A pünkösdisták tényleg így ünneplik a húsvétot, vagy ez valami mende-monda?
A 90-es években voltam gyerek, akkor kezdtek terjedni az országban ezek az amerikai vallások, mint a pünkösdizmus.
Emlékszem, hogy a nagyim, aki még élt akkor elég vallásos katolikus volt, és a faluban lakott az utcában valami család akik pünkösdisták lettek, és elkezdték kerülni őket a vallásosabb emberek.
Egyszer húsvétkor róluk volt szó, és a nagyim így jellemezte őket megvető hangon: "Húsvétkor kék farmerben mennek templomba, utána sült bárányt esznek és Coca Colát isznak hozzá."
Én a 80-as években voltam gyerek, és a nagymamám (egyedüliként a családban) pünkösdista volt, a gyülekezeti éneklést kísérte harmóniumon. Emlékeim szerint tényleg előfordult, hogy farmerban ment az imaterembe valaki, jellemzően fiatalok, de nem ez volt a jellemző.
Ezek gyülekezetfüggő dolgok, ahány ház, annyi szokás. Számtalan pünkösdista mozgalomhoz tartozó kisegyház létezik, számtalan belsőleg kialakított apró szokással, tilalommal, baromsággal, visszaéléssel stb. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!