Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Azt mondják hogy a kereszténye...

Azt mondják hogy a keresztények istene garantáltan nem létezik. Milyen bizonyítékok alapján mondják ki?

Figyelt kérdés
tegnap 11:56
1 2 3 4 5
 1/45 anonim ***** válasza:
33%

P1: a keresztények istene egymásnak ellentmondó tulajdonságokkal rendelkezik.

P2: ellentmondó tulajdonságokkal rendelkező dolgok nem léteznek.

Konklúzió: a keresztények istene nem létezik.

A keresztények istene pont azért nem létezik, amiért nincs háromoldalú négyszög.

tegnap 12:40
 2/45 tgt ***** válasza:
50%

P1: Az ember egymással ellentmondó tulajdonságokkal rendelkezik.

P2: ellentmondó tulajdonságokkal rendelkező dolgok nem léteznek.

Konklúzió: az ember nem létezik.

tegnap 12:49
 3/45 anonim ***** válasza:
36%

#2: [link]

Ha hamis premisszát hozol ide, akkor nem érvényes a következtetés.

tegnap 12:54
 4/45 tgt ***** válasza:
43%
3-as: csak reagáltam rád, természetesen tudom, hogy létezik ember.
tegnap 12:56
 5/45 anonim ***** válasza:
36%

#4: reagáltál egy hibás szillogizmussal.

Ha téged ez szórakoztat, nekem mindegy.

tegnap 12:58
 6/45 tgt ***** válasza:
43%
5-ös: Annyira hibás, mint a tiéd, amire reagáltam.
tegnap 13:05
 7/45 anonim ***** válasza:
61%

#6: mondj egy példát ellentmondó tulajdonságra embernél. Mert ilyen legfeljebb felületet ítélet vagy pongyola megfogalmazás esetén fordul elő.

Én mondok ellentmondó tulajdonságot a keresztények istenénél:

- mindenhol jelen van ("El tud-e rejtőzni valaki olyan helyre, ahol nem látom? - így szól az Úr. Nem én töltöm-e be az eget és a földet? - így szól az Úr."), viszont csak a fizikai, testi létezőknek lehet térbeli elhelyezkedése

- tudata van, de nincs agytól független tudat (megint csak az a gond, hogy nincs teste)

- igazságos ("Hű az Isten, nem hitszegő, igaz és egyenes ő."), ugyanakkor kegyelmes ("Kegyelmes és irgalmas az ÚR, türelme hosszú, szeretete nagy.") és megkönyörül az embereknek ('Hiszen így szól Mózeshez: "Könyörülök, akin könyörülök, és irgalmazok, akinek irgalmazok."'): ha valaki igazságos, és az általa hozott szabályok igazságosak, mi szükség kegyelemre és könyörületre?

- mindent tudó, a jövőt is látja ("Előre megmondtam a jövendőt, és régen a még meg nem történteket. Ezt mondom: Megvalósul tervem, mindent megteszek, ami nekem tetszik."), de Ádám és Éva el tudott mégis bújni előle

Remélem, az ellentmondás-mentesség elvét nem tagadod.

tegnap 13:20
 8/45 anonim ***** válasza:
38%

P1:

Igazából létezhet három oldalú négyszög. Például egy ilyen képződmény létrejöhet egy fekete lyuk környékén, ahol a fizikai szabályok összeomlanak és bárki képes lehet nullával osztani, mint Chuck Norris.

P2:

Ha pedig létezik olyan része a térnek, ahol a fizika törvényei, a tér és az idő kifordul magából és lehetséges nullával osztani, akkor ott még Isten is létezhet. Ráadáskét a kvantumfizika a bizonyíték arra, hogy létezhetnek ellentmondó tulajdonsággal rendelkező dolgok, ahol az elemi részecskék egyszerre lehetnek pozitív vagy negatív töltésűek is.

Konklúzió: Isten igen is létezik és jókat nevet az ateisták próbálkozásain, mert saját felfedezéseik mondanak nekik ellent.

tegnap 13:33
 9/45 anonim ***** válasza:
65%

* helyesbítés:

ahol az elemi részecskék egyszerre lehetnek pozitív és negatív töltésűek is

tegnap 13:35
 10/45 tgt ***** válasza:
71%

7-es: Minden bibliai leírás valamennyire antropomorfizalja Istent, hiszen az ember képtelen megérteni az ő szemelyét. A hívők többsége tudja, hogy a szavak, a nyelv nem alkalmas arra, hogy Isten tulajdonságait megmutassa, az értelem nem alkalmas arra, hogy felfogja. Ezekkel a hiányosságokkal közeledünk hozzá, remélve, hogy egyszer majd színről színre lathatjuk őt.

Bizonyára ez okozott zavart benned és ezért jutottál téves következtetésre.

tegnap 13:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!