Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vallásosként van egy elméletem...

Vallásosként van egy elméletem a természettudományos hokuszpokuszra...Mi a véleményetek erről?

Figyelt kérdés
Már volt egy kérdésem ami hasonló volt, talán olvastátok is, de annyira egyedi az elméletem, hogy még angol oldalakon sem találtam róla semmit vagy annyira hülyeség lehet. Szóval Isten hamisította meg az elméletem szerint az összes dícsontkövuletet, az összes leletet a kőzetekben talált állítólagos millió éves életről és az összes embertípus csontvázat amit eddig találtak...És most jön a kérdés bennetek, hogy miért tett Isten ilyet? És most jön a csavar. isten szerintem azért hamisította meg az összes leletet, hogy azt higyjék azok az emberek akik ebben hisznek, hogy magátol alakult ki az élet sőt millio évvel ezelőtt, mert ha egyértelmű lenne a teremtés akkor biztosan működne a fordított pszchiologia és nem hinnének benne sokan akik most a természettudományban hisznek és csak titkon hisznek Istenben. Gyakorlatilag hiába hisznek a természettudományban meg abban, hogy magától is kitud alakulni az élet. isten olyan ravasz volt, hogy ha abban hisznek gyakorlatilag benne hisznek akkor ha a természettudományos hokuszpokuszt helyezik isten elé. Remélem érthetően írtam :)Gyakorlatilag azok az emberek akik ebben hisznek mármint a természettudományban lehet, hogy nem döntenének isten mellet ha kiderulne, hogy teremtve vagyunk. ilyen elméletem is van, de még az is az elméletem, hogy isten pusztán azért hamisította meg a leleteket, hogy ne legyen egyértelműa teremtés és ne legyen olyan könnyű választani közte és a gonosz között

2023. nov. 13. 11:34
1 2 3
 21/21 Szervizmérnök úr ***** válasza:

"van egy elméletem a természettudományos hokuszpokuszra"

Azok a "hókuszpókuszok" tényeket és bizonyítékokat sorakoztatnak fel, értelmet, logikát mutatnak.

"hogy isten pusztán azért hamisította meg a leleteket, hogy ne legyen egyértelműa teremtés és ne legyen olyan könnyű választani közte és a gonosz között"

Mint mondanak a vallásosak? Isten, teremtés, gonosz, nesze semmi, fogd meg jól! Logikátlan fantazmagóriák, rébuszok. Több ezer éve kitalált okoskodások, amikor az ember már képes volt gondolkodni, de még nem értette a fizikai világot, ezért kitalált mindenféle "áthidaló megfejtéseket".

Ma már ilyen újabb kitalációk nem jelennek meg, minél jobban fejlődik a tudásbázis, az emberek annál inkább kétségbe vonják ezeket a fantazmagóriákat.

Valakinek nem tűnik fel, hogy a visszamaradott népek, bennszülöttek hisznek mindenféle mesékben? A fejlettebb tudású rétegek már nem.

"akik most a természettudományban hisznek és csak titkon hisznek Istenben"

Már csak titkon bíznak benne, reménykednek, hiszen az emberiség tudása sem érte el a végcélt, vagyis minden fizikai működés megértését, vagy épp az élettelen világból való átmenetben, az élő öntudat megjelenését. Ezért hajlamosak rámondani, hogy valamilyen isteni erő állhat emögött.

Szerintem a fizikai tudásunk soha nem is ér a végéhez ("mindentudáshoz"), de ez nem bizonyítja a Mindenható létezését.

Nem lehet ma már olyan szinten gondolkodni, mint amikor az égitestek mozgására is rámondta a buta ember, hogy "valaki mozgatja, biztos". Ez nevetséges, elmaradott bennszülöttek gondolkodnak így, már ahol még vannak a Földön egyáltalán.

2023. dec. 9. 07:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!