Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért itélik el sokan a zsidókat?

Miért itélik el sokan a zsidókat?

Figyelt kérdés
Most elkezdtem ezen gondolkodni h attól h ő zsidó miért izélik el általába
2023. okt. 25. 22:08
1 2 3 4 5
 31/45 A kérdező kommentje:
#30 te lényegébe most elítélted a keresztényeket is. Jahve szerinted egy kitalált isten, de csak űgy szólok hogy a keresztények is benne hisznek. Meg a bibliát ist.
2023. nov. 5. 22:17
 32/45 anonim ***** válasza:
70%
"Ne ítélkezzetek, hogy fölöttetek se ítélkezzenek! Amilyen ítélettel ti ítélkeztek, olyannal fognak majd fölöttetek is ítélkezni. Amilyen mértékkel mértek, olyannal fognak majd nektek is visszamérni. Miért látod meg a szálkát embertársad szemében, amikor a magadéban a gerendát sem veszed észre?" (Máté 7:1-3)
2023. nov. 5. 22:24
 33/45 anonim ***** válasza:
67%
Irigységből, vagy primitívségből.
2023. nov. 6. 11:57
 34/45 anonim válasza:
12%
Szerintem legtöbbször sikkasztásért. :D
2023. nov. 6. 14:17
 35/45 A kérdező kommentje:
amúgy akik írtak valamit indokot. Ti ha mondjuk kiderülne, hogy a vmilyen barátotok zsidó azért elítélitek?
2023. nov. 6. 16:59
 36/45 anonim ***** válasza:
77%
Az antiszemita keresztényekhez én is fűznék egy kérdést. Tudtátok, hogy Jézus és az apostolai is mind zsidók voltak? Jó mi?
2023. nov. 6. 18:18
 37/45 A kérdező kommentje:
#36 igen, ez a masik
2023. nov. 6. 20:40
 38/45 anonim ***** válasza:
31%
Ne tegyetek úgy, mintha ez előtt a háború előtt a zsidók lettek volna világszerte a legnépszerűbbek!
2023. nov. 7. 10:37
 39/45 anonim ***** válasza:
78%
Ki tesz úgy? Simán ők a jóval kisebb rossz a Hamasszal szemben.
2023. nov. 7. 10:39
 40/45 anonim ***** válasza:
73%

Keresztény Testvéreim az Úrban!

Ne ítéljétek el a zsidókat, hiszen akkor Krisztus gyökereit ítélnétek el. Krisztus a fa törzse, mely tartja az ágakat és melybe a gyökerek vezetnek. A Fánál sem a gyökerek tehetnek arról, hogy milyen tápanyagot szívnak fel, hanem a talaj, melyben a fa cseperedik.

Zsidókat elítélni keresztényként olyan lenne, mint látóként elítélni azt, aki vakon született.

Ne ítéljétek el a muszlimokat sem. Hiszen ők a fáról leesett gyümölcs, mely ugyanabba a talajba hullott, melyben a fa is cseperedik. A gyümölcs magvai pedig kicsíráztak, gyökeret vernek és lassan fává cseperednek. Lassan kiderül vajon képes-e teremni az a fa is, mely az iszlámot jelenti.

De tudjuk jól, hogy a cseresznye fa magvából is vad cseresznye nő, ha nincs beoltva nemesített oltványból.

De azért ti ne ítéljétek el őket, mert nem látják a Krisztust. Az olyan lenne, mintha a megvakítottat ítélnétek el látóként azért, mert megvakították őket.

Ne ítéljétek el az ateistát sem. Közük sincs a fákhoz, közük sincs a gyümölcsökhöz. Ők inkább olyanok, mint a talaj, melyben a fák vernek gyökeret. Bennük van a tápanyag, melyből a fák erősödhetnek.

Őket elítélni olyan lenne, mintha látó emberként a másként látó embereket ítélnétek el. Ők azt látják, amit ti nem vesztek észre, ahogy ti azt látjátok, amit ők nem látnak. Jó, ha a másképp látók egymásból merítenek.

Mint ahogy a talajból táplálkozik a fa, úgy a fa lehulló leveleiből, gyümölcseiből táplálkozik a talaj is.

Ne ítéljétek el a más vallásúakat sem. Ők másik fáknak a részei. Ugyanígy a szektásokat sem ítéljétek el, hiszen a kereszténységet is szektának minősítették. A szekták olyanok, mint kicsiny palánták. Lehet belőlük jó fa is és lehet belőlük rossz fa is. De ti azért ne ítéljétek el őket. Ti a saját fátokat nézzétek. A saját fátokkal foglalatoskodjatok. Mert testvérek a saját fátok a ti keresztfátok, melyet felvettetek. Inkább nézzétek meg, hogy akit felfeszítettek a keresztre büntetlenül, mit mondott a fákról és az ítélkezésről:

"Óvakodjatok a hamis prófétáktól! Báránybőrben jönnek hozzátok, de belül ragadozó farkasok. Gyümölcseikről ismeritek fel őket. Szednek-e tövisek közül szőlőt vagy bogáncsról fügét? Így minden jó fa jó gyümölcsöt terem, a rossz fa pedig rossz gyümölcsöt. Nem hozhat a jó fa rossz gyümölcsöt, sem a rossz fa jó gyümölcsöt. Kivágnak és tűzre vetnek minden fát, amely nem terem jó gyümölcsöt. Tehát gyümölcseikről ismeritek fel őket."

(Máté 7:15-20)

"Ne ítélkezzetek, hogy fölöttetek se ítélkezzenek! Amilyen ítélettel ti ítélkeztek, olyannal fognak majd fölöttetek is ítélkezni. Amilyen mértékkel mértek, olyannal fognak majd nektek is visszamérni. Miért látod meg a szálkát embertársad szemében, amikor a magadéban a gerendát sem veszed észre? Hogy mondhatod embertársadnak, hogy hadd vegyem ki a szemedből a szálkát, amikor a magad szemében gerenda van? Képmutató! Előbb vedd ki a gerendát a saját szemedből, s akkor hozzáláthatsz ahhoz, hogy kivedd a szálkát embertársad szeméből!" (Máté 7:1-5)

"Jézus ismét megszólalt, és ezt mondta nekik: „Én vagyok a világ világossága: aki engem követ, nem jár sötétségben, hanem övé lesz az élet világossága. A farizeusok ekkor ezt mondták neki: „Te önmagadról teszel bizonyságot: a te bizonyságtételed nem igaz.” Jézus így válaszolt nekik: „Még ha én önmagamról teszek is bizonyságot, akkor is igaz a bizonyságtételem, mert tudom, honnan jöttem, és hová megyek, ti azonban nem tudjátok, honnan jövök, vagy hová megyek. Ti test szerint ítéltek. Én nem ítélkezem senki felett. De még ha ítélkezem is, igaz az én ítéletem, mert nem egyedül vagyok, hanem én és az Atya, aki elküldött engem. Márpedig a ti törvényetekben is meg van írva, hogy két embernek a tanúságtétele igaz. Én önmagamról teszek bizonyságot, és bizonyságot tesz rólam az Atya is, aki elküldött engem.” Erre megkérdezték tőle: „Hol van a te Atyád?” Jézus így válaszolt: „Sem engem nem ismertek, sem az én Atyámat: ha engem ismernétek, Atyámat is ismernétek.” Mindezeket a kincstárnál mondta Jézus, amikor tanított a templomban, és senki sem fogta el, mert még nem jött el az ő órája."

(János 8: 12-20)

Ezt pedig én mondom nektek, a Krisztián:

Ahol a vak vezeti a világtalant egy erdőben előbb utóbb bele ütköznek egy fába. Ti ezért csak lássatok. Ne csak nézzetek, hanem lássatok is. Az úr fákról beszélt, vakokról, világtalanokról. Mi pedig egy erdőben élünk?

Nem, bizony mondom nem erdő ez, hanem gyümölcsös. És ebben a gyümölcsösben is van , aki megjelöli a fákat, hogy melyiket kell kivágni és melyik éljen. Akkor jön a favágó és kivágja a rossz fákat. De van itt kertész is, aki telepíti és gondozza a fákat. Amelyet be lehet oltani, azt be is oltja, melyet nem lehet, az elpusztul.

Ezért mondom nektek keresztény Testvéreim: Ne ítéljetek el senkit sem a vallása miatt, hanem terjesszétek az igazságot. Szemléltessétek, kinek-kinek ahogyan megadatik. Jézus is ezt tanította. És ő az igazság, Ő az élet és Ő az út.

Legyetek éberek, mert közel van az óra. Sőt már itt is van.

2023. nov. 7. 11:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!