Sátánnak is voltak prófétáik?
Szia
Több helyen olvashatsz a Bibliában a hamis prófétákról. Ők nem olyan személy, aki által Isten közli az akaratát és a szándékát. Ha nem Isten üzenetét közlik, a másik forrás csak Sátán lehet.
Isten néhány prófétája, például Mózes, Illés, Elizeus és Jézus, csodákat hajtott végre, melyek amellett tanúskodtak, hogy ők valóban Isten prófétái, akik a tőle jövő üzenetet hirdetik.
Ha a próféta üzenete ellentmondott Isten kinyilatkoztatott szándékának és irányadó mértékeinek, akkor hamis próféta volt. Tehát mindenképpen hamis próféta volt az, aki Izrael és Júda békéjéről jövendölt olyan időben, amikor a nép engedetlen volt Isten Szavával és Törvényével szemben. pl:
Jeremiás 14:11–16
"Majd Jehova ezt mondta nekem: „Ne imádkozz azért, hogy jó történjen a néppel! Amikor böjtölnek, nem hallgatom meg könyörgésüket, és amikor égőáldozatot és gabonaáldozatot mutatnak be, nem találok örömet bennük, mert karddal, éhínséggel és járványos betegséggel végzek velük.”
Akkor így szóltam: „Ó, jaj, legfőbb Úr, Jehova! A próféták azt mondogatják nekik: »Nem láttok kardot, éhínség sem tör rátok, hanem igazi békét adok nektek ezen a helyen.«”
Jehova aztán ezt mondta nekem: „Hazugságot prófétálnak nevemben a próféták. Nem küldtem őket, parancsot sem adtam nekik, nem is beszéltem hozzájuk. Hamis látomást, hiábavaló jóslatot és szívükben koholt álnokságot prófétálnak nektek. Ezért ezt mondja Jehova a prófétákról, akik a nevemben prófétálnak, noha én nem küldtem őket, és akik azt mondják, hogy nem jön kard, sem éhínség e földre: »Kard és éhínség fog végezni azokkal a prófétákkal! A nép pedig, amelynek prófétálnak, holtan fog heverni Jeruzsálem utcáin az éhínség és a kard miatt. Nem lesz, aki eltemesse őket – sem őket, sem feleségüket, sem fiaikat, sem lányaikat –, mert rájuk zúdítom a csapást, melyet megérdemelnek.«
Sajnos Sátánnak ez a taktikája ma sem változott. Az igazat hamisnak, a hazugságot igaznak mutatja be. Mindezt azért teszi, hogy az embereket ne engedje Istenhez, megakadályozza, hogy a megmentés üzenetére figyeljenek.
Pál apostol ezt írta Sátánról és a hamis prófétáiról: "Mert az ilyenek hamis apostolok, megtévesztő munkások, akik Krisztus apostolaivá változtatják át magukat. Nem is csoda, hiszen maga Sátán is folyton átváltoztatja magát a világosság angyalává. Semmi különös sincs tehát abban, ha a szolgái is folyton átváltoztatják magukat az igazságosság szolgáivá. De az fog történni velük, amit a tetteik alapján megérdemelnek." 2Korintusz 11:13-15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!