Ha a hívők elköltöznek a földi életből alszanak vagy nem hanem a Mennybe mennek?
A Jelenések könyvében ezt találtam:
Jel 6:9 És mikor felnyitotta az ötödik pecsétet, látám az oltár alatt azoknak lelkeit, akik megölettek az Istennek beszédéért és a bizonyságtételért, amelyet kaptak.
Jel 6:10 És kiáltának nagy szóval, mondván: Uram, te szent és igaz, meddig nem ítélsz még, és nem állasz bosszút a mi vérünkért azokon, akik a földön laknak?
Ha alszanak akkor hogyan vannak mégis tudatuknál, hogyan tudják magukról hogy mártírok vagyis megölték őket a hitükért, nagy nagy érdeklődéssel várom a JW-től a bölcs választ.....
20:29
Hagyjad őket, ők nem veszik észre magukat. Én csak röhögni járok ide ebbe a topikba, hogy állítólagos tudálékos emberek akik a szeretetre tanítanának minket nem veszik észre, hogy a vallások valójában csak megosztottságot szülnek. Itt van rá a tökéletes példa.
Ha Te így értelmezed, jogod van hozzá kedves Kérdező.
Azonban Isten személyével és eredeti szándékával összeegyeztethetetlen az általad felvázolt szemlélet, ha a Biblia egészét vesszük alapul.
Az ember nem az égből jött, és ezt maga Jézus is határozottan kijelentette.
(János 8:23) . . .„Ti innen a földről vagytok, én pedig felülről vagyok. Ti ebből a világból vagytok, én nem ebből a világból vagyok.
Ez összhangban van azzal az Isteni szándékkal, amiért embert teremtett, a halál büntetésének kilátása nélkül. A halál sajnálatosan az első ember lázadásának következménye, Jézus halála ezt hivatott feloldani.
Ennél fogva nem az égi életet váltotta meg a haláltól, hiszen azt mondod, hogy ott halhatatlanság van, hanem a földi életet. Sem a judaizmusban, sem az első keresztények nem gondolták, vagy hitték, hogy az embernek van egy halhatatlan része.
Ha pedig Jézus lefizette a megváltás díját, akkor igazságtalanság lenne Isten részéről ezt figyelmen kívül hagyni, és egy más fajta életformában büntetést kiosztani. Ez nincs egyenes arányban sehogy sem Isten igazságosságával. S Jézus halálának az értéke pedig egyenlő a nullával.
Jézus tulajdon képen miért halt meg? Mitől váltott meg? Hiszen ha a "lélek" halhatatlan, akkor kit váltott meg a haláltól és a bűntől?
Isten valamikori választott népe soha nem tanította és gondolta, hogy az embernek van halhatatlan része, mivel az ember nem az égből jött, és a halálakor nem is oda tér vissza, hanem oda ahonnan teremtetett.
Ezt a Bibliában így olvassuk.
Ellenben a kezdetektől fogva tartalmaznia kellene a Bibliának azt, hogy az ember halálakor szellemben az égbe kerül, ahol büntetés vár rá.
Ugyan akkor a sok állat áldozat minek volt szükséges az ember részéről, hogy ideiglenesen fedezze a bűnét, míg Jézus elérkezik?
Teljesen ellent mond Isten földre vonatkozó eredeti szándékának.
Az embernek azért sincs halhatatlan része, mert még az angyalokat sem halhatatlansággal hozta létre. Ez kitűnik abból, hogy Sátán és az angyalai is pusztulásra vannak ítélve.
Az örök büntetés pedig szintén ellent mond Isten igazságos törvényének és az irgalmas személyének.
A Biblia könyvekből áll. A legutolsó bibliai könyv a Jelenések könyve. Ha a kezedbe kerül egy, nyisd ki és nézd meg!
Az ember és az állatok teremtése között van egy nagyon fontos különbség ha elolvasod a verseket biztosan rájössz magad is.
1Móz 2:7 És formálta vala az Úr Isten az embert a földnek porából, és lehellett vala az ő orrába életnek leheletét. Így lőn az ember élő lélekké.
1Móz 2:19 És formált vala az Úr Isten a földből mindenféle mezei vadat, és mindenféle égi madarat, és elvivé az emberhez, hogy lássa, minek nevezze azokat; mert amely nevet adott az ember az élő állatnak, az annak neve.
Sikerült vagy mégsem akkor leírom, az ember részesült Isten örökkévaló Szelleméböl így lett elővé az állatok Isten szavára lettek élőlények, az ember hordoz Isten örökkévaló halhatatlan Szelleméböl ezért van halhatatlan része a halál és a paradicsomból való eltávolítása Isten szükség megoldása volt hogy az emberi szellemet elválasztja a testtől az ember ne váljon olyanná mint a Sátán miután evett volna az élet fajáról is.
A végső igazságszolgáltatások egyik jövőbeni eseményeiről ezeket olvassuk ebben a büntetés nem végső megsemmisülés hanem bizony a gonoszokra szenvedés vár :
Jel 20:10 És az ördög, aki elhitette őket, vetteték a tűz és kénkő tavába, ahol van a fenevad és a hamis próféta; és kínoztatnak éjjel és nappal örökkön örökké.
Ez nagyon is összeegyeztethető az igazságos Istennel mivel a gonoszok amíg szabadon tudtak tevékenykedni csak szenvedéseket okoztak az embereknek és az igazaknak is ezért igazságos Isten részéről ha azt adja nekik amit ők tettek hosszú hosszú ideig.
Kérdezőnek:
(Prédikátor 3:18–20) 18 Azt is mondtam magamban az emberekről, hogy az igaz Isten próbára teszi őket, és megmutatja nekik, hogy olyanok, mint az állatok. 19 Mert az emberek vége hasonló az állatok végéhez, ugyanaz lesz a végük. Ahogy meghal az egyik, úgy meghal a másik is, mindegyikükben ugyanaz a szellem van. Úgyhogy az ember nem áll felette az állatnak, hisz minden hiábavalóság. 20 Mindegyik ugyanarra a helyre megy. Mindegyik a porból lett, és mindegyik a porba tér vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!