Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nem kicsinyes leépíteni/megsza...

Nem kicsinyes leépíteni/megszakítani a barátságot azért mert nem vagyok vallásos?

Figyelt kérdés

Egy srác akivel évek óta ismerjük egymást nem reagál semmit mióta elárultam neki, hogy nem vagyok már vallásos és nem ünneplem a Karácsonyt sem már.

Egy vallási közösségben ismerkedtünk meg és jóban voltunk, személyesen is mindig beszéltünk amikor ott voltam és chat-en is sokszor hetente üzenetet váltottunk.

Most viszont hiába válaszoltam a szokásos üzenetére, semmit nem reagál egy hónapja.

Ezt nem szokta sosem.

2024. jan. 21. 15:08
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
0%

"A barátság már rég elindult, amikor még én is vallásos voltam. Nem értem miért szakítja meg attól mert már nem vagyok az. Vagy a barátkozás csak a vallás miatt volt? (Mert részemről nem.)

Hogy lehet valaki ilyen felszínes/sekélyes?

Miért kell a másik embert eltaposni/semmibe venni azért mert másban hisz vagy nem hisz?"

Azért mert ateista és vallásos nem fér meg egymás mellett.

Vagy te akarod majd meggyőzni, hogy ő is kövesse a te utad, vagy ő akar vissza téríteni téged a vallásba.

Gondolom az ex haverod nem vevő arra a szövegelésedre, ha létezik Isten miért van ennyi szenvedés a világban? stb.stb.

A személyes véleményem az, hogy haverod jól döntött. Már ne tessék ezen megsértődni de én is kerülöm az ateistákat amennyire csak lehet.

"6.

Mert téged nem zavarna, hogy ha egy jó barátod egyszer csak valami ostoba indok miatt nem beszélne veled többé?"

Ostoba indok? A vallás mióta ostoba indok?

2024. jan. 21. 18:15
 12/36 anonim ***** válasza:
75%

"Azért mert ateista és vallásos nem fér meg egymás mellett."

TÉVEDÉS!!

Van több ateista barátom és több hívő barátom is. Semmilyen vallásból fakadó problémák nem szoktak lenni. Tiszteletben tartjuk a másik nézeteit mint egy értelmes ember.

2024. jan. 21. 18:20
 13/36 anonim ***** válasza:
52%

11

Az az ostoba indok, hogy mások lettek a vallási nézetei. Ez semmit nem változtat azon, hogy ki ő és minden máson.

Aki elhagyja a másikat ilyen indok miatt az nem volt a barátja.

A kérdés alapján pedig én nem azt láttam, hogy bárki is próbált volna bárkit téríteni.

De ezt a kérdező majd elmeséli.

2024. jan. 21. 18:22
 14/36 anonim ***** válasza:
0%

"Van több ateista barátom és több hívő barátom is. Semmilyen vallásból fakadó problémák nem szoktak lenni. Tiszteletben tartjuk a másik nézeteit mint egy értelmes ember."

Persze. Közben meg te vagy a 4 pipás ateista, aki a valláskritikában állandóan amellett kardoskodik időt és energiát nem kímélve, hogy a vallás káros és meg kell szüntetni azt.

"Az az ostoba indok, hogy mások lettek a vallási nézetei. Ez semmit nem változtat azon, hogy ki ő és minden máson."

De változtat. Ő most már egy ateista.

De persze mindenki a kérdezőt védi, az megsem fordult a fejetekben, hogy a kérdező mekkora csalódást okozott ezzel a barátjának? Ez bizony nagy hátba szúrás volt a kérdezőtől.

2024. jan. 21. 18:34
 15/36 anonim ***** válasza:
69%

Azta. Nem emlékszem minden ide írt válaszomra de nem hinném, hogy írtam volna olyat, hogy a vallást meg kell szüntetni. Azzal sem értek így egyet, hogy a vallás káros lenne.

Ezzel egyébként a válaszaimat akartad elhitelteleníteni vagy mi volt a célod?

Igen, ő most már egy ateista. Összedől a világ. Biztosan minden vasárnap kecskét fog áldozni az ateista oltáron.

Túl liheged. Arról nem is beszélve, hogy ha valaki nem hisz akkor nem hisz. Ezen nem lehet úgy változtatni, hogy eldöntöd.

Te esetleg tudnál hinni holnaptól Odinban, őszintén csak mert úgy döntöttél?

Akkor pedig egy rajta kívül álló esemény miatt miért kéne őt megbüntetni?

Majd Isten add neki hitet ha úgy akarja. Bibliából nem keresem ki ha nem probléma, de ha az akkor sem.

2024. jan. 21. 18:54
 16/36 A kérdező kommentje:

1. Eszemben sincs téríteni senkit. Mindenkinek joga van abban hinni amiben szeretne.

2. Nem vaskalapos ateista lettem, hanem agnosztikus. De ezt elmondtam neki is, hogy jelenleg nem tudom létezik-e Isten és keresem a válaszokat.

3. Csalódást a barátomnak? Azon mi a csalódás ha őszintén megírom neki hogy vagyok és mi foglalkoztat mostanság?

Még írtam is neki, hogy nem akarok képmutató lenni és úgy elmenni misére, hogy nem hiszek. Ehelyett őszintébbnek éreztem, hogy nem megyek.

Tiszta lapokkal játszom és fair vagyok. Ezért nem értem miért kell egy csettintéssel kidobni.

2024. jan. 21. 19:00
 17/36 anonim ***** válasza:
72%

Volt egy közösség, ahova jártatok. Te ebből kiléptél, de nem költözés, időszűke, miegyéb miatt, hanem most azzal szögesen ellenkező álláspontot vallasz.

Most milyen közös időtöltésre gondolsz ezután?

Érezheti- e magát ő is megbántva, becsapva? Melyik ember vagy te? A mostani, vagy a régi?

2024. jan. 21. 19:04
 18/36 anonim ***** válasza:
64%

Kérdező

A barátságotok csak a templomra korlátozódott vagy azon kívül is csináltatok valamit aminek nem volt köze a valláshoz?

17

Ha az egyik barátod úgy gondolja, hogy szereti a palacsintát majd valamiért megutálja akkor becsapott téged? Pont, hogy így nem hazudott a barátjának a kérdező és nem csapta be. Arról nem tehet, hogy a véleménye megváltozott.

Azt a kérdésed mondjuk nem értem, hogy melyik ember ő. Mert te melyik ember vagy a mostani vagy a tegnapi? Te is különbözöl a tegnapitól, sőt az egy évvel ezelőttitől még jobban. Akkor most el kellene hagynia a barátaidnak mert megváltoztál és ma már nem vagy 100% olyan mint tegnap?

2024. jan. 21. 19:10
 19/36 A kérdező kommentje:

Minden ember változik.

Chat-eltünk a vallástól függetlenül is mindenféle témáról. Volt, hogy elmentünk sétálni egy parkba, beszélgetni.

2024. jan. 21. 19:23
 20/36 anonim ***** válasza:
Ezt akkor lehetett volna folytatni maximum a vallás témába nem folytok bele.
2024. jan. 21. 19:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!