Nem kicsinyes leépíteni/megszakítani a barátságot azért mert nem vagyok vallásos?
Egy srác akivel évek óta ismerjük egymást nem reagál semmit mióta elárultam neki, hogy nem vagyok már vallásos és nem ünneplem a Karácsonyt sem már.
Egy vallási közösségben ismerkedtünk meg és jóban voltunk, személyesen is mindig beszéltünk amikor ott voltam és chat-en is sokszor hetente üzenetet váltottunk.
Most viszont hiába válaszoltam a szokásos üzenetére, semmit nem reagál egy hónapja.
Ezt nem szokta sosem.
"Túl liheged. Arról nem is beszélve, hogy ha valaki nem hisz akkor nem hisz. Ezen nem lehet úgy változtatni, hogy eldöntöd."
De ezen pontosan úgy lehet változtatni, hogy eldöntöd.
"Te esetleg tudnál hinni holnaptól Odinban, őszintén csak mert úgy döntöttél?"
Persze.
"Akkor pedig egy rajta kívül álló esemény miatt miért kéne őt megbüntetni?"
Mi az hogy rajta kívül álló esemény? Csak ő tudja hogy miért hagyta el Istent és már nem hisz benne.
"Chat-eltünk a vallástól függetlenül is mindenféle témáról. Volt, hogy elmentünk sétálni egy parkba, beszélgetni."
Akkor mégiscsak csalódott benned. Tudom mert én is így viselkedtem még tinikoromban az akkori barátnőmmel mikor csalódtam benne. Ja és az nem a vallás miatt volt.
Hát veled sem találkozik már a Mennyországban.
Biztos hosszútávra tervez a barátod.
Ja ex barátod.
A csalódás az meg pont nem egy kellemes emberi érzés.
Az pont ilyen:
"Hát a te hited is nagyon erős lehet ha ilyen könnyen megváltoztatod."
És? Olyan erős a hitem amilyen erősnek akarom, én döntöm el és nem valamilyen külső tényezők befolyásolása határozza azt meg.
"De ez sokaknál nem így működik."
Hanem?
# "Hogy lehet valaki ilyen felszínes/sekélyes?
Miért kell a másik embert eltaposni/semmibe venni azért mert másban hisz vagy nem hisz?"
1. Fordítsd meg a szereplőket.
2. Téged lát sekélyesnek, mert nem érted a vallásod lényegét, elhagytad allásod hitét mielött megértetted volna, karácsonyt sem ünnepelsz.
3. Az eltaposást sem jól értékeled, úgy hivják megszakította veled a kapcsolatot, nem taposott el
4. Ugyanabban hittetek, te voltál aki elkezdtél másban hinni..(without Christmas)
Mindebből kiderül, hogy azért hagyott magadra, mert tévesen itéled meg a helyzeteket, esetleg a hittel kapcsolatban is ezt gondolhatta, nyilván nem akar veled veszekedni, vitatkozni.
Mi az, hogy elhagytam a vallásom lényegét mielőtt megértettem volna?
Az neked nem opció, hogy valaki érti a vallást, csak nem kér belőle?
Nem opció. A szeretetet gyakoroljuk Katácsonykor. Itt szívvel érti meg a vallást a keresztény nem hideg eszével.
Emiatt nem opcionális.
"Az neked nem opció, hogy valaki érti a vallást, csak nem kér belőle?"
Mi az hogy nem kérsz belőle? Most magából a keresztény vallásból nem kérsz, vagy Istenben sem hiszel?
Mert ha még hiszel Istenben de nem akarsz az adott vallási felekezet tagja lenni, az úgy még menthetné a barátságotokat.
Biztos vagy benne, azért nem válaszol, mert elárultad nem vagy vallásos?
Lehet más oka van. Lehet beteg lett, vagy elektronikus böjtöt tart, esetleg balesetet szenvedett és kómába került, vagy meghalt.
Napi szinten van online...
Amikor korábban beteg volt is válaszolt és mondta, hogy azért tart pár nappal tovább a válaszadás, mert beteg volt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!