Ellen G. White tényleg plagizált és hamis próféta volt, vagy csak próbálják rossz színben feltüntetni?
Csak nem mindegy ki ihleti.
Én meg sok női tanitót hallottam és egyikre se tudtam azt mondani, hogy ez ajándék nála.
#12: Avilai Szent Teréz könyveit olvastad? Ha nem, akkor ajánlom.
Szerintem ez nem ilyen fekete vagy fehér, hogy Ellen White teljesen biztosan "próféta" volt, vagy teljesen biztos, hogy a Sátán ihlette, és minden ferdítés volt, amit mondott. Valahol a kettő között lehet az igazság.
Teljesen biztos, hogy nem volt próféta, az túlzás lehet, hogy a sátán ihlette (mindenben).
5-ös:"kötelező érvényűnek tartják a legtöbb mózesi törvény betartását?"
Épp az előtted szóló 4-es meg azt mondja, hogy nem tartják a legtöbb mózesi törvény betartását kötelező érvényűnek: egyféle szőttes, megkövezés...
8-as:"A Bibliát fundamentalista módon értelmezik, tehát konkrétan a teljes tudományos világképet elvetik"
Laposföldesek...?
6-os: "hét első napját"
Annyira "különleges" nap volt ez a számukra, hogy csak közönségesen a hét első napjának nevezték s nem "Úr napjának", "Feltámadás napjának" vagy "Krisztus napjának"? Míg a hetednapot még a pogány származású Lukács is szombatnak nevezte Krisztus föltámadása után évtizedekkel, pedig hát az olyan fúj, fúj, törvényeskedős, zsidós dolog, nemde?
;-)
"amikor [t. i. vásárnapon] később az apostolok összegyűltek kenyértörésre"
De nem "szokás szerint". Sajnálom, hogy iskolában nem sajátítottad el a Szentírás ismeretét, de sose késő, csak buzdítani tudlak rá...
;-)
Idéznéd, hol írta Szent Lukács, hogy Jézus szombaton támadt fel? Sehol!
János evangelista a Jelenések könyvében például Úr napjának nevezi a vasárnapot. Ekkor esett elragadtatásba.
ApCsel 20,7
A hét első napján összegyűltünk kenyértörésre. Pál másnap el akart utazni, ezért beszélt hozzájuk, egész éjfélig kinyújtotta a beszédét.
1Kor 16,2
A hét első napján mindegyiktek tegye félre és gyűjtse össze, ami tőle telik, hogy ne akkor kelljen gyűjteni, ha majd megérkezem.
Kol 2,16-17
Senki se ítélkezzék fölöttetek étel-ital miatt, vagy ünnepre, újholdra és szombatra vonatkozó dolgokban. Hiszen ezek csak árnyékai a jövendőnek; a valóság Krisztusban van.
Kol 2,16-17
Senki se ítélkezzék fölöttetek étel-ital miatt, vagy ünnepre, újholdra és szombatra vonatkozó dolgokban. Hiszen ezek csak árnyékai a jövendőnek; a valóság Krisztusban van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!