Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szeretnék áttérni a buddhizmus...

Szeretnék áttérni a buddhizmusra a kereszténységről mert a kereszténység úgy el van szúrva ahogy van (nem akarom részletezni). Egyetlen bökkenő van, hogy a családom római katolikus. Mit tegyek szerintetek? Vesszek össze a családommal mert más vallást

Figyelt kérdés
preferálunk? 16/F
2021. aug. 27. 03:26
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
76%
majd kinövöd
2021. aug. 27. 07:08
 2/21 anonim ***** válasza:
100%

16 évesen vannak ám ilyen gondolatai az embernek, az egyénné/egyéniséggé vezető útján.

Azért szeretnél buddhista lenni, mert a kereszténység (a te értelmezésedben) el van szúrva? Elegendő-e ez az ok?

Hogy-hogy a buddhizmusra esett a választásod?

2021. aug. 27. 08:02
 3/21 A kérdező kommentje:
Számomra pont olyan a kereszténység, mint a kommunizmus szép meg minden ráadásul megy a duma, a végeredmény meg egész más. Azért a buddhizmusra esett a választásom mert számomra sokkal jobban elfogadható a„négy nemes igazság”
2021. aug. 27. 11:51
 4/21 anonim ***** válasza:

08:02-es vagyok

Köszönöm a kiegészítést. A négy nemes igazságon kívül mit tudsz még a buddhizmusról? El akarsz járni buddhista gyülekezetbe is?

Ha úgy döntesz, hogy áttérsz, akkor miélrt kellene azt elmondanod akárkinek is?

2021. aug. 27. 11:54
 5/21 A kérdező kommentje:

Véleményem szerint, ha valaki nagyon elmélyül benne sokkal bölcsebb lesz. Mindenki rá van görcsölve, hogy mi lesz a halák után, de a buddhizmus szerint ez teljesen felesleges mert amit nem tudunk arra nem érdemes gondolni. A helyes út az ha fokozatosan egyre közelebb kerülök a Nirvána felé.

Kezdetben online néznék ilyen szertartásokat, amíg be nem töltöm a 18-at. Utánna tiszta lap és majd élőben is részt veszek. 16 vagyok ezért necces lenne eljárni nagyobb városokba úgy, hogy vidéki vagyok.

2021. aug. 27. 12:41
 6/21 anonim ***** válasza:

11:53-es vagyok

Ha úgy döntesz, hogy áttérsz, akkor miért kellene azt elmondanod akárkinek is?

2021. aug. 27. 12:45
 7/21 A kérdező kommentje:
Kedves Utolsó! Jobban átgondolva igazad lehet,mert így egy csomó felesleges vitát elkerülnék
2021. aug. 27. 12:54
 8/21 anonim ***** válasza:

12:45-ös vagyok

Bingó!

Neked nem lesz jobb attól, hogy ők tudják, hogy te buddhista vagy, nekik meg fájna. Ügyes vagy, hogy win-win szituációra törekszel. Csak így tovább.

A buddhista meditációs módszereket is használnio akarod?

2021. aug. 27. 12:56
 9/21 A kérdező kommentje:
12:56-os, köszönöm szépen! Igen, természetesen. Minél jobb minőségű a meditáció annál jobb. Megkerdezhetem, hogy te is buddhista vagy?
2021. aug. 27. 13:02
 10/21 anonim ***** válasza:
100%

12:56-os vagyok

Én semmilyenista és mindenista is vagyok (ezt úgy értsd, hogy hívők szerint nem tartozok közéjük, szerintem pedig egy magasabb szinten összefér több, látszólag egymásnak ellentmondó elképzelés is. A világmodellem rugalmas.)

Mi a meditáció minőségének fokmérője?

2021. aug. 27. 13:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!