Szeretnék áttérni a buddhizmusra a kereszténységről mert a kereszténység úgy el van szúrva ahogy van (nem akarom részletezni). Egyetlen bökkenő van, hogy a családom római katolikus. Mit tegyek szerintetek? Vesszek össze a családommal mert más vallást
16 évesen vannak ám ilyen gondolatai az embernek, az egyénné/egyéniséggé vezető útján.
Azért szeretnél buddhista lenni, mert a kereszténység (a te értelmezésedben) el van szúrva? Elegendő-e ez az ok?
Hogy-hogy a buddhizmusra esett a választásod?
08:02-es vagyok
Köszönöm a kiegészítést. A négy nemes igazságon kívül mit tudsz még a buddhizmusról? El akarsz járni buddhista gyülekezetbe is?
Ha úgy döntesz, hogy áttérsz, akkor miélrt kellene azt elmondanod akárkinek is?
Véleményem szerint, ha valaki nagyon elmélyül benne sokkal bölcsebb lesz. Mindenki rá van görcsölve, hogy mi lesz a halák után, de a buddhizmus szerint ez teljesen felesleges mert amit nem tudunk arra nem érdemes gondolni. A helyes út az ha fokozatosan egyre közelebb kerülök a Nirvána felé.
Kezdetben online néznék ilyen szertartásokat, amíg be nem töltöm a 18-at. Utánna tiszta lap és majd élőben is részt veszek. 16 vagyok ezért necces lenne eljárni nagyobb városokba úgy, hogy vidéki vagyok.
11:53-es vagyok
Ha úgy döntesz, hogy áttérsz, akkor miért kellene azt elmondanod akárkinek is?
12:45-ös vagyok
Bingó!
Neked nem lesz jobb attól, hogy ők tudják, hogy te buddhista vagy, nekik meg fájna. Ügyes vagy, hogy win-win szituációra törekszel. Csak így tovább.
A buddhista meditációs módszereket is használnio akarod?
12:56-os vagyok
Én semmilyenista és mindenista is vagyok (ezt úgy értsd, hogy hívők szerint nem tartozok közéjük, szerintem pedig egy magasabb szinten összefér több, látszólag egymásnak ellentmondó elképzelés is. A világmodellem rugalmas.)
Mi a meditáció minőségének fokmérője?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!