Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért itélik el sokan a zsidókat?

Miért itélik el sokan a zsidókat?

Figyelt kérdés
Most elkezdtem ezen gondolkodni h attól h ő zsidó miért izélik el általába
2023. okt. 25. 22:08
1 2 3 4 5
 41/45 IstenGyermeke1 ***** válasza:
51%

"(...) Ezen kívül az Egyház -- mely elutasít minden üldözést, bárkit is érjen -- megemlékezvén a zsidókkal közös örökségről, nem politikai megfontolásoktól, hanem evangéliumi vallásos szeretettől indítva fejezi ki sajnálatát a gyűlölet az üldözések és az antiszemita megnyilvánulások miatt, bármikor és bárki részéről érték a zsidókat. (...)" (NA [Nostra Ætate] 4 [link] )

Ezek alapján helytelen minden antiszemita megkülönbözetés. Tudok bővebben idézni, ha kell.

2023. nov. 27. 12:51
 42/45 anonim ***** válasza:
66%
640ezer kiválasztott ember miatt, a többieknek életen át tartó rabszolgaság jut. A kiválasztás vajon Isten akarata, vagy a kiválasztott nép jól megszervezett globalista világnézete, amit időben kiterjesztettek az egész lakosságra?
2023. nov. 27. 14:46
 43/45 anonim ***** válasza:
85%

Hát a zsidókról nagyon nagyon nagyon sok rosszat lehet hallani és olvasni(interneten is). Könyvet lehetne belőle írni.

Ha azt elmondanám itt, hogy miket hallottam és olvastam róluk, tutira törölnék a válaszom lol így inkább nem írom le.

2023. dec. 27. 12:24
 44/45 A kérdező kommentje:
#43 nem hinném hogy letiltanák ha egy példát írnál. Írj egyet kérlek
2023. dec. 27. 13:06
 45/45 NTBS ***** válasza:
0%
Szerintem a történelmi múlt miatt.
2024. márc. 15. 07:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!