Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Akik olvasták a bibliát, mi a...

Akik olvasták a bibliát, mi a véleményetek rola?

Figyelt kérdés
jan. 1. 20:39
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
0%
A minuszólóbajnok masszív ezoterikus, sátánista, okkult személy. A mágusaik is használják, olvassák a Bibliát, csak ippeg sátánista ként. Ez is jó ha nem árt fejbe vésni.
jan. 1. 21:13
 12/21 Metionin ***** válasza:
74%
A mai emberek számára kifejezetten unalmas, nem jó olvasni, nem gördülékeny. De sok hasonló, az írásbeliség kezdetén lejegyzett könyvről/történetről ugyanez mondható el. Tartalmilag teljesen híven tükrözi a korokat, amikor az egyes részeket írták, szerintem nagyon értékes ebből a szempontból, rengeteg társadalmi, kulturális, életmódbeli információt tartalmaz. Másrészt nem különbözik egyéb vallások fennmaradt irodalmától, a történetek egyetemesek, nyilvánvaló célja az adott vallás/isten népszerűsítése mindenáron.
jan. 1. 21:13
 13/21 anonim ***** válasza:
39%
A Biblia egy útmutató+kódrendszer+ bizonyságtétel is, és az egyetlen jelenleg az emberiség kezébe, ami ki tud vezetni egy embert sátán csapdái közül, de csak akkor ha mellette jelen van a Szent Lélek is.. Ezt sem árt tudni. Nélküle az ember olyan mint egy hulló falevél, amit ide oda hánynak, tele sérüléssel, csapdákba lépéssel, kiszolgáltatottsággal...
jan. 1. 21:17
 14/21 anonim ***** válasza:
0%
13 és az egyetlen ami az emberiségre várható dolgokat tökéletes pontossággal hiba nélkül mutatja meg a jövőben. Ezeket hívják próféciáknak. Nem jóslásnak, hanem Prófécia.
jan. 1. 21:20
 15/21 anonim ***** válasza:
28%
Egy ember akkor tud a legkiszolgálltatottabb és a leg becsaphatóbb lenni az elemeknek, ha nem ismeri Isten törvényeit, intéseit, feddéseit. Nem véletlenül íródott az emberiség számára a Példabeszédek könyve. Például.
jan. 1. 21:22
 16/21 anonim ***** válasza:
35%
15+ A Mózesi Törvény például az egész világon a világi törvényalkotás alapja. Ebből indul ki minden ami a Törvénykezéssel kapcsolatos napjainkban.
jan. 1. 21:23
 17/21 anonim ***** válasza:
77%
Én 8 éves gyerekként saját döntésből olvastam el, hittan csak az 1. osztályban volt. Egyébként haladottabb és egyben világtól teljesen elzárkózó voltam a kortársaimmal ellentétben. Én már akkor úgy voltam vele, hogy ezt nem szó szerint és máshogyan kell értelmezni. Vagyis a sorok mögé kell látni. Azóta sok hazugságot gondolok az egyház irányából, spirituális lettem, és nagyrészben egyetértek a mesekönyv jelzővel. Bár tartom azt, hogy nagyon mélyen érteni kell és egy bigott vallásos pontosan nem jól érti. Egyébként meg sem lettem keresztelve, mivel szüleim össze sem házasodtak. Talán nem is akartak volna. Számomra így a legjobb.
jan. 1. 21:29
 18/21 anonim válasza:
74%

Vallási szempontból egyértelmű.

Nem vallási szempontból: az Újszövetség alapvetően jó életvezetési útmutató, ha tudod értelmezni, a Biblia pedig elég jó történelmi leírás és korrajz - egyszer egy muszlim(!) régész könyvét olvastam aki a Bibliát olvasva jutott előre a kutatásában mert a sok "terjengős és felesleges szó" igazából nem az, hanem fontos információk, csak mára a kontextus elveszett. (A régész az egyik ilyen átnevezést ismerte fel, hogy az nem egy agyondícsérés volt, hanem egy adományozott rang, de már nem emlékszem a pontos helyzetre).

És nem a korant hanem a Bibliát kellett hogy használja.

jan. 1. 21:51
 19/21 anonim ***** válasza:
55%

Isten eléggé szadista benne.

Rengeteg a logikátlanság benne.

S ahhoz képest, hogy ez a keresztények szent könyve, nagyon szelektíven tartják be e benne írtakat.

jan. 1. 21:58
 20/21 anonim ***** válasza:
43%

Egyrészt nem egyben kéne olvasni, mint egy regényt, mert a Biblia nem egy könyv, másrészt nem is ilyen céllal íródott.

Illetve kommentár nélkül nem olvasnám. Nem (csak) vallási okból, hanem mert a filológia, az irodalom és a történelemtudomány meggyalázása, ahogy általában ma tanítani szokták.

jan. 2. 06:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!