Mit gondoltok a kis keresztény felekezetekről? (Hit gyülekezete, baptisták, pünkösdisták, metodisták, adventisták, nazarénusok...)
A szavazásnál bejelölhetitek hová tartoztok éppen.
NEM a vezetőségükről vagy a szervezetükről szóló vélemények érdekelnek, hanem az elveikről és a hitéletükről szólók.
Tapasztalatok kiemelten érdekelnek (akik tagjai vagy tagjai voltak valamelyiknek, aki kívülállóként ismeri, stb.).
Ha valaki tagja egynek, miért éppen annak a tagja?
"a feltámadás is csak egyszer történt, nem hetente"
Akkor az mire utal, hogy "valahányszor"?
"valahányszor" Azt jelenti, hogy az eljöveteléig, minden évben.
az első keresztények is, minden évben, Niszán hónap 14. napján tartottak ilyen összejövetelt. Ezt a pászka előzte meg, amit szintén évente tartottak, nem hetente. Ez összhangban van a teljes írással.
(1Korintusz 11:23) . . .az Úr Jézus azon az éjszakán, amelyen elárulták, vett egy kenyeret,
Krisztus a pászka napján vezette be az Úr Vacsoráját, és ezen a napon ölték meg igazságtalanul. A pászkát évente egyszer ünnepelték meg, niszán hó 14-én.
„valahányszor eszitek" Pál olyan szót használt, melynek jelentése ’minden alkalommal’
Jézus egy nevezett napon halt meg, nem hetente.
#10, 12
Én sehol sem látom az "évente" szót az egészben. A Húsvét (= Dominica Paschæ in Resurrectione Domini, ejtsd: 'Dominkia pászk(h)é in rezurrecione domini')igen, évente egyszer van, a zsidó ünnep mintájára. Az "éventét" csak ti magyarázzátok bele.
Szeretném jelezni, hogy a Nagypénteket is ünnepeljük, mint Urunk szenvedését. Továbbá felhívnám a figyelmedet arra, mi válik jelenvalóvá a szentmisében.
Kérlek, ne ismételd önmagad, és mielőtt kötözködnél, olvasd vissza, miket írtam.
Nem kötözködöm, csak elmondtam a gondolataimat.
Beszélgetni jöttem, nem vitatkozni.
Tegyél belátásod szerint.
#IstenGyermeke1
Amit a Hit Gyüliről írtál, annak semmi köze a Hit Gyülihez. 20 éve járok oda, pontosan tudom, hogy mit tanítanak. A karizma nem cél, hanem eszköz. És nem, a karizmák működése még nem bizonyítják azt, hogy az illető "jó keresztény". A nyelveken szólással kapcsolatban tanulmányozd Pál idevonatkozó leveleit, hasznos lehet.
Sokszor elolvastam már Szent Pál korintusiakhoz írt levelének a nyelvimáról szóló részét; s magam is tapasztaltam. De, a hitgyüli és egy csomó neoprotestáns egyházak a Szentlélekről (bocs, Szent Lélekről 😁) szóló tanításaiban rengeteg szemléletmódi hibát lehet találni.
Egyébként meg egy csomó hitgyülisnél (meg neoprotestáns gyülibe járónál) látom, hogy csak az a jó, ahol van (általuk elfogadott) karizma, minden más hiteltelen.
"rengeteg szemléletmódi hibát lehet találni"
Csupa fül vagyok.
"csak az a jó, ahol van (általuk elfogadott) karizma, minden más hiteltelen"
Rosszul látod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!