Baptistáknál, pünkösdistáknál, vagy hasonló kisegyházas vallásnál nem nagyon hallottam válásról. Van ilyen?
Ugyanezt meg tudom erősíteni pünkösdi keresztények esetében is. Felnőtt korunkban merítkeztünk be, saját hitünk és döntésünk eredményeként, nem a nagymama vagy anyós kedvéért.
Ezen felül vettük és vesszük a Szent Lelket, ami mindig megújítja a családunkat, nem pedig szétszakítja.
Szia!
Csatlakozom az előttem szólókhoz, adventistaként mi is az önkéntes választáson alapuló hitvallással egybekötött felnőtt keresztséget gyakoroljuk, így nálunk is viszonylag ritka a válás, de sajnos előfordul. Elsősorban akkor ha valaki megszegi a házastársi esküt és egy harmadikkal megcsalja a másikat. A megcsalás bűnnek: házasságtörésnek számít, így a másik félnek van joga ilyenkor kezdeményezni a válást. Ez nem bűn. A probléma akkor van ha nincs harmadik, és a válás oka nem házasságtörés. Ilyenkor a közösség mindent elkövet azért, hogy segítsen a házas feleknek rendezni a nézeteltéréseket. A közösségünk megelőzés céljából nagyon sok házassággondozó alkalmat szervez, a lelkészeink képzettek ezen a területen és mindent elkövetnek azért, hogy segítsenek a tagoknak abban, hogy boldog és jó házasságban éljenek. Ez folyamatos "munkát" igényel a házastársaktól, de megéri a befektetett munka!
Egy video a témában: [link]
Üdv. Péter
Szia!
Annyira nem ritka szerintem a kisegyházakban se a válás. Adventista voltam 17 évig, sajnos úgy alakult, hogy el is váltam de nem 3. fél miatt. A mi közösségünkben, ami elég kicsi( 20 fő sincs) 3 pár is elvát, ez ugye statisztikailag se alacsony. Egyik esetben se 3. fél miatt. Nem sokkal jobb a helyzet a keresztények között sem mint a világban :(
Sziasztok!
Kedves utolsó! Úgy tűnik, hogy te nem olvasol statisztikákat! A "világban" a házasságok több mint fele végződik válással! [link]
Azért az adventisták közt ez a szám még mindig töredéke ennek! Nézd meg a videót, amit az előző hozzászólásomban belinkeltem!
Üdv. Péter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!