Miért utálják sokan a zsidókat?
Én úgy vagyok a zsidókkal hogy nincs miért szeressem és nincs miért utáljam.
Mi rosszat tesznek amivel kiérdemlik az emberek utálatát?
Hogy mi rosszat tesznek úgy általánosságban? Semmi olyat, amit más népek ne tennének. Csak azokat nem akkora divat utálni, de azért van rá példa (románok a magyarokat és fordítva stb.).
Hogy miért utálják őket sokan mégis? Primitív tudatlanság, bűnbakkeresés, és a "Dögöljön meg a szomszéd tehene is" hozzáállás.
Kiváló példa a tájékozatlanságra az 1. válaszoló; le merném fogadni, hogy azt sem tudná megmondani, melyik Talmudból olvasott részleteket és milyen fordításban... Csak egyszerűbb benyelni, amit az antiszemita honlapok írnak, oszt jónapot.
^ Úgy érzem, te még nem a "menthetetlen" kategóriába tartozol. Úgyhogy megpróbálok segíteni, csak rajtad múlik, elfogadod-e.
1. Nagyon fontos, hogy melyik fordítást olvastad; ugyanis a neten fellelhető változatok döntő többsége antiszemita hamisítvány. Az ezekben levő félrefordítások helyretételét persze nem reklámozzák (főleg nem a széljobberek); de azért néhány helyen lehet olvasni erről is. Ha gondolod, tudok mutatni egy pár érdekességet. Tudom, azt írtad, nem nagyon érdekel; de ha nem tiszta forrásból indulsz, akkor evidensen rossz irányba mész; gondolom, ez tiszta.
2. Ez a rossz irány pedig ez esetben az antiszemitizmus, összeesküvéselméletekkel fűszerezve. Nem tagadom, hogy működik a gyógyszerlobbi és egyéb szemétségek; de egyrészt tévedés mindig minden mögé a zsidókat látni, másrészt nem jó állandóan ezekkel a félelmekkel élni. Pláne, ha nem is reálisak. Mutatok egy nagyon hasznos oldalt, nézz körül alaposan, légy szíves:
Remélem, találsz kedvedre való cikkeket, cáfolatokat, és tisztul majd a kép, s így kevésbé leszel elkeseredve.
Megjegyzem, erre szoktam azt mondani, hogy inkább nézzenek h.lyének azért, mert hívő keresztény vagyok, mint hogy ilyen rettegésben töltsem az egész életem. :)
Üdv. :)
Van egy jobbikos munkatársam és ő azért utálja többek között, mert minden bankár zsidó. Kérdeztem tőle, ..próbáltam győzködni, hogy ugyanmár hány zsidó bankárt ismer esetleg személyesen, .... vagy ez a másik, ez az összesküvés elmélet, hogy a zsidók világuralmat akarnak..stb.
A lényeg minden kérdésemre az volt a válasza, hogy jajj én milyen naív vagyok...
Most lássuk be ez badarság és nem válasz...
A másik megközelítése az volt, hogy mert az ő jobbikos újságukban olvasta és ez mindenki előtt evidens.
Kérdezem én: mitől lenne szavahihető egy embergyűlölő , nemzeteket győlőlő, gyakorlatilag a gyűlölködésüktől fuldokló pártnak az újsága?
Meg is válaszolom: semmitől és aki csak arra képes, hogy értelem nélkül gyűlölködik, azt szívből sajnálom, sőt időnként megvetem :)
Elozo, valami nagyon nem stimmel a szovegedben. Eloszor is,ugye 80 ev fele kozeledsz, hiszen azt irod, hogy azokat a zsido bankarokat szemelyesen ismered, akiket elvittek ("mindenkit", tehat nyilvan a II. VH alatti deportalasrol van szo). " Es nem is jottek vissza" - hanem hol "laknak" ? Es hogy lehet, hogy az idokozben lezajlott kommunista allamositasok ellenere ovek azok a bankok?
"De mindenki tudja, hogy zsidók" - ezt tenyleg elhiszem, hisz nyilvan emiatt gyilkoltak meg oket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!