Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vallásosként van egy elméletem...

Vallásosként van egy elméletem a természettudományos hokuszpokuszra...Mi a véleményetek erről?

Figyelt kérdés
Már volt egy kérdésem ami hasonló volt, talán olvastátok is, de annyira egyedi az elméletem, hogy még angol oldalakon sem találtam róla semmit vagy annyira hülyeség lehet. Szóval Isten hamisította meg az elméletem szerint az összes dícsontkövuletet, az összes leletet a kőzetekben talált állítólagos millió éves életről és az összes embertípus csontvázat amit eddig találtak...És most jön a kérdés bennetek, hogy miért tett Isten ilyet? És most jön a csavar. isten szerintem azért hamisította meg az összes leletet, hogy azt higyjék azok az emberek akik ebben hisznek, hogy magátol alakult ki az élet sőt millio évvel ezelőtt, mert ha egyértelmű lenne a teremtés akkor biztosan működne a fordított pszchiologia és nem hinnének benne sokan akik most a természettudományban hisznek és csak titkon hisznek Istenben. Gyakorlatilag hiába hisznek a természettudományban meg abban, hogy magától is kitud alakulni az élet. isten olyan ravasz volt, hogy ha abban hisznek gyakorlatilag benne hisznek akkor ha a természettudományos hokuszpokuszt helyezik isten elé. Remélem érthetően írtam :)Gyakorlatilag azok az emberek akik ebben hisznek mármint a természettudományban lehet, hogy nem döntenének isten mellet ha kiderulne, hogy teremtve vagyunk. ilyen elméletem is van, de még az is az elméletem, hogy isten pusztán azért hamisította meg a leleteket, hogy ne legyen egyértelműa teremtés és ne legyen olyan könnyű választani közte és a gonosz között

2023. nov. 13. 11:34
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
82%
Elég faramuci elmélet, mely szerint Isten azért hamisít, hogy minél kevesebben higgyenek benne...
2023. nov. 13. 14:27
 12/21 anonim ***** válasza:
73%
#11, vagy arra, hogy az ellentétes bizonyítékok ellenére is higgyünk benne. Ezzel csak arra tanítana, hogy ne higgyünk a tényeknek és a bizonyítékoknak, csak az elvakult, irracionális istenhitben. Ilyet szerintem a legtöbb hívő szerint sem gondolna.
2023. nov. 13. 14:33
 13/21 Drakula_VAGY_Ahmed ***** válasza:
79%

Marhaság.

Isten nem hamisitotta a dínókat, hanem meg teremtette őket.

Fokozatosan az evulucióval. Nem azért hogy az emberek ne higyenek benne, hiszen az evuluciót már a középkorban is ismerte valami muszlim túdos.

Azért hogy az emberek könnyebben érthessék meg is vizsgálhassák.

Most komolyan azt gondolod hogy isten direkt azért rakott oda dinó csontokat hogy az emberek ne higyenek? Hahó, a dínó csontok után is előtt is híttek az emberek! Csak a kreacionista marhák és a fundamentalista ateista bloggerek vitája miatt lettek valami Isten ellenes érv.

2023. nov. 13. 15:52
 14/21 Szervizmérnök úr ***** válasza:
100%

Egy problémát látok, fórumokon nem megengedett a pszichiátriai vélemény írása egy másik fórumozóról.

Mert a másik szent.

Nem nevezheted paranoid, skizoid gondolkodásúnak a másikat.

2023. nov. 13. 16:22
 15/21 anonim ***** válasza:
47%

Egyébként már Szent Ágostonnál is megjelenik az evolúció a 4. században. De egyébként teljesen igazad van.

2023. nov. 13. 16:24
 16/21 Drakula_VAGY_Ahmed ***** válasza:
100%
Köszi, 15-ös. Amúgy meg állitolag a görögöknél is volt hasonló. Bár arrol keveset tudok.
2023. nov. 13. 16:35
 17/21 anonim ***** válasza:
72%
A vallás nem áll szemben a természettudománnyal, csak a vallási fundamentalista kreacionisták, és a harcos vulgár materialista ateisták terjesztik ezt.
2023. nov. 13. 19:50
 18/21 anonim ***** válasza:
55%

Ha Isten valóban ezt csinálta, akkor semmivel sem különb mint egy gyarló ember. Mert az elméleted szerint a teremtő egy hazug, manipulatív valaki, aki félrevezeti a híveit.

A tudományos elméletek alátámaszthatók, egymással összekapcsolódnak, ami azért elég magabiztos alapot jelent. Isten létezésére nincs bizonyíték.

A hit meg a tudomány egyébként nem zárja ki teljesen egymást. Hihetsz mindkettőben.

2023. nov. 13. 20:16
 19/21 anonim ***** válasza:
0%
Isten abban is hazudik, hogy elhiteti veled, hogy létezik a világ. Holott nem létezik, csak te úgy érzed, mert ez csupán a tudatunk kivetülése. (Erre kvantumfizikai bizonyítékok is vannak.) Amikor álmodsz, akkor is azt hiszed, hogy az a valódi világ, pedig az sem létezik, akkor ez miért létezne. Majd ha felébredsz ebből is, akkor kiderül, hogy ez sem létezik.
2023. dec. 8. 21:53
 20/21 anonim ***** válasza:

19

Ez már érvelés. Szóval rajtad kívül senki se létezik?

2023. dec. 8. 23:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!