Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ellen G. White tényleg plagizá...

Ellen G. White tényleg plagizált és hamis próféta volt, vagy csak próbálják rossz színben feltüntetni?

Figyelt kérdés
Én eddig 2 könyvét olvastam, de azokban szimpatikus volt, amiket írt. Viszont lehettek olyan gyengeségei/tévedései (kinek nincsenek?), amiket talán nem ismert be, hanem megpróbálta elfedni őket, ezért is vannak sokan rossz véleménnyel róla.
2023. nov. 28. 11:20
1 2 3 4
 11/38 Katagi ***** válasza:
20%
Én nagyon sok könyvét olvastam E.G.Whitenak, és nagyon szeretem őket. Csodálatosan ír. Meggyőződésem, hogy ihletett író.
2023. nov. 30. 23:41
 12/38 anonim ***** válasza:
8%

Csak nem mindegy ki ihleti.

Én meg sok női tanitót hallottam és egyikre se tudtam azt mondani, hogy ez ajándék nála.

2023. dec. 1. 14:34
 13/38 A kérdező kommentje:

#12: Avilai Szent Teréz könyveit olvastad? Ha nem, akkor ajánlom.

Szerintem ez nem ilyen fekete vagy fehér, hogy Ellen White teljesen biztosan "próféta" volt, vagy teljesen biztos, hogy a Sátán ihlette, és minden ferdítés volt, amit mondott. Valahol a kettő között lehet az igazság.

2023. dec. 1. 17:41
 14/38 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen biztos, hogy nem volt próféta, az túlzás lehet, hogy a sátán ihlette (mindenben).

2023. dec. 1. 19:58
 15/38 anonim ***** válasza:
20%

5-ös:"kötelező érvényűnek tartják a legtöbb mózesi törvény betartását?"

Épp az előtted szóló 4-es meg azt mondja, hogy nem tartják a legtöbb mózesi törvény betartását kötelező érvényűnek: egyféle szőttes, megkövezés...

2023. dec. 2. 11:15
 16/38 anonim ***** válasza:
17%

8-as:"A Bibliát fundamentalista módon értelmezik, tehát konkrétan a teljes tudományos világképet elvetik"

Laposföldesek...?

2023. dec. 2. 11:17
 17/38 anonim ***** válasza:
20%

6-os: "hét első napját"

Annyira "különleges" nap volt ez a számukra, hogy csak közönségesen a hét első napjának nevezték s nem "Úr napjának", "Feltámadás napjának" vagy "Krisztus napjának"? Míg a hetednapot még a pogány származású Lukács is szombatnak nevezte Krisztus föltámadása után évtizedekkel, pedig hát az olyan fúj, fúj, törvényeskedős, zsidós dolog, nemde?

;-)

"amikor [t. i. vásárnapon] később az apostolok összegyűltek kenyértörésre"

De nem "szokás szerint". Sajnálom, hogy iskolában nem sajátítottad el a Szentírás ismeretét, de sose késő, csak buzdítani tudlak rá...

;-)

2023. dec. 2. 11:27
 18/38 IstenGyermeke1 ***** válasza:
100%

Idéznéd, hol írta Szent Lukács, hogy Jézus szombaton támadt fel? Sehol!

2023. dec. 2. 12:28
 19/38 anonim ***** válasza:
38%
#18 Idéznéd, hol írtam, hogy Lukas szerint Jézus szombaton támadodott volna föl? Sehol...!
2023. dec. 2. 12:47
 20/38 anonim ***** válasza:
100%

János evangelista a Jelenések könyvében például Úr napjának nevezi a vasárnapot. Ekkor esett elragadtatásba.

ApCsel 20,7

A hét első napján összegyűltünk kenyértörésre. Pál másnap el akart utazni, ezért beszélt hozzájuk, egész éjfélig kinyújtotta a beszédét.

1Kor 16,2

A hét első napján mindegyiktek tegye félre és gyűjtse össze, ami tőle telik, hogy ne akkor kelljen gyűjteni, ha majd megérkezem.

Kol 2,16-17

Senki se ítélkezzék fölöttetek étel-ital miatt, vagy ünnepre, újholdra és szombatra vonatkozó dolgokban. Hiszen ezek csak árnyékai a jövendőnek; a valóság Krisztusban van.

Kol 2,16-17

Senki se ítélkezzék fölöttetek étel-ital miatt, vagy ünnepre, újholdra és szombatra vonatkozó dolgokban. Hiszen ezek csak árnyékai a jövendőnek; a valóság Krisztusban van.

2023. dec. 2. 16:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!