Akik olvasták a bibliát, mi a véleményetek rola?
Az összes vallás közül, itt van a legtöbb hülyeség, vagy inkább hazugság leírva.
Nincsen semmilyen bizonyíték arra, hogy bibliai szereplők valaha is léteztek volna, az élők sorában. A történelem könyvekben megemlítik őket többszőr is, de hogy mikor született, élete vagy a halálról, szinte semmi, vagy csak ködös megemlítések. Jézus élete is egy hatalmas nagy rejtély, róla sincsen semmilyen bizonyíték, hogy élő, hús vér ember lett volna. Néha megjelennek a neten cikkek, hogy megtalálták jézus sírját, de ezek mind kamu hírek.
Ádám és Éva története, őket teremtette Isten, az első kettő embert. Ők fehérek voltak a biblia szerint. Akkor a színesbőrük, és az Ázsiainak, mégis honnan származnak? Ez csak egy példa a sok közül, amiből még bőven a bibliában. A Biblia, a kereszténység csak egy vakhitet kér a hívőitől, és a sok marha még hisz benne.
Én speciel, sok vallást olvastam, de még a Buddhizmusnak látom a legnagyobb értelmét.
Magyar szakon volt külön tantárgy, amin úgy dolgoztuk fel, mint könyvet, nem volt hozzá a vallásos maszlag.
Az órákat szerettem, de olvasmánynak hihetetlen nehéz, unalmas és vontatott (nyilván nem egy képes gyermekbibliát vagy a kis kék Újszövetséget kellett olvasni), hanem a Károlit.
Minden betűje, minden szava, minden mondta Igaz. A Károli és a King James Bibliának-tegyük hozzá. 22 éve tértünk meg, és azt bánom, hogy nem sokkal korábban.
Viszont azt is hozzá kell tennem, hogy szinte minden esetben a világi emberek nem veszik figyelembe, hogy sok könyv kizárólag a hívőknek ad benne útmutatást, és hogy a Szent Lélek nélkül abszolút félre érthető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!