Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hívő keresztény családok!...

Hívő keresztény családok! Nálatok ki hozza a gyerekeknek a karácsonyi ajándékot? A gyereketek a Mikulásban hisz?

Figyelt kérdés

Sok hívő kereszténytől hallottam, hogy karácsonykor nem hivatkoznak Jézuskára, mert nekik ő a megváltó, nem ajándékhozó kisbaba. Olyat is ismerek (igaz, kevesebbet), aki a Mikulást sem tartja, vagy ha igen, akkor úgy, hogy már az egész kicsi gyerek is tudja, hogy igazából a szülők hozzák a csokit, mert "nem akarnak hazudni a gyereknek".

Nálatok ez hogy megy? Kire hivatkoztok karácsonyi ajándékozáskor?

2022. dec. 12. 12:00
A kérdező szavazást indított:
Jézuska / Angyal
Mikulás / Télapó
Egymást ajándékozzuk, és ezt a gyerekek is tudják.
A karácsony pogány szokás, nem tartjuk.
15 szavazat
 1/7 Prókátor ***** válasza:

Nálunk a Jézuska hozta az ajándékot. Nincs gyerekem, de ha lesz, neki is ő fogja hozni. A Mikulás az meg Mikuláskor járt, és kérte a kipucolt csizmát.

Az iskolai "Fenyőünnepkor" meg kicsit fura volt az a Télapó, akinek előbb be kellett fizetni az ajándék árát.

2022. dec. 12. 12:08
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat! Azt esetleg meg tudod írni, és a többi válaszoló is, ha lesz, hogy melyik felekezethez tartoztok? Van egy elméletem ezzel kapcsolatban, kíváncsi vagyok, beigazolódik-e.
2022. dec. 12. 12:13
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

"Sok hívő kereszténytől hallottam, hogy karácsonykor nem hivatkoznak Jézuskára, mert nekik ő a megváltó, nem ajándékhozó kisbaba.

Olyat is ismerek (igaz, kevesebbet), aki a Mikulást sem tartja, vagy ha igen, akkor úgy, hogy már az egész kicsi gyerek is tudja, hogy igazából a szülők hozzák a csokit, mert "nem akarnak hazudni a gyereknek"."

Azért ez a földhözragadt gondolkodás megdöbbentő egy hívő kereszténytől.

Hát így a misztériumot veszi el a gyerektől.Ami az ingyen kegyelemre tanítaná.És pont,hogy ezzel "hazudik"neki.

2022. dec. 12. 18:40
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk az angyalok hozták és díszítették a fát és alapvetően az ajándékokat is ők hozták.

Természetesen volt Mikulás is. Mikor már nagyobb voltam, akkor átalakult Szent Miklóssá, aki egy történelmi alak és az ő példája nyomán ajándékozunk.

2022. dec. 12. 21:19
 5/7 Prókátor ***** válasza:
100%
Római katolikus
2022. dec. 12. 23:23
 6/7 anonim ***** válasza:

Kicsi volt még az első gyermekünk (talán 3-4 éves), amikor elmondtuk neki, hogy mi vagyunk a Mikulás. Nagyon zavart a hazugság, nem tudom összeegyeztetni a keresztény értékrenddel. Azt gondolom, hogy a gyerekben sérül a szülők iránti bizalom, amikor évekkel később megtudja majd, hogy végig hazudtak neki. Más területeken sem fog a szülőkben megbízni.

Ugyanígy voltunk a karácsonnyal is, soha nem a Jézuska hozta az ajándékot, hanem egymást ajándékoztuk.

A mikulásozással egyébként viszonylag hamar felhagytunk, most már jó pár éve karácsonyozás sincs. Először csak fát nem állítottunk, a következő évben már nem is ünnepeltünk. Az életünk egyik legjobb döntése volt. Nem is hiányzik ez az év végi őrület.

A neten fent van egyébként minden infó ezeknek az ünnepeknek az eredetéről. Aki akar, utánanézhet. Semmi köze az egésznek a kereszténységhez (legalábbis az igazihoz).

Nem tartozom egyik felekezethez sem. Pünkösdi hátterem van, de az alapjaiban hamis tanítások miatt kijöttem.

2022. dec. 13. 10:19
 7/7 anonim ***** válasza:
Én azt mondom a gyerekeimnek, hogy Zámbó Jimmy minden január 2-án megajándékozza a gyerekeket édességel, a felnőtteket pedig "Még nem veszíthetek techno edition"-nel.
2022. dec. 20. 21:21

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!