod vagy a hited az csak a te hibád, mert nem kerestél rá magyarázatot.
Lényeg azért az lenne, hogy ne legyél megsértődve.
Időnként más-más emberekkel vagyunk összekötve. Úgymond csiszoljuk egymást is.
Maradj szeretetben felé, hogy ha újra összekapcsolódik az utatok örülni tudjatok egymásnak.
Azért kár, hogy nem találtad meg még az igazi kincset a misék alatt. Mert olyan barát, amire a Te szíved is vágyik csak Jézus Krisztus.
János 15:14
Ti pedig a barátaim vagytok, ha folyamatosan megteszitek, amit parancsolok nektek.
Filippiekhez 4:4
Örüljetek az Úrban mindenkor; ismét mondom, örüljetek!
Efézusiakhoz 5:20
Urunk, Jézus Krisztus nevében adjatok hálát mindig, mindenért Istennek, az Atyának!
Én ezeket a jó hozzáállásokat is betartom és nem fér be a szívembe keserűség, sértődés.
Na, mert minden elmúlik, de az legalább örömben múljon, nemde?
Békesség neked, kérdező!
Örömködik a lelkem ennek a kijelentésnek! A Teremtő Édesapa és a Dicső Fiú Lelkének a kegyelme ez is, hogy vannak még, akik Általa kijönnek a babonákból, hazugságokból, képmutatásból, Babilonból. Mert ezt a test meg nem láthatja és nem is akar szembesülni a megannyi mételyező hazugsággal, ami körbefonja az ember lelkét, szívét, ami uralja a világot szüntelen. Ezért a legtöbben, a tudatlanságuk okán összefolynak a világgal, a saját testi akaratukkal, nem kérdőjeleznek meg, csak elfogadnak a tekintélyelvűség miatt, azért, mert amit sokan tesznek, az biztosan igaz is, és pontosan ezért hiszik a hazugságot igaznak.
Isten nem vallás, sem nem ünnep. Ő az emberi rendszereken kívül helyezkedik el, a kisdedi lélekben Él-Ő. Minden vallás, mint ahogyan minden ünnep is egy tőről fakad. Ezek mind emberi kreációk emberekért, okkal létrehozva. Azt mondja az Úr, hogy gyűlöli a mi ünnepeinket! Le van írva, ha valaki szüntelen a Biblia bizonyságára, a szóra vágyik. Isten nem megosztót alkot, olyat, ami különválaszt, hanem az Ő tökéletes Egységébe hív el Krisztuson keresztül. A megosztás az maga a "sátán". Szimbolikusan, mert nem létezik babonás démoni lény, hanem ez egy szinonimája az ember gyarló lelkületének.
Rengetegen hiszik és vallják, hogy ha Istenhit, akkor az nem lehet vallás és ünneptartás nélkül, de ez nem igaz. Magam ugyan hívő sosem voltam korábban, Hála a Szent Léleknek, de az ünnepeket tartottam magam is. Azonban pár esztendeje már minden ilyen rendszert elhagytam, és azóta van lelki békességem, boldogságom. Megnyilatkoztak a lelki szemeim, és már átlátok dolgokon. Már nem úgy szemlélek, hogy azt látom, amit akarok, amit a világ láttatni akar, hanem azt, ami valójában látszik. A Lélek ezt mutatja meg azoknak, akiket elválaszt. Az Igazságot, és lerombolja a lelket mételyező hazugságot is.
Nem, ez valójában tudatlanság, amit az ismerősöd cselekszik, noha nem tudja, nem éli meg még lélekből ezt, mint ahogyan az emberek zöme sem. Nem bűn van valójában meg rossz ember, hanem tudatlanság, lelki értelemben. Ha az emberek élnék lélekből, mi az, amit cselekednek, mi az az életellenes, amit naponta tesznek, akkor vélhetően nem tennék. A legtöbb embernek nincsen valójában Istennel való köteléke, csak hiszi, hogy van. Isten nem annyit jelent, hogy elmegyünk a templomba, felveszünk egy vallást, hallgatunk másokat, amíg könyvből olvasnak fel és utána otthon imádkozunk párat unottan lefekvés előtt. Ez nagyon kevés. Krisztus elmondta, hogy csak az szereti az Atyát és őt, aki megtöri a kenyeret. Amit naponta Ő elmond nekünk az Atya sugallatára, azt volna nekünk ildomos közzétenni. Azért, mert valakinek vallása van, az nem jogosítja fel őt a felfuvalkodottságra, hogy különbnek higgyem agát a "pogánynál". De az Igazság pontosan ennek az ellenkezője. Istent nem szájjal szeretjük, hanem szívvel szolgáljuk.
Az ismerősödön csak Isten tud segíteni, de téged is használhat úgy, hogy beszélsz vele, ha kivitelezhető, akkor bizonyságot teszel neki, miért hagytad ott a vallást és az ünnepet. Ez a világolás. Ha meg karja a hallani a füle, meghallja, ha nem, akkor nektek nincsen többé közös utatok. Mert a búzának és a konkolynak szükséges különválnia, bármennyire is fájó. Légy vele türelmes és imádkozz érte, mert ő még benne van a babonában. De ha nem akar veled többé beszélni, engedd el. A tűz és a víz nem utazhat egy szekéren. Inkább adj hálát a Léleknek hogy téged hívogat, és te fogadod is a hívását, hiszen elhagytad ezen dolgokat is. Az Igazság nem erőszak. Arról bizonyságot lehet tenni, de senkit sem lehet erőszakkal oda beleüldözni. Azt mondja Mester a tanítványoknak, hogy ha nem hallgatnak arra, amit mondtok, gyertek ki abból a házból, és még a port is verjétek le a saruitokról. Még Szodomának és Gomorának is külön dolga lesz, mint annak a háznak.
Imádkozom érted is, hogy a Szent Lélek megtartson és ne ess vissza! Mert sokak jöttek már ki a hazugságokból, de vissza is tértek abba. Lehet, hogy így jóval nehezebb és fájdalmasabb utad lesz, de ha nem járod végig, nem lehet közöd Hozzájuk. Ez egy próba neked, de mindannyian meg vagyunk próbálva, amíg élünk.
Legyen meg a hitünk szerint, és a Szent Lélek akarata érvényesüljön szüntelen!
Üdv.
Szia
Jó lenne őszintén beszélgetnetek a barátságotokról, hiszen a szavaidból nem derülnek ki a barátod indokai. Miért nem beszélitek ezt ki őszintén?
Gondolom telefon kapcsolat van közöttetek, egy személyes találkozás sok félreértést tisztázna.
A barátod részéről ott van (lehet) még az is, hogy találkozott Pál apostol intésével: "Ne vezessenek félre titeket. A rossz társaság megrontja a hasznos szokásokat." 1Korintusz 15:33 Ha te már nem vallod a keresztény értékeket, akár rossz társaságnak is gondolhat, hiszen EDDIG vallottad a keresztény elveket, de legalább is ott voltál közöttük...szóval személyesen lenne jó tisztázni a dolgaitokat. Így távolból ez látszik tisztességesnek és ésszerünek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!