Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Akik olvasták a bibliát, mi a...

Akik olvasták a bibliát, mi a véleményetek rola?

Figyelt kérdés
jan. 1. 20:39
1 2 3
 1/21 anonim válasza:
48%
Szerintem az alapműveltség része és kötelező olvasmány. Félre ne értsék nem vagyok vallásos, de sokmindenre rávilágít, bár mára az ott leírtak többsége elavult, tekintve, hogy egy teljesen más kor számára íródott, és hogy nem voltak a mai tudás birtokában az emberek. Összességében tanulságos történetek, de sokszor vannak vontatott felesleges részek benne, és olyan mintha zagyvaság lenne, nem tud meg az ember konkrétumot csak utalások szintjén.
jan. 1. 20:46
 2/21 anonim ***** válasza:
14%
Szépek benne a képek.
jan. 1. 20:47
 3/21 anonim ***** válasza:
26%
mesekönyv
jan. 1. 20:47
 4/21 anonim ***** válasza:
37%
Az hogy soha nem lehet tudni, hogy mi mennyire hiteles benne. De az emberiség meg se kerdőjelezi, mert az a "Biblia".
jan. 1. 20:55
 5/21 anonim ***** válasza:
34%

Az összes vallás közül, itt van a legtöbb hülyeség, vagy inkább hazugság leírva.

Nincsen semmilyen bizonyíték arra, hogy bibliai szereplők valaha is léteztek volna, az élők sorában. A történelem könyvekben megemlítik őket többszőr is, de hogy mikor született, élete vagy a halálról, szinte semmi, vagy csak ködös megemlítések. Jézus élete is egy hatalmas nagy rejtély, róla sincsen semmilyen bizonyíték, hogy élő, hús vér ember lett volna. Néha megjelennek a neten cikkek, hogy megtalálták jézus sírját, de ezek mind kamu hírek.

Ádám és Éva története, őket teremtette Isten, az első kettő embert. Ők fehérek voltak a biblia szerint. Akkor a színesbőrük, és az Ázsiainak, mégis honnan származnak? Ez csak egy példa a sok közül, amiből még bőven a bibliában. A Biblia, a kereszténység csak egy vakhitet kér a hívőitől, és a sok marha még hisz benne.

Én speciel, sok vallást olvastam, de még a Buddhizmusnak látom a legnagyobb értelmét.

jan. 1. 21:03
 6/21 anonim ***** válasza:
30%
A vallásokat nem kérdőjelezik meg, ezt jelenti a vallásszabadság.
jan. 1. 21:05
 7/21 anonim ***** válasza:
95%

Magyar szakon volt külön tantárgy, amin úgy dolgoztuk fel, mint könyvet, nem volt hozzá a vallásos maszlag.

Az órákat szerettem, de olvasmánynak hihetetlen nehéz, unalmas és vontatott (nyilván nem egy képes gyermekbibliát vagy a kis kék Újszövetséget kellett olvasni), hanem a Károlit.

8/21 anonim ***** válasza:
28%

Minden betűje, minden szava, minden mondta Igaz. A Károli és a King James Bibliának-tegyük hozzá. 22 éve tértünk meg, és azt bánom, hogy nem sokkal korábban.

Viszont azt is hozzá kell tennem, hogy szinte minden esetben a világi emberek nem veszik figyelembe, hogy sok könyv kizárólag a hívőknek ad benne útmutatást, és hogy a Szent Lélek nélkül abszolút félre érthető.

9/21 anonim ***** válasza:
23%
8+ Nem véletlenül van megemlítve mindig, hogy az olvasását az Új Szövetséggel érdemes kezdeni+és még azt sem veszik észre és figyelembe sokan, hogy ha a környezetük, vagy önmaguk szellemileg terheltek-nem orvosi értelemben-akkor sokkal nehezebb olvasni, mert vagy elalszol rakta, vagy folyik a szemedből a könny, vagy állandóan ásítozol-ez sem véletlen, mert van egyfajta tisztítása is-szellemileg mind az egyénnek, mind ha hangosan olvassa, akkor a körülötte lévő szellemvilág is mozgásba kerül és tisztul.
jan. 1. 21:09
 10/21 anonim ***** válasza:
43%
8+ Én megtérés előtt kézbe sem bírtam venni, miközben majd egy könyvtárnyi könyvön túl voltam és elég olvasott embernek számítottam. Ez volt az a könyv, amit megtérés előtt képtelen voltam 1 oldalnál többet olvasni belőle. Megtérés után-meg a fent említett nehézséget legyűrve már tudtam nem csak olvasni, hanem használni is és még más dolgok is történtek, sok kijelentés, feddés, intés és egyebek is jöttek. De ezek mind kivétel nélkül megtérésem után. Előtte semmi.
jan. 1. 21:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!