Milyen kérdéssel lehet megfogni a szombatistákat/adventistákat, hogy ellen tudjunk állni a hittérítésüknek? Mi az amiben teljesen különböznek a református vagy a katolikus vallastol? A Jehova szektahoz hasonlítanak?
50.Hsz!
Jel Isten és gyermekei között.
Mivel ezt a jelet a teremtés 7.napján rögzítette,az Ádám minden leszármazottjára vonatkozik.
Nyilván,ha azt a jelet időközben megváltoztatta volna,akkor más lenne a helyzet,de Isten nem a változtatások istene. Ő és szava örök!
Ez van írva:
"Szólj majd Izrael fiaihoz, és mondd nekik: Vigyázzatok, hogy szombatomat megtartsátok, mert jel az közöttem és közöttetek nemzedékről nemzedékre, hogy tudjátok, hogy én, az Úr szentséget kívánok tőletek."
Eszerint Isten,csak a zsidók istene,és nem akarja,hogy mások neki szenteljék magukat?
Gondolkozz!... Nem fáj!
Értem én, ha már érvek nincsenek, akkor marad a személyeskedő sértegetés :)
De akkor körül is metélkedtél, igaz? Mert az is pont olyan jel, mint a szombat.
Akkor lehet az az ige téves, mert elég egyértelműen az is jel Isten és népe között. Vagy te mást olvastál?
"Természetesen olyan ágazatok,mint az egészségügy,atomreaktor,stb. szombaton is működik."
működik, mert EMBEREK DOLGOZNAK ezekben az ágazatokban
akkor ezek az emberek mit "érdemelnek"? mit mond a szombati munkavégzésről a Biblia?
és a péntek estére vonatkozóan is várom a választ szeretettel
köszönöm
57.Hsz!
A bibliai elv szerint minden elkerülhetetlen,illetve hétköznap el nem végezhető munkát el kell végezni szombaton.
A szombat-bibliai felfogás szerint- péntek naplementétől szombat naplementéig tart.
A Bibliai elv szerint még kalász sem törhető szombaton, Jézus egyedül a gyógyítást engedte meg.
"elkerülhetlen" - nekem ez túlságosan rugalmasan értelmezhető. például a #44-ben említett hengermű elkerülhetetlen? és biztos vagyok benne, hogy a Nyíregyházán a LEGO-ban is dolgoznak szombaton - az elkerülhetetlen?
és szintén a #44-ből: van olyan a Bibliában, hogy a szombaton kívül más napon nem lehet pihenni?
köszönöm a válaszokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!