Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha a hívők elköltöznek a...

Ha a hívők elköltöznek a földi életből alszanak vagy nem hanem a Mennybe mennek?

Figyelt kérdés

A Jelenések könyvében ezt találtam:

Jel 6:9 És mikor felnyitotta az ötödik pecsétet, látám az oltár alatt azoknak lelkeit, akik megölettek az Istennek beszédéért és a bizonyságtételért, amelyet kaptak.

Jel 6:10 És kiáltának nagy szóval, mondván: Uram, te szent és igaz, meddig nem ítélsz még, és nem állasz bosszút a mi vérünkért azokon, akik a földön laknak?

Ha alszanak akkor hogyan vannak mégis tudatuknál, hogyan tudják magukról hogy mártírok vagyis megölték őket a hitükért, nagy nagy érdeklődéssel várom a JW-től a bölcs választ.....

2023. dec. 21. 08:50
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:

Kérdező

Már ne haragudj,de úgy éled az életed, ahogy magad akarod.

Nekem semmi közöm hozzá, ha Isten szabad akaratot adott, Én el nem vehetem.

Hogy mi nem ünneplünk, az pedig a mi szabad akaratunk, nem kötelezünk senkit erre. Aki ezek alapján akar élni, az betartja, aki nem, annak nem kell idetartoznia.

"a gonoszoktól visszaveszi az életet"

A halál az élet ellentéte. Tehát ha valaki meghal, akkor nem él.

(Prédikátor 9:5, 6) 5 Mert az élők tudják, hogy meghalnak, de a halottak semmit sem tudnak, és nincs több jutalmuk, mert teljesen elfelejtik őket. 6 Többé nem éreznek szeretetet, gyűlöletet és féltékenységet, és többé nem vesznek részt semmiben sem, ami a nap alatt történik.

Nos ez az egyik vers, amit maga Bölcs Salamon ihletés alatt írt.

(Zsoltárok 146:4) 4 Kimegy a szelleme, ő pedig visszatér a földbe, még aznap semmivé válnak gondolatai.

(Prédikátor 9:10) 10 Mindazt, amit megtehetsz, tedd meg teljes erődből, mert a sírban, ahová mész, nincs munka, tervezés, ismeret vagy bölcsesség.

Ha a Bibliát úgy kell értelmezni, ahogy Isten gondolja

AKKOR MIÉRT NEM ÚGY ÉRTELMEZED ???

Miért képletesen???

A Biblia nem minden verse képletes, ezt senki nem mondta.

Ezt, mint említettem, a szövegkörnyezete, és a teljes Biblia, valamint Isten eredeti szándéka határozza meg.

Ezért ettől függ, hogy mi az ami szemléltetés, és mi nem.

Alapos kutatás van ez mögött.

Itt van pl: a gyehenna, amit a tűz tavaként is ismerünk.

A szó jelentése: "gyehenna": Hinnom völgye.

Az Izraeliták ide dobták a városon kívüla szemetet, ésazoknak a holt testeit,akik méltatlanok voltak a tisztességes temetésre.

Ezt a szemét égető telepet, folyamatosan kénnel táplálták, hogy égjen, és meg semmisüljön a szemét. Ez is hozzájárult ahhoz, hogy ne alakuljanak ki betegségek.

Jézus azért használta ezt a szemléltetést, mert a tűz a teljes megsemmisülés jelképe, a feltámadás lehetősége nélküli halál.

Isten egyébként sem a halál kilátásával teremtette meg az embert.

(2Tesszalonika 1:9) 9 Mivel örök pusztulásra ítélik őket, . . .

(2Péter 3:7) . . .az istentelen emberek ítéletének és elpusztításának napján.

Jézus nemmindig használt szemléltetést,de ha használt, azt nem kell szó szerint venni, mindössze tanítani akart vele valamit. Ellenben félelem keltésre lehetne használni, az igazság szolgáltatást.

2023. dec. 24. 11:26
 32/34 anonim ***** válasza:

30#

Nem.Sosem volt olyan.

Sosem hittek ezekben.

2023. dec. 24. 12:21
 33/34 A kérdező kommentje:

A Prédikátor 9,5-ben nem gondolod hogy Salamon a földön történő dolgokról ír a halottak semmit sem tudnak vagyis ami a földön történik ezekről nem tudnak.

Ezt így értelmezem mert a Jelenések könyvében ezt olvasom:

Jel 6:9 És mikor felnyitotta az ötödik pecsétet, látám az oltár alatt azoknak lelkeit, akik megölettek az Istennek beszédéért és a bizonyságtételért, amelyet kaptak.

Jel 6:10 És kiáltának nagy szóval, mondván: Uram, te szent és igaz, meddig nem ítélsz még, és nem állasz bosszút a mi vérünkért azokon, akik a földön laknak?

Na most itt ugye ellentmondásba kerültél, ilyenkor elterelő művelet hogy a magyarázatot értelmezés kérdésévé alakítjuk

a hamis tanításokat igazolom az Igékkel ami pedig nem passzol és ellentmondásba kerülök azt megmagyarázom a képletes értelmezés kifelyezéssel vagyis az etalon és mérce nem az Isten szava hanem a JW teológia.

Ezért nincs értelme a további irkálásoknak én a Bibliát tekintem alapnak úgy hogy nem akarom meghamisítani Isten kinyilatkoztatását, te pedig a JW teológiát tekinted alapnak és az Igéket úgy forgatod hogy nehogy kiderüljenek a tévedések.

2023. dec. 24. 14:24
 34/34 anonim ***** válasza:
Ez korrekt
2023. dec. 24. 17:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!