Mi a különbség a Hetednapi Adventista Egyház és a Keresztény Advent Közösség között?
Szia,
Jómagam több mint 20 évig voltam a Keresztény Advent közösség tagja, majd az évekkel ezelőtt lezajlott nagy visszatérési hullámban én is csatlakoztam a Hetednapi Adventista Egyházhoz. Hitvallás és alapvető tanítások területén nincs semmi különbség, csak az ökumenikus kapcsolatok területén van jelentős különbség, a maroknyi kis Közösség azt gondolja, hogy az Egyház ezen e területen túl liberális, ők nagyobb különállást valósítanak meg. A többség mindkét felekezetben vegetáriánus. Ha E.G.White-ra gondolsz, ő nem volt klasszikus értelemben “alapító”, az tény, hogy a művei nagy tiszteletnek örvendnek mindkét felekezetben, de kultuszról azért nem beszélhetünk.
Bármi kérdésed van még, írj bátran.
Üdv. Péter
9-es:"Nem vegetáriánusok"
A "kerakosok" 90%-a, az "uniósok" 50%-a de, bizony. Ez nem hivatalos statisztika, csupán saját benyomás.
Az "uniós" vegetáriusok aránya emelkedhetett a többszáz, akár több, mint ezer főnyi "kerakos" átáramlás mián az elmúlt évtizedben.
Viszont a párszáz főnyi mo-i "reformadventisták" 100%-a vegetárius...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!