Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen kérdéssel lehet megfogn...

Kenorcsi kérdése:

Milyen kérdéssel lehet megfogni a szombatistákat/adventistákat, hogy ellen tudjunk állni a hittérítésüknek? Mi az amiben teljesen különböznek a református vagy a katolikus vallastol? A Jehova szektahoz hasonlítanak?

Figyelt kérdés
2023. dec. 19. 11:14
1 2 3 4 5 6 7
 21/69 anonim ***** válasza:
86%

Akkor a hamis próféta White asszony nem volt adventista? Mert ő is jósolgatott ez ügyben, méghozzá többször is.

2023. dec. 20. 14:23
 22/69 anonim ***** válasza:
0%

21.Hsz!

EG White NEM jósolgatott,miután egyházzá szerveződtek.

2023. dec. 20. 16:45
 23/69 anonim ***** válasza:
86%

Hogyne jósolt volna, lehet nem egy konkrét dátumot, de több időpontot is meghatározott, hogy eddig vagy addig meg kell történnie. Amit persze tolt kifelé, ahogy nem lett semmi.

1850 nyarán ezt jósolta az utolsó 7 csapással kapcsolatban:

"De az idő már-már lejár, és amit mi azelőtt éveken át tanulhattunk, arra nekik csak néhány hónapjuk lesz."

1856-ban így vizionálta a gyorsan bekövetkező véget:

"Láttam, hogy az a gyors mű, melyet Isten e földön végez, csakhamar igazságban megrövidíttetik, s hogy a hírnököknek gyorsan ki kell menniük útjaikra, hogy felkutassák Isten szétszórt nyáját."

"A nagy rostálás máris megkezdődött... Majd láttam, hogy a Mindenható ítéletei gyorsan jönnek s kértem az angyalt, hogy ő maga szóljon a néphez."

1865-ben így jósolt a végről:

"Rémítő események állnak közvetlenül előttünk. A nyomorúság olyan ideje, amely próbára fogja tenni jellemük értékét... hiszed-e, hogy minden dolog vége elérkezett, hogy a történelem eseményei sebesen lezárulnak?"

Majd 1889-ben azt jósoltak, hogy mér az akkor élők idejében eljön a vég, picit később azt jósolta, 1901 körül mindenki sorsa eldől, 1904-re már Jézus mindjárt itt volt, aztán lehetne folytatni a hamis próféta hamis jóslatait a be nem következett végről.

Persze ezekben a jóslásokban mindig Istenre vagy angyalokra hivatkozik, hogy vitték neki az üzeneteket, de kérdem én, ha valóban fentről jött és nem ő találta ki, akkor milyen angyaloktól jöhetett? Küldött Isten sorozatosan olyan félrevezető, hazug üzeneteket a Bibliában? Ha nem, akkor ki mondott ilyeneket az embernek, esetleg a sátán és az ő angyalai?

2023. dec. 20. 17:14
 24/69 anonim ***** válasza:
0%

23.Hsz!

Nem találtam egyik idézetben sem idői jóslatot.

Te láttál ilyet?

Az Adventista felekezetet 1863.Máj.21-én alapították.

EG White 1844 nagy csalódása után NEM adott idői jóslatot Krisztus 2. eljövetelére.

2023. dec. 20. 19:03
 25/69 anonim ***** válasza:
100%

Olvasd el jobban, egyikben például azt írja, hogy már elkezdődött, másikban azt, hogy néhány hónap van hátra. Mi ez, ha nem időpont?

Ha rendelsz tőlem egy tervet és én azt mondom, hogy 1 hónap múlva gyere érte, akkor te hülyén fogsz állni nekem, mert nem tudod, hogy mikor kell?

Az összes idézet 1844 utáni.

2023. dec. 20. 19:59
 26/69 A kérdező kommentje:

Számomra az a legfontosabb, hogy ismerje el a Szentháromságot, (Atya, Fiú, Szentlélek) fogadja el, hogy Jézus Krisztus az Isten Fia, meghalt értünk hogy nekünk örök életünk legyen.

Hiszem és vallom, hogy Jézus Isten Fia, Ő a második Isteni személy.

Benne élünk, mozgunk, létezünk.

Ezt nem tudom, hogy az adventisták hiszik-e?

Köszönöm mindenkinek mevtisztelő válaszát.

2023. dec. 20. 20:11
 27/69 anonim ***** válasza:
76%

En olvastam White egyik könyvet anno

Az embernek megposshad tőle a bele es a lelke...Tipik avittos,vallásos halandzsa volt vegig...úgy égett a kazánban hogy a mennyből is tapsoltak hozzá.

Mikor az vallasos tanulatlanság grafoman kényszercselekvéssel es kielegitetlenséggel párosul= E G White...

Es még ő a kisebb fény?

1 mondata nem volt ami igei lett volna.

Fentebb láthattuk..a handabanda az ment..a sok éves elősködés a gyülekezet pénzén ment.

Akik ismertek es nem segítettek gyógykezeléshez,hibásak hogy abban a beteg psziches,paranoid állapotban hagyták vallásos fecniket irkálni.

White könyvei ma nem léteznének ha akkor már alkalmazzák a Frontin nevű gyógyszert.

2023. dec. 21. 20:50
 28/69 anonim ***** válasza:
54%

Minden kérdésedre Igen a válasz s ha nem hiszed,olvasd el magad:

[link]

2023. dec. 21. 21:18
 29/69 anonim ***** válasza:
0%

27.Hsz!

Városomban-Békésen-van egy piactér. A közepén valaha állt egy kolbászsütő bolt.

Amikor piacra mentem és a szél felém hozta a sültkolbász nehéz,zsíros szagát,majd kifordult a gyomrom. Én ezt nem akartam!

El voltam képedve azoktól az emberektől,akik ettől a szagtól ellenállhatatlan étvágyat éreztek sültkolbászt enni!

Miben különböztünk?

Csupán a neveltetésünkben.

Amint egy átlag embernek kifordul a gyomra egy kínai negyedben a polip,sült kígyó és más a kultúránktól idegen ételektől,nekem a sült zsírtól.

Neked,kultúrád miatt van megvetésed EG White könyvei iránt....Azok az írások iránt,amelyek milliók életét,örökéletét vitték karnyujtásnyira.

Amint nekem nem ártana a sültkolbász, neked is jót hozhatna az életedbe EG White ihletett szava.

Természetesen az ő könyveit sem Isten Lelke diktálta,amint a Bibliát sem.

Az író személye volt ihletve,amit ő,a legjobb tudása szerint leírt.

Mint gyarló ember hibákat követett el életében és az írásaiban s ő kérte,hogy amikor valaki egy hibát,netán tévedést talál írásaiban,jelezze azt. Sosem gondolta magát tévedhetetlennek.(Sajnos ez nem igaz sok adventista fannjára.)

2023. dec. 21. 21:35
 30/69 anonim ***** válasza:
72%

Ha anno White szedi rendszeresen!a Frontint ez a parbeszéd nem jött volna letre.

Tudod Te is: mondj nem pozitívat White ról,megfagy a levegő a gyüliben.

De a teologiaja sem helytalló szerintem.

Nagy csapas volt a léte az evangéliumra

2023. dec. 21. 22:06
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!