Elnézést a kérdésért, de most megzavarodtam. Ha Jézus zsidó volt, akkor miért "istenítik" annyira azok, akik utálják a zsidókat?
Már leírták előttem, hogy akik igazán Jézust követik, azok senkit sem utálnak, sem a zsidókat, sem más nemzetbelieket.
A névlegesen keresztények / látszatvallásosak között viszont előfordul az ilyesmi. :(
Még sajnálatosabb, ha ennek a saját maguk kreálta ellentmondásnak a feloldására ezek az emberek nem Istenhez fordulnak, és nem a Bibliát kutatják, hanem inkább még jobban belemennek a spirálba: mindenféle belemagyarázásokkal próbálják bizonygatni, hogy Jézus nem is zsidó származású volt, hanem pártus, még súlyosabb esetben meg már egyenesen magyar. Nem viccelek, lehet ilyeneket olvasni akár itt, a GYK-n is. [Sőt, már valami olyasmit is olvastam, hogy tulajdonképpen a magyar nyelv előbb volt, mint a héber, így a héber nyelv a magyarból származik, ill. a héber írás a magyar rovásírásból... No comment.]
Lényeg a lényeg: Jézus emberként zsidó származású volt, a neve eredeti formájában Jesua; édesanyja Mirjam, egy _izraelita papi családból_ származó zsidó lány volt, a nevelőapja neve pedig eredetiben Joszéf.
Galileában pedig valóban éltek pogányok, de zsidók is; erről bővebben:
Üdv. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!