Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen kérdéssel lehet megfogn...

Kenorcsi kérdése:

Milyen kérdéssel lehet megfogni a szombatistákat/adventistákat, hogy ellen tudjunk állni a hittérítésüknek? Mi az amiben teljesen különböznek a református vagy a katolikus vallastol? A Jehova szektahoz hasonlítanak?

Figyelt kérdés
2023. dec. 19. 11:14
1 2 3 4 5 6 7
 41/69 anonim ***** válasza:
83%
Ok...ne is vegyünk levegőt szombaton..
jan. 9. 21:51
 42/69 anonim ***** válasza:

Hol találsz olyat az Újszövetségben, hogy a szombat jel Isten és a keresztények között?

jan. 9. 21:51
 43/69 anonim ***** válasza:
11%

Jézus elküldte Szent Szellemét, a Segítőt, aki elvezet minden igazságra. Kérdezzétek meg, már ha kértetek a Mennyei Édesapánktól, hogy adjon Nektek is...

Bennem szombaton van úgymond pihenés....de én nem követtem soha egyházi, vallásos tanításokat, mióta Jézust követem. Csak is Jézust figyelem, mit tanít - Szent Szelleme által eszembe is juttatja.

Különben az Ő szeretetét kellene átadnunk mindenkinek, azzal tartozunk egymásnak. Amikor Ő meg van lehetünk az Ő tanítványai.

Áldjon meg Benneteket az Úr Jézus Krisztus.

jan. 10. 09:24
 44/69 anonim válasza:

nem ismerem jól a Bibliát

olyan van benne, hogy a szombaton kívül más napon nem lehet pihenni?

és írja, hogy péntek naplemente után az már szombat? (ez itt minálunk decemberben azt jeleni, hogy akár már péntek 16:30-kor szombat van)

és a szombati kötelező pihenésről: vannak olyan munkahelyek, ahol nem lehet megállni; mi történne például a hengerművekben a világon, ha minden péntek este leállnának?! mire újraindulnának a megfelelő paraméterekkel, lehetne újra leállni

előre is köszönöm a válaszokat

jan. 11. 09:02
 45/69 anonim ***** válasza:
0%

44.Hsz!

A Biblia szerint Isten örökkévaló szava ezt parancsolta az embernek:

"Hat napon át munkálkodjál, és végezd minden dolgodat;De a hetedik nap az Úrnak a te Istenednek szombatja: semmi dolgot se tégy azon se magad, se fiad, se leányod, [se] szolgád, se szolgálóleányod, se barmod, se jövevényed, a ki a te kapuidon belõl van;Mert hat napon teremté az Úr az eget és a földet, a tengert és mindent, a mi azokban van, a hetedik napon pedig megnyugovék. Azért megáldá az Úr a szombat napját, és megszentelé azt."(2 Móz 20:9-11)

Izraelben nincs munka szombaton és mégsem omlik össze ettől az ország.

Természetesen olyan ágazatok,mint az egészségügy,atomreaktor,stb. szombaton is működik.

jan. 22. 06:30
 46/69 anonim ***** válasza:
83%

"A Biblia szerint Isten örökkévaló szava ezt parancsolta az embernek:"

Ha megnézzük a tágabb szövegkörnyezetet, akkor nem a zsidóknak parancsolta ezt? Mintha lemaradt volna ez az "apró" részlet.

jan. 22. 17:13
 47/69 anonim ***** válasza:
0%

46.Hsz!

Hadd válaszoljon erre a Biblia!

"Így készült el az ég és a föld és azok minden serege.A hetedik napra elkészült Isten a maga alkotó munkájával, és megpihent a hetedik napon egész alkotó munkája után.Azután megáldotta Isten a hetedik napot, és megszentelte azt, mert azon pihent meg Isten egész teremtő és alkotó munkája után.Ez az ég és a föld teremtésének története."(1 Móz 2:1-4)

Szerintem Ádám és Éva nem voltak zsidók.(A zsidók névadója Juda,több,mint 1000 év múlva született!)

jan. 22. 18:16
 48/69 anonim ***** válasza:
83%

A Biblia válaszoljon, csak rossz helyről idéztél. Lehet nem vetted észre, de utóbbi alkalommal a Teremtés könyvéből idéztél, felette pedig a Kivonulás könyvéből.

De akkor nézzük innen:

"Én, az Úr, vagyok a te Istened, aki kihoztalak téged Egyiptom földjéről, a rabszolgaság házából."

Kinek szól itt Isten, kiket hozott ki Egyiptomból? Kik "Izrael fiai" ugyanebben a fejezetben, akikhez beszél?

"Ezt mondd Izrael fiainak: Magatok láttátok, hogy az égből szóltam hozzátok."

Tehát kikhez szólt?

Vagy ha ez nem elég egyértelmű számodra, akkor nézzük szintén a Kivonulás könyvéből:

"Szólj majd Izrael fiaihoz, és mondd nekik: Vigyázzatok, hogy szombatomat megtartsátok, mert jel az közöttem és közöttetek nemzedékről nemzedékre, hogy tudjátok, hogy én, az Úr szentséget kívánok tőletek."

jan. 22. 18:26
 49/69 anonim ***** válasza:
51%

Nem idéztem rossz helyről!

Az egy dolog,hogy Isten kiválasztotta Ábrahámot,hogy Őt kövesse és megáldhassa s így a teremtéskor már rögzített isteni szeretet törvényét bízta rájuk,hogy boldogulhassanak.

Mivel a kiválasztott nép elfelejtette az isteni szeretetet,kőbe kellett vésnie annak csontvázát,melyet Egyszülött Fia töltött meg lágy részekkel és élettel.

Igen!

Isten minden gyermekének adta a "Szeretet törvényét"s NEM csak a zsidóknak!

jan. 22. 19:34
 50/69 anonim ***** válasza:

"Szólj majd Izrael fiaihoz, és mondd nekik: Vigyázzatok, hogy szombatomat megtartsátok, mert jel az közöttem és közöttetek nemzedékről nemzedékre, hogy tudjátok, hogy én, az Úr szentséget kívánok tőletek."

Kik között lesz jel a szombat az idézet szerint?

jan. 22. 19:39
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!