Hogyan tudnék egy pl. buddhistát arra rávenni, hogy keresztény legyen?
Kérdező, írd meg, hogy sok ember ezért ábrándult ki a keresztény vallásból, mert még a XI. században sem tudtak lemondani arról, hogy nekik meg kell téríteni mindenkit.
Hagyjatok már engem - minket - békén a buta mesekönyvetekkel meg a teljesen eszement, következetlen, sértődős istenetekkel. Ne akarj megtéríteni. Próbálj úgy viselkedni, PRÓBÁLJON AZ EGYHÁZAD ÚGY VISELKEDNI, HOGY ÉN ÉREZZEK KÉSZTETÉST A CSATLAKOZÁSRA.
"egyébként én se vagyok vallásos,csak katolikus gimibe járok"
Miért is? Olyan ez, mintha én, aki zöld-fehér szívvel születtem, minden hétvégén újpest-meccsre járnék.
Ez hülye hasonlat,már bocs
egy az, hogy attól még hogy vallásos suliba járok,nem kell vallásosnak lennem.A tanárok is mondják, hogy nem muszáj annak lenni,sőt, van(nak) ateista tanár(ok) is!
a másik meg az, hogy azért jöttem ebbe a suliba, mert a képességeimhez ez a legjobb,és egy jó suli.
A kereszténység nem arról szól,hogy bárkit rávegyünk olyanra,amit nem akar.(Ezt tette Júdás Jézussal,aki nem volt hajlandó politikai messiássá változni.)
Amit egy,a kérdésben megfogalmazott helyzetben tenni lehet,megosztani a feltámadásba,és örök életbe vetett hitedet.Ha azt őszintén,a helyzettől függetlenül nyugalommal,és hittel teszed,az jó esélyt ad annak,aki nem ismeri a megváltás örömhírét,hogy befogadja azt.
Nem meggyőzni kell,hanem a hit bizonyságát közvetíteni.
Sok ember,aki nem keresztény,megütközik a keresztények gyakorlatán,amikor azok örömmel,és lelkesedéssel megosztják hitüket a Messiásban,a megváltásban,Isten szeretetéről.Ez alapvető válasza MINDEN kereszténynek,aki valóban megismerte,és elfogadta a megváltás örömhírét,hisz Isten Lelke azonnal elkezdi gyümölcstermését,a szeretetet,mely emberek megmentésére indít.
Ha az illető buddhistának nem mély a vallásos meggyőződése, akkor talán van esélyed megtéríteni. Meg kell kérdezned tőle, hogy eddigi életében kik ellen követett el bűnt, kiket bántott meg, kiknek tartozik valamivel. Vannak-e olyan vétkei, amiket nem tudott jóvá tenni? (Kell hogy legyen, különben nem őszinte.) Aztán fel kell ajánlanod, hogy kaphat feloldozást, de ahhoz az kell, hogy elfogadja Jézus áldozatát.
Szerintem ezzel elégedett lesz a hittan tanár.
"Meg kell kérdezned tőle, hogy eddigi életében kik ellen követett el bűnt, kiket bántott meg, kiknek tartozik valamivel."
Amire értelmes ember azt válaszolja neked, hogy semmi közöd hozzá.
"Vannak-e olyan vétkei, amiket nem tudott jóvá tenni? (Kell hogy legyen, különben nem őszinte.)"
Ezt bírom a keresztényekben. Nem tudsz róla semmit, de biztosan egy köcsög. Szép vallás, gratulálok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!