Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan érjem el, hogy a...

Hogyan érjem el, hogy a családom keresztény legyen?

Figyelt kérdés
Apukám nem hisz Istenben, anyukám hisz, de mellette sok keleti dologban is, öcsém elvileg hisz benne. Egyáltalán nem szoktunk beszélni Istenről otthon. Nekem szükségem lenne közös családi hitéletre, közösen dicsőíteni Istent, Bibliát olvasni meg ilyenek. Attól tartok, hogy ez nem fog összejönni, azt se tudom, hogy kezdjem.

2023. nov. 12. 14:28
1 2 3
 11/25 Potyondi Gergely ***** válasza:
35%

Nagyon helyes hogy azt szeretnéd, hogy igazi keresztények legyenek.

Az egyik legjobb módszer, ha megpróbálod Jézust követni.

-Imádkozz értük. Ha böjtként lemondasz valamiről, akkor nagyobb eséllyel megtérnek.

-Legyél alázatos.

-Törekedj a jó cselekedetekre anélkül, hogy jutalmat kapnál érte.

-Törekedj a bűntelen életre.

Ezeket megcsinálni sokkal nehezebb, mint amilyennek tűnik.

Ha az emberek látják, hogy nagyon törekszel jó keresztény életet élni, az valamilyen szinten hatással lesz rájuk (Ezt egy pap mondta valószínűleg más szavakkal).

Sajnos vannak emberek, akik csak hatalmas szenvedés után hajlandóak megtérni.

2023. nov. 12. 15:43
 12/25 anonim ***** válasza:
68%
Azzal kezdhetted volna melyik brigád hülyít ? Katolikus , mormon, szombatistak, hit gy , jehovasok , új jeruzsálem ?
2023. nov. 12. 15:49
 13/25 anonim ***** válasza:
80%

Ha hívő vagy, akkor tudod, hogy az "ISTENED" SZABAD AKARATTAL ruházta fel az embereket! Tehát hadd döntsék el ők, hogy milyen vallásban hisznek vagy nem hisznek.

Ahogy ők sem erőltetik rád sem az ateizmust, sem a keleti vallásokat, úgy te se erőltesd rájuk a tiédet.

Ennyi!

Keress meg valami egyházközösséget, felekezetet, vagy akármit, de ne a családodat erőszakold ilyennel!

2023. nov. 12. 15:59
 14/25 anonim ***** válasza:
84%
Szent Ágoston édesanyja imádkozással érte el, hogy fia megtérjen. Így ajánlom neked figyelmedbe Szent Mónika életpéldáját. Sőt nem csak gyermeke tért meg, hanem pogány férje is, aki halálos ágyán megkeresztelkedett. Nem kezdett hangos, erőszakos térítésbe, nem volt akaratos szeretteivel, hanem csendben imádkozott és olyan életpéldával járt családja előtt, aminek hatására megtértek.
2023. nov. 12. 16:07
 15/25 A kérdező kommentje:

- Nem hiszek el mindent

-Idén 2× voltam misén

- Nem tartom magam katolikusnak

- Senki se terített még, magamtól vagyok keresztény.

2023. nov. 12. 17:50
 16/25 A kérdező kommentje:
# 12 Egyik se, az utolsóról még nem is hallottam. Felekezet nélküli kersztény vagyok.
2023. nov. 12. 17:53
 17/25 A kérdező kommentje:

#13 Tudom, nem akarom erőszakkal megtéríteni őket, azt szeretném, hogy maguktól legyenek keresztények.

Hogy, Hol? Egyedül csak suliba, meg haza megyek.

2023. nov. 12. 17:56
 18/25 anonim ***** válasza:

Akkor pontosan miben hiszel?

Csak a Bibliában?

2023. nov. 13. 10:53
 19/25 anonim ***** válasza:
76%

Kedves Kérdező!

Jól figyelj és alaposan gondold át, amit mondok.

Ha a családtagjaid tisztességes életet élnek, nem bántanak senkit, nem gonoszak, nem tesznek tönkre másokat stb akkor nem kerülnek "pokolra."

Ha olyan vallást követsz, ami azt állítja, hogy a jó emberek is pokolra jutnak, csak azért mert nem bizonyos meghatározott tantételekben hisznek, akkor jobban teszed, ha átértékeled a hitedet.

Ha azt szeretnéd elérni, hogy jobb minőségű életet éljenek, akkor vallástól független módon kell hatnod rájuk. Különben csak eltaszítod őket. Gondolj bele, milyen érzés lenne, ha valaki a saját hitével traktálna téged, amivel meg te nem értesz egyet.

A jóság és az erkölcs nem a vallásból fakad, hanem a lelkiismeretből.

2023. nov. 13. 16:57
 20/25 anonim ***** válasza:
70%
19-esnél a pont.
2023. nov. 13. 20:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!