Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit gondoltok a kis keresztény...

Mit gondoltok a kis keresztény felekezetekről? (Hit gyülekezete, baptisták, pünkösdisták, metodisták, adventisták, nazarénusok...)

Figyelt kérdés

A szavazásnál bejelölhetitek hová tartoztok éppen.

NEM a vezetőségükről vagy a szervezetükről szóló vélemények érdekelnek, hanem az elveikről és a hitéletükről szólók.

Tapasztalatok kiemelten érdekelnek (akik tagjai vagy tagjai voltak valamelyiknek, aki kívülállóként ismeri, stb.).

Ha valaki tagja egynek, miért éppen annak a tagja?

jan. 13. 16:09
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

"a feltámadás is csak egyszer történt, nem hetente"

Akkor az mire utal, hogy "valahányszor"?

jan. 14. 19:20
 12/18 anonim ***** válasza:
55%

"valahányszor" Azt jelenti, hogy az eljöveteléig, minden évben.

az első keresztények is, minden évben, Niszán hónap 14. napján tartottak ilyen összejövetelt. Ezt a pászka előzte meg, amit szintén évente tartottak, nem hetente. Ez összhangban van a teljes írással.

(1Korintusz 11:23) . . .az Úr Jézus azon az éjszakán, amelyen elárulták, vett egy kenyeret,

Krisztus a pászka napján vezette be az Úr Vacsoráját, és ezen a napon ölték meg igazságtalanul. A pászkát évente egyszer ünnepelték meg, niszán hó 14-én.

„valahányszor eszitek" Pál olyan szót használt, melynek jelentése ’minden alkalommal’

Jézus egy nevezett napon halt meg, nem hetente.

jan. 14. 20:08
 13/18 IstenGyermeke1 ***** válasza:

#10, 12

Én sehol sem látom az "évente" szót az egészben. A Húsvét (= Dominica Paschæ in Resurrectione Domini, ejtsd: 'Dominkia pászk(h)é in rezurrecione domini')igen, évente egyszer van, a zsidó ünnep mintájára. Az "éventét" csak ti magyarázzátok bele.

Szeretném jelezni, hogy a Nagypénteket is ünnepeljük, mint Urunk szenvedését. Továbbá felhívnám a figyelmedet arra, mi válik jelenvalóvá a szentmisében.

Kérlek, ne ismételd önmagad, és mielőtt kötözködnél, olvasd vissza, miket írtam.

jan. 15. 08:59
 14/18 anonim ***** válasza:

Nem kötözködöm, csak elmondtam a gondolataimat.

Beszélgetni jöttem, nem vitatkozni.

Tegyél belátásod szerint.

jan. 15. 12:10
 15/18 anonim ***** válasza:

#IstenGyermeke1

Amit a Hit Gyüliről írtál, annak semmi köze a Hit Gyülihez. 20 éve járok oda, pontosan tudom, hogy mit tanítanak. A karizma nem cél, hanem eszköz. És nem, a karizmák működése még nem bizonyítják azt, hogy az illető "jó keresztény". A nyelveken szólással kapcsolatban tanulmányozd Pál idevonatkozó leveleit, hasznos lehet.

márc. 3. 22:54
 16/18 IstenGyermeke1 ***** válasza:

Sokszor elolvastam már Szent Pál korintusiakhoz írt levelének a nyelvimáról szóló részét; s magam is tapasztaltam. De, a hitgyüli és egy csomó neoprotestáns egyházak a Szentlélekről (bocs, Szent Lélekről 😁) szóló tanításaiban rengeteg szemléletmódi hibát lehet találni.

Egyébként meg egy csomó hitgyülisnél (meg neoprotestáns gyülibe járónál) látom, hogy csak az a jó, ahol van (általuk elfogadott) karizma, minden más hiteltelen.

márc. 4. 08:47
 17/18 anonim ***** válasza:

"rengeteg szemléletmódi hibát lehet találni"

Csupa fül vagyok.

"csak az a jó, ahol van (általuk elfogadott) karizma, minden más hiteltelen"

Rosszul látod.

márc. 4. 17:25
 18/18 anonim ***** válasza:
A baptistákat 100 millió fővel nem nevezném kisegyháznak, csak Magyarországon nem valami elterjedt.
máj. 6. 00:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!