Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A pápa elfogadja az evolúciót....

A pápa elfogadja az evolúciót. Sőt. Ez ugyanakkor sokmindet felvet. Mi következik ebből a vallásra? Van valahol erről egy pápai értelmezés?

Figyelt kérdés
Az oké, hogy innentől a teremtés nem szó szerint értendő. De nem szó szerint Isten az embert teremtette, vagy annak ősét, vagy a lelket rakta a majomősbe, vagy a lelkiismeretet? Ez utóbbi inkább Jézushoz köthető, ezt elvetném. És mi a kiválasztott nép? Isten igazából a kiválasztott népet teremtette csak?

jan. 17. 01:22
1 2 3 4
 31/34 Pombe ***** válasza:

#30: "Egyrészt Ő senkit sem pusztít el bosszúból"

Nem gondolom ezt. Ez csak egy fiktív példa volt, egy kitaláció, egy sosemvolt nyomozóról, és egy olyan nem létező emberről, aki nem tudott arról, hogy Isten nem pusztít bosszúból. EZ EGY GONDOLATKÍSÉRLET VOLT! Capisce??? Ez csak egy magyarázat lett volna arra, hogy a tudomány miért nem tud foglalkozni Istennel. Éppen ezért kis "i"-vel írtam az isten szót is ebben a fiktív példában.

#30: "Ne keress a világban, mert nem leled meg Őt! Keress a szívedben."

Nézd! Ha javasolhatom, mostantól kezdve a magyar szavak olvasását és értelmezését ne a szívedre-, hanem inkább a szemedre és az agyadra bízd.

Olykor az érzelmi ömlengés helyett a praktikumot kellene választanod, mert így még a pénztárnál is át fognak verni.

Sajna, a szívemmel még sosem sikerült egy vizsgámat se abszolválni egyik iskolámban se, és nem kaptam attól se jobb jegyet, ha azt mondtam, hogy a a biológia könyvet a szívemben keresve, helyette Jézust találtam ott.

Amikor ezért a tanár beírta nekem a hatalmas egyest a naplóba, én is ezt mondtam:

#30: "A Szent Lélek akarata legyen meg!"

:[

jan. 19. 15:01
 32/34 anonim ***** válasza:
0%

31. Legyen meg neked is a hited szerint!

Üdv.

jan. 19. 15:30
 33/34 Jégszív ***** válasza:
47%

#1.

Már megint az az "istenverte" Biblia! 😣 Lassan kezdek belefáradni. Aki állandóan a lapjait nyálazza, képtelenség vele érdemi vitát folytatni.

"Ahhoz, hogy megértsük Isten igazságát, alaposan ismerni kell Isten szavát."

Ezt még el is fogadnám. Csakhogy! Ahhoz a TEREMTETT VILÁGÁT, annak működését kéne megismerni, nem pedig holmi ránk kövesedett karakterhalmazt! Valaki álljon már elő a farbával, BIZONYÍTSA be, hogy azok az úgynevezett "igék" valóban tőle származnak!

Ja, hogy a "hit által"...?

Kösz, akkor tényleg nincs, miről beszélni.

jan. 22. 20:45
 34/34 anonim ***** válasza:
Vatikán, Pápaság a bíborba és skarlátba öltözött Nagy parázna.
jan. 24. 01:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!