Mennyi idő alatt olvastad el a Bibliát? (Szentírást)
Figyelt kérdés
Már 2 hónapja neki álltam, de még csak az 7. könyvnél vagyok. Igaz közben volt egy balesetem, kevés volt az időm.
De a fontos részeket mentem mindig, hogy el ne felejtsem.
2023. okt. 25. 19:31
1/3 anonim válasza:
Én még nem olvastam el a teljes Bibliát, de a Biblia olvasó kalauz segítségével 2-3 év, mivel nem egyszerre kell falni a lapokat, ezen jól esik elgondolkodni, minden könyvénél. Ráadásul ez nem balról jobbra sorban ajánlja a könyveket, hanem úgy hogy érthető legyen, és ne legyen unalmas. Az idő mennyiséget egy barátomtól tudom, ő már elolvasta.
2/3 anonim válasza:
Sosem olvastam el egyszerre az egészet.
Könyvenként olvasom mindig, mikor mit, aztán idővel így ismétlődnek is.
3/3 Dinnye2 válasza:
Neee! A Bibliát nem szabad úgy olvasni! A hittantanárom mondta, hogy azt úgy kell, hogy egyszerűen felcsapod valahol, mert ha az elejétől kezded, akkor nem tudsz úgy elmélyülni benne. Ha meg valamikor felcsapod csak úgy, akkor tudsz koncentrálni. De hagyd, hogy Isten megszólítson! A Bibliának minden kor emberének, mindenkinek külön üzenete van. Ne akard azt elérni, hogy elmondhasd "én kiolvastam a Bibliát!", mert akkor egyenesen hazudnál. A Bibliát nem lehet kiolvasni, ha meg csak átrágod magad rajta, akkor az olyan, mintha egy szót se olvastál volna belőle! De fontos, hogy olvasd a Bibliát, csak ne akard kiolvasni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!