Milyen kérdéssel lehet megfogni a szombatistákat/adventistákat, hogy ellen tudjunk állni a hittérítésüknek? Mi az amiben teljesen különböznek a református vagy a katolikus vallastol? A Jehova szektahoz hasonlítanak?
Hol találsz olyat az Újszövetségben, hogy a szombat jel Isten és a keresztények között?
Jézus elküldte Szent Szellemét, a Segítőt, aki elvezet minden igazságra. Kérdezzétek meg, már ha kértetek a Mennyei Édesapánktól, hogy adjon Nektek is...
Bennem szombaton van úgymond pihenés....de én nem követtem soha egyházi, vallásos tanításokat, mióta Jézust követem. Csak is Jézust figyelem, mit tanít - Szent Szelleme által eszembe is juttatja.
Különben az Ő szeretetét kellene átadnunk mindenkinek, azzal tartozunk egymásnak. Amikor Ő meg van lehetünk az Ő tanítványai.
Áldjon meg Benneteket az Úr Jézus Krisztus.
nem ismerem jól a Bibliát
olyan van benne, hogy a szombaton kívül más napon nem lehet pihenni?
és írja, hogy péntek naplemente után az már szombat? (ez itt minálunk decemberben azt jeleni, hogy akár már péntek 16:30-kor szombat van)
és a szombati kötelező pihenésről: vannak olyan munkahelyek, ahol nem lehet megállni; mi történne például a hengerművekben a világon, ha minden péntek este leállnának?! mire újraindulnának a megfelelő paraméterekkel, lehetne újra leállni
előre is köszönöm a válaszokat
44.Hsz!
A Biblia szerint Isten örökkévaló szava ezt parancsolta az embernek:
"Hat napon át munkálkodjál, és végezd minden dolgodat;De a hetedik nap az Úrnak a te Istenednek szombatja: semmi dolgot se tégy azon se magad, se fiad, se leányod, [se] szolgád, se szolgálóleányod, se barmod, se jövevényed, a ki a te kapuidon belõl van;Mert hat napon teremté az Úr az eget és a földet, a tengert és mindent, a mi azokban van, a hetedik napon pedig megnyugovék. Azért megáldá az Úr a szombat napját, és megszentelé azt."(2 Móz 20:9-11)
Izraelben nincs munka szombaton és mégsem omlik össze ettől az ország.
Természetesen olyan ágazatok,mint az egészségügy,atomreaktor,stb. szombaton is működik.
"A Biblia szerint Isten örökkévaló szava ezt parancsolta az embernek:"
Ha megnézzük a tágabb szövegkörnyezetet, akkor nem a zsidóknak parancsolta ezt? Mintha lemaradt volna ez az "apró" részlet.
46.Hsz!
Hadd válaszoljon erre a Biblia!
"Így készült el az ég és a föld és azok minden serege.A hetedik napra elkészült Isten a maga alkotó munkájával, és megpihent a hetedik napon egész alkotó munkája után.Azután megáldotta Isten a hetedik napot, és megszentelte azt, mert azon pihent meg Isten egész teremtő és alkotó munkája után.Ez az ég és a föld teremtésének története."(1 Móz 2:1-4)
Szerintem Ádám és Éva nem voltak zsidók.(A zsidók névadója Juda,több,mint 1000 év múlva született!)
A Biblia válaszoljon, csak rossz helyről idéztél. Lehet nem vetted észre, de utóbbi alkalommal a Teremtés könyvéből idéztél, felette pedig a Kivonulás könyvéből.
De akkor nézzük innen:
"Én, az Úr, vagyok a te Istened, aki kihoztalak téged Egyiptom földjéről, a rabszolgaság házából."
Kinek szól itt Isten, kiket hozott ki Egyiptomból? Kik "Izrael fiai" ugyanebben a fejezetben, akikhez beszél?
"Ezt mondd Izrael fiainak: Magatok láttátok, hogy az égből szóltam hozzátok."
Tehát kikhez szólt?
Vagy ha ez nem elég egyértelmű számodra, akkor nézzük szintén a Kivonulás könyvéből:
"Szólj majd Izrael fiaihoz, és mondd nekik: Vigyázzatok, hogy szombatomat megtartsátok, mert jel az közöttem és közöttetek nemzedékről nemzedékre, hogy tudjátok, hogy én, az Úr szentséget kívánok tőletek."
Nem idéztem rossz helyről!
Az egy dolog,hogy Isten kiválasztotta Ábrahámot,hogy Őt kövesse és megáldhassa s így a teremtéskor már rögzített isteni szeretet törvényét bízta rájuk,hogy boldogulhassanak.
Mivel a kiválasztott nép elfelejtette az isteni szeretetet,kőbe kellett vésnie annak csontvázát,melyet Egyszülött Fia töltött meg lágy részekkel és élettel.
Igen!
Isten minden gyermekének adta a "Szeretet törvényét"s NEM csak a zsidóknak!
"Szólj majd Izrael fiaihoz, és mondd nekik: Vigyázzatok, hogy szombatomat megtartsátok, mert jel az közöttem és közöttetek nemzedékről nemzedékre, hogy tudjátok, hogy én, az Úr szentséget kívánok tőletek."
Kik között lesz jel a szombat az idézet szerint?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!