Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Két más vallási felekezetű...

Két más vallási felekezetű személy házassága hogy valósulhat meg Isten színe előtt?

Figyelt kérdés
egy református és egy baptista vallású pár számára milyen lehetőségek vannak? mindenképp átkell vmelyik félnek térnie a másik vallásra?

jan. 26. 18:06
 1/3 Jégszív ***** válasza:
21%

Nem tudom, de nem is érdekel.

Ha valóban szeretik egymást - gyerekeiket -, akkor nincs az a jóisten(!), amely beleköpne a levesükbe!

Lehet persze választani: Vagy a szeretett házastárs, vagy egy haragvó Kaporszakállú...

jan. 26. 20:13
 2/3 anonim ***** válasza:
89%

Dehogyis kell atterni!

Vannak okumenikus eskuvok, pl. katolikusok es reformatusok kozott is, ahol mindket egyhaz papja megjelenik es mindket fel a sajat szertartasa szerint eskuszik.

Hogy van-e ilyen baptistak es reformatusok kozott, nem tudom, de megkerdeznem a reformatus lelkeszi hivatalt, ahova tartozik az illeto. De ha nincs, akkor rogton rakerdeznek, hogy hogyan lehet erre sort keriteni.

jan. 26. 21:27
 3/3 anonim ***** válasza:

A bibliai időkben nem létezett felekezeti esketési szertartás. Azt a katolikus egyház vezette be a középkor folyamán,hogy fokozza kontrollját az emberek felett.(Az a házasság,amelyik nincs bejegyezve a felekezete anyakönyvében,az nem törvényes és így paráznaság. Kivetendő a társadalomból!)

A bibliai idők házasságkötése hasonló a mai ortodox zsidó esküvőkhöz,ahol nincs szertartás,csupán a frigy nyilvános kihirdetése és áldáskívánások a jelenlévők részéről, valamint a két család lakomája,melyen összebarátkozhatnak a résztvevők.

Nyilván sok érintett igényel egy emlékezetes felhajtást, aminek része a templomi, imaházi szertartás,a lakomát beleértve.

Szerintem mind a református,mind a baptista felekezetekben találsz lelkészt,aki kész lefolytatni a szertartást, ami NEM BIBLIKUS PARANCS!

Ha Dél Kaliforniában élnétek, én örömmel lefolytatnám azt.(Református templomomban.)

jan. 31. 20:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!