Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen kérdéssel lehet megfogn...

Kenorcsi kérdése:

Milyen kérdéssel lehet megfogni a szombatistákat/adventistákat, hogy ellen tudjunk állni a hittérítésüknek? Mi az amiben teljesen különböznek a református vagy a katolikus vallastol? A Jehova szektahoz hasonlítanak?

Figyelt kérdés
2023. dec. 19. 11:14
1 2 3 4 5 6 7
 51/69 anonim ***** válasza:
0%

50.Hsz!

Jel Isten és gyermekei között.

Mivel ezt a jelet a teremtés 7.napján rögzítette,az Ádám minden leszármazottjára vonatkozik.

Nyilván,ha azt a jelet időközben megváltoztatta volna,akkor más lenne a helyzet,de Isten nem a változtatások istene. Ő és szava örök!

2024. jan. 22. 19:47
 52/69 anonim ***** válasza:
Miért másítod meg Isten szavát? Azt írja, hogy közte és Izrael fiai közt jel.
2024. jan. 22. 20:00
 53/69 anonim ***** válasza:
0%

Ez van írva:

"Szólj majd Izrael fiaihoz, és mondd nekik: Vigyázzatok, hogy szombatomat megtartsátok, mert jel az közöttem és közöttetek nemzedékről nemzedékre, hogy tudjátok, hogy én, az Úr szentséget kívánok tőletek."

Eszerint Isten,csak a zsidók istene,és nem akarja,hogy mások neki szenteljék magukat?

Gondolkozz!... Nem fáj!

2024. jan. 23. 06:06
 54/69 anonim ***** válasza:
100%

Értem én, ha már érvek nincsenek, akkor marad a személyeskedő sértegetés :)

De akkor körül is metélkedtél, igaz? Mert az is pont olyan jel, mint a szombat.

2024. jan. 23. 17:57
 55/69 anonim ***** válasza:
51%
A körülmetélkedés eltörlésére viszont van íge.
2024. jan. 24. 04:50
 56/69 anonim ***** válasza:

Akkor lehet az az ige téves, mert elég egyértelműen az is jel Isten és népe között. Vagy te mást olvastál?

2024. jan. 24. 17:34
 57/69 anonim válasza:

"Természetesen olyan ágazatok,mint az egészségügy,atomreaktor,stb. szombaton is működik."

működik, mert EMBEREK DOLGOZNAK ezekben az ágazatokban

akkor ezek az emberek mit "érdemelnek"? mit mond a szombati munkavégzésről a Biblia?

és a péntek estére vonatkozóan is várom a választ szeretettel

köszönöm

2024. jan. 29. 06:14
 58/69 anonim ***** válasza:
0%

57.Hsz!

A bibliai elv szerint minden elkerülhetetlen,illetve hétköznap el nem végezhető munkát el kell végezni szombaton.

A szombat-bibliai felfogás szerint- péntek naplementétől szombat naplementéig tart.

2024. jan. 31. 06:34
 59/69 anonim ***** válasza:

A Bibliai elv szerint még kalász sem törhető szombaton, Jézus egyedül a gyógyítást engedte meg.

2024. jan. 31. 11:59
 60/69 anonim válasza:

"elkerülhetlen" - nekem ez túlságosan rugalmasan értelmezhető. például a #44-ben említett hengermű elkerülhetetlen? és biztos vagyok benne, hogy a Nyíregyházán a LEGO-ban is dolgoznak szombaton - az elkerülhetetlen?

és szintén a #44-ből: van olyan a Bibliában, hogy a szombaton kívül más napon nem lehet pihenni?

köszönöm a válaszokat

2024. jan. 31. 18:11
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!