Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerinted helyesen gondolom?

Szerinted helyesen gondolom?

Figyelt kérdés

Én nem állítom azt sem hogy a Teremtő Isten a Mennyei Atyánk az igaz Isten. Úgy vagyok vele ezt senki sem tudja hogy Allah e az igazi vagy az AtyaIsten. Azt se tudjuk hogy Jézus Krisztus egy próféta volt e vagy az Isten egyszülött fia... sok hívő sugallatokat hallanak , hogy Krisztus az igazi meg az Atyja.. de szerintem az igazat nem tudja élő ember még a legnagyobb tudósok meg a professzorok sem.

Mi a véleményed arról hogy egy hívő 62 éves ismerősöm azt mondta: " az Úr szólt hozzám ma hajnalban, gondolatban:" Írj végrendeletet, fiam a halálod előtt hogy térjenek meg az emberek, mert ha nem örökre a kárhozatra jutnak"

2023. okt. 23. 11:24
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem tegnap sokat ittál.
2023. okt. 23. 11:36
 2/9 anonim ***** válasza:
Az Isteni kinyilatkoztatásból és Jézustól ismerjük meg igazán Istent.
2023. okt. 23. 13:28
 3/9 szp72 ***** válasza:
35%

Filozófiai értelemben semmit sem tudhatunk biztosra, csak azt, amit megtapasztalunk, de azt is csak, mint tapasztalatot.

Például az egyáltalán nem biztos, hogy a fű zöld, de az igen, hogy én zöldnek látom, illetve hogy mások is annak mondják. Tehát ha megjelenik nekem Isten és a lángoló tüzes pokolba vág, ahol rettenetes kínokat szenvedek, az még egyáltalán nem bizonyítja, hogy tényleg van Isten és a pokol, csak azt hogy én ezt így tapasztaltam.

2023. okt. 23. 16:17
 4/9 anonim ***** válasza:
71%

Én magam számára meg tudom állapítani, hogy Jézus-Isten létezik. Amikor a legnagyobb sz@rban voltam és Jézushoz imádkoztam, mintha Istenhez imádkoznék, akkor megsegített, sőt számomra végérvényesen bebizonyította, hogy igen, van és Jézus hallgatja az imákat.

Annyit tudok legfeljebb tenni, hogy beszélek erről, elmesélem pontosan a tapasztalatomat, megélésemet. Meggyőzni senkit sem fogok tudni, de engem meggyőzött a személyes esetem.

Én kívánom mindenkinek, hogy hasonló megtapasztalása legyen, mint nekem.

Én a saját tapasztalatomból kiindulva le merem írni, hogy Mohamed tévedett. Jézus Krisztus nevében erő van. És azt is bátran le merem írni, hogy több volt Jézus, mint egy próféta. Számomra az igazság.

2023. okt. 23. 16:49
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Én azt gondolom, hogy ez egy különösen buta térítés.

Az pedig biztos, hogy minden ilyen dolog csak a nála butábbakra hat. Az igaz, hogy akad ilyen, de azért nem olyan sok.

Aki a kérdezőnél sokkal butább, az már nem tud olvasni se.

2023. okt. 23. 17:03
 6/9 anonim ***** válasza:

"Úgy vagyok vele ezt senki sem tudja hogy Allah e az igazi vagy az AtyaIsten."

Az arab keresztények is Allahnak nevezik Istent, tudtad ezt kérdező?

2023. okt. 23. 22:53
 7/9 anonim ***** válasza:

Persze, csak másmilyennek képzelik, mint a muszlimok Allahot, szóval ez így nem jó elnevezés.

Eleve Istennek hívni egy istent nem a legokosabb dolog, sok probléma lehet belőle.

Gondold el, ha neked "Ember" lenne az egyetlen neved, mi lenne belőle.

2023. okt. 23. 23:01
 8/9 anonim ***** válasza:
16%

Nem. Kevés a bölcsességed, hogy ilyet állíts. Nem tudhatod, hogy van-e, és mennyi, aki tudja ezeket, amiket említesz.

Allah és Isten ugyanaz. Ez a szó ugyanaz. Az egyik Magyarul, a másik Arab nyelven ugyanaz az 1 szó.

Sajnálom szegény istenkáromló 62 évest. Az is szomi, amikor nagyon balga testvéreink azt hiszik képesek a saját agyukon kívülről érzékelni bármit, és azt, hogy a kis gondolataik istentől valóak. De annál nincs rosszabb, amikor valaki isten szájába ad olyat, hogy örök kárhozat. Ennél nincs nagyobb istenkáromlás a világon. Azt feltételezni egy végtelen bölcsességről, hogy időtlen időkig kárhozatra rakna valakit, mert az nem olvas el egy végrendeletet. Szegény nagypapi nagyon arrogáns és egoista is.

2023. okt. 24. 00:30
 9/9 KZitus ***** válasza:
0%

Szia

Sajnos nagyin el vagy tévedve a tapogatós játékban, nagyon "hideg" nyomon jársz.

Vegyük sorra.

"Én nem állítom azt sem hogy a Teremtő Isten a Mennyei Atyánk az igaz Isten."

Ezt tudatja veled is: Ézsaiás 45:5

"Én vagyok Jehova, és nincsen más, rajtam kívül nincs Isten."

Teremtő Isten:

1Mózes 1:31

"Isten ezek után megnézett mindent, amit alkotott, és mindaz nagyon jó volt. És eljött az este, majd a reggel."

" Azt se tudjuk hogy Jézus Krisztus egy próféta volt e vagy az Isten egyszülött fia.."

Maga Isten ismeri el őt Fiának. Máté 17:5

"Még beszélt, amikor egy fényes felhő árnyékot vetett rájuk, és hang hallatszott a felhőből: „Ő az én szeretett Fiam, akiben örömömet lelem. Figyeljetek rá!”

Márk 1:9–11

"Azokban a napokban történt, hogy eljött Jézus a galileai Názáretből, és János megkeresztelte őt a Jordánban. És azonnal, ahogy feljött a vízből, látta, amint az ég megnyílik, és a szellem, mint egy galamb, leszáll rá. És hang hallatszott az égből: „Te vagy az én szeretett Fiam; örömömet lelem benned.”

Valóban a maga bölcsességére támaszkodva egyetlen ember sem tudja az igazat Istenről, és a Fiáról Krisztusról. De a Biblia MINDENT elmond nekünk róla, ami a megmentésünkhöz szükséges.

Mivel az életed forog kockán, sürgősen pótold a hiányodat...ha élni szeretnél, ha szebb, jobb jövőre vágynál. Természetesen ez a te döntésed!

2023. dec. 6. 17:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!