Vallásosként van egy elméletem a természettudományos hokuszpokuszra...Mi a véleményetek erről?
"van egy elméletem a természettudományos hokuszpokuszra"
Azok a "hókuszpókuszok" tényeket és bizonyítékokat sorakoztatnak fel, értelmet, logikát mutatnak.
"hogy isten pusztán azért hamisította meg a leleteket, hogy ne legyen egyértelműa teremtés és ne legyen olyan könnyű választani közte és a gonosz között"
Mint mondanak a vallásosak? Isten, teremtés, gonosz, nesze semmi, fogd meg jól! Logikátlan fantazmagóriák, rébuszok. Több ezer éve kitalált okoskodások, amikor az ember már képes volt gondolkodni, de még nem értette a fizikai világot, ezért kitalált mindenféle "áthidaló megfejtéseket".
Ma már ilyen újabb kitalációk nem jelennek meg, minél jobban fejlődik a tudásbázis, az emberek annál inkább kétségbe vonják ezeket a fantazmagóriákat.
Valakinek nem tűnik fel, hogy a visszamaradott népek, bennszülöttek hisznek mindenféle mesékben? A fejlettebb tudású rétegek már nem.
"akik most a természettudományban hisznek és csak titkon hisznek Istenben"
Már csak titkon bíznak benne, reménykednek, hiszen az emberiség tudása sem érte el a végcélt, vagyis minden fizikai működés megértését, vagy épp az élettelen világból való átmenetben, az élő öntudat megjelenését. Ezért hajlamosak rámondani, hogy valamilyen isteni erő állhat emögött.
Szerintem a fizikai tudásunk soha nem is ér a végéhez ("mindentudáshoz"), de ez nem bizonyítja a Mindenható létezését.
Nem lehet ma már olyan szinten gondolkodni, mint amikor az égitestek mozgására is rámondta a buta ember, hogy "valaki mozgatja, biztos". Ez nevetséges, elmaradott bennszülöttek gondolkodnak így, már ahol még vannak a Földön egyáltalán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!