Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen kérdéssel lehet megfogn...

Kenorcsi kérdése:

Milyen kérdéssel lehet megfogni a szombatistákat/adventistákat, hogy ellen tudjunk állni a hittérítésüknek? Mi az amiben teljesen különböznek a református vagy a katolikus vallastol? A Jehova szektahoz hasonlítanak?

Figyelt kérdés
2023. dec. 19. 11:14
1 2 3 4 5 6 7
 11/69 anonim ***** válasza:
100%
Ha a Jehova tanúinak sikerül is feltenned olyan kérdést amire nincs válasz azzal max azt éred el hogy felajánlják hogy egy másik időpontban felkeresnek csak a válasszal:D
2023. dec. 19. 19:38
 12/69 anonim ***** válasza:
40%

11.Hsz!

Én feltettem olyan kérdést az"engem egy évig tanító"JT-nak,amire nem volt válasza s a következő alkalommal két főnökével jöttek.

Miután kérdéseimre nyakatekert mellébeszéléssel válaszoltak a JT hamistanításaikból és Bibliával nem voltak képesek azt alátámasztani,ott hagytak engem,"átadva az örök kárhozatnak".

2023. dec. 19. 20:21
 13/69 anonim ***** válasza:
83%

"Az adventisták alapvető különbsége minden más vallástól,hogy Krisztushoz igyekeznek vezetni s nem valláshoz és azok szent hagyományaihoz,szokásaihoz."

Minden egyes keresztény felekezet ezt mondja magáról, akkor ebben se annyira különlegesek. Egyetlen különlegessége az adventistáknak, hogy egyetlen más vallás vagy felekezet sem adott annyi hamis világvége jóslatot még.

2023. dec. 19. 22:00
 14/69 anonim ***** válasza:
7%

13.Hsz!

A HN Adventista Egyház,már alapításakor kijelentette-a miller mozgalom tanúlságaiból tanulva-hogy Jézus Krisztus 2. eljövetele idejét lehetetlen kiszámolni,vagy megjósolni.

Ennek ellenére több adventista újra és újra próbálkozott ezzel,aminek következménye mindig,a közösségből való kizárásuk lett a következménye.

A 2. advent megjósolása tehát sosem volt az adventista felekezet tévedése,hane az adventista renitens önfejűek egyéni akciói.

2023. dec. 19. 22:19
 15/69 anonim ***** válasza:
85%

Mivel a Bibliát többféle képpen is lehet értelmezni, szimplán annyi történt hogy az ő felfogásuk nem egyezett a tiéddel.

Az ő szemszögükből te értetlen meg makacskodó voltál, a te szemszögedből meg ők nem tudták megmagyarázni a dolgot

2023. dec. 19. 22:24
 16/69 anonim ***** válasza:
0%

15.Hsz!

Nem!

"Csőbe húztam őket" és önellentmondásba keveredtek.

2023. dec. 20. 00:04
 17/69 anonim ***** válasza:
81%

Az egy kulon kerdes lehetne, hogy mi az, hogy "szekta".

Szerintem a hetednapi adventista egyhaz nem szekta. Egy protestans kereszteny felekezet, amely ket fo dologban kulonbozik a reformatusoktol: 1. a szombatot tartjak az Ur napjanak, nem a vasarnapot, es majdnem egesz napos programot tartanak szombaton, nemcsak egy istentiszteletet 2. nagy hangsulyt fektetnek az Ur masodik eljovetelere, innen a nevuk: adventista.

1830 korul alapitottak az USA-ban, es a Biblia mellett az alapito profetanojuk Ellen G White irasaira hagyatkoznak. Altalaban vegetarianusok. En ugy tudom, pl. a reformatusok nem kozositik ki oket, es a teologiajuk osszessegeben hasonlit a reformatusra. Jehova tanuihoz egyaltalan nem hasonlitanak.

Az adventistakat es mas hivoket nem kell sehogy "megfogni". Ha az utcan talalkozol teritokkel, akkor azt mondod, hogy ez nem erdekel, viszontlatasra, es a torveny szerint nem zaklathat tovabb.

Nem tudom, hogy ezzel a csaladba kerulo adventistaval milyen gyakran kell talalkoznod es mennyi idore. Szerintem keruljetek a vallas temat, az a legegyszerubb, es legyel joindulatu. Az adventistak nagy resze teljesen normalis. En ebbol indulnek ki, es maganugykent kezelnem a dolgot.

2023. dec. 20. 00:21
 18/69 anonim ***** válasza:
73%

Had kérdezzek én is tőled valamit Barátom:

Miért akarsz áttéríteni a keresztény hitről a keresztény hitre, Testvérem az Úrban?

Mondjuk valahogy így

2023. dec. 20. 00:34
 19/69 anonim ***** válasza:
20%

Én az összes vallásra egy szektaként tekintek amik közül sokan már világnagyságúak. Nem értem ezt a fölösleges csámcsogást. Mindenki azt hiszi, vagy azt akarja hinni, hogy az ő hite az ő Istene az egyetlen és az igazi.

És mi van hogyha én azt mondom, hogy a Transformerekben hiszek? Nyilván senki se fog nekem hinni és kiröhögnek, de vajon 2000 év távlatával? Tegyük fel, hogy világ vallás lesz a Transformers hit. Létezni fognak attól még mert én korábban ezt meséltem az embereknek? Valaki más meg ezzel párhuzamosan egy másik kontinensen meg a homok isten kultuszát kezdi el terjeszteni. Szóval annyira teljesen fölösleges ezen rugózni. Nézzétek vissza ezeket a majmokat, például azt aki azzal fenyegetett, hogy jó leszek Isten haragjának. Most egy ilyen kijelentés után bátran kimerem mondani, hogy egy ilyen ember pont ne oktasson ki a szeretetről és az elfogadásról miközben több gyűlölet és korlátoltság van benne mint a panelházban ahol élek. Aztán lehet itt fenyegetni Isten, Ördög és más Bibliából kiragadott történetekkel, nem nagyon fog meghatni. Mindenkinek további jó vitatkozást kívánok a semmiről!

2023. dec. 20. 11:00
 20/69 anonim ***** válasza:
8%

19# Kedves talán jól kellene gondolkodnod a saját érdekedben. A gyűlölet és korláltoltság Tebenned van...sajnos, mint eddig is tapasztaltuk. Maradjunk annyiban, hogy nekem a kisujjamban több kedvesség van, mint Neked az egész testedben. Hála Istennek! Nem az én érdemem.

Lejöttem a földszintre, hátha vki ébredezik és feljebb

szeretne jönni.

Korán jöttem.

2023. dec. 20. 13:33
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!